Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:42, 13 gru 2015

Do góry
AGDULA napisał(a)

To jeden hibiskus? Wow, to ale wielki. U mnie też rośnie hibiskus, jasnoróżowy, jest spory, ale liście ma znacznie drobniejesze. Chyba dlatego, że rosnie trochę na kiepskiej ziemi a nie nawoziłam go nigdy. Muszę się bardziej o niego zatroszczyć

tak jeden, bardzo mu tu dobrze, dopiero po 2011r dostał takiego przyspieszenia i urósł jak dziki. A kwitnie nieprzerwanie od sierpnia do października
W cieniu - zacieniona 19:41, 13 gru 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Miło mi , że zajrzałaś do mnie
...O. rozrasta się w szalonym tempie ...tyle nowych,ciekawych ogrodów...
...ostatnia różyczka...
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:41, 13 gru 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Też czekam na ten dzień co go przybędzie.. bo depresji idzie dostać..

Idzie, idzie i stres przedświąteczny też idzie

dumam jak przedstawić stres chyba tak

Tu ma być ogród :) 19:40, 13 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

i fotograf się załapał...
Moja bajka 19:38, 13 gru 2015

Do góry
Gratuluję 1000 stronek.Zostawiam kwiaty z Z. ...może latem i mnie odnajdziesz?
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:34, 13 gru 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Nadrobiłam zaległości, pozdrawiam zimowo

To macham ale zimowo?

u mnie w listopadzie tak było

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:32, 13 gru 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Ciekawe jakie ozdoby wybrałaś

stale wybieram i na razie wolno idzie - raz czas a dwa pogoda nie dopinguje
przymiarki
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:31, 13 gru 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Mira, bardzo lubię "ciebie czytać", masz specyficzne i bardzo sympatyczne poczucie humoru. Czytam twój wątek stale, dzisiaj do napisania kilku słów skłoniły mnie przepiękne ujęcia wczesnej zimy w twoim ogrodzie. Jeżeli mogę się wtrącić w kwestii dekoracji świątecznych to głosuję za ptaszkami na pęcherznicy

Jolu to niezwykle miłe co piszesz i dopinguje mnie żeby mi się chciało chcieć - dzięki.

Na pęcherznicy są ptaszki czasowe musi tu być coś co wiatr i deszcz nie zniszczy

najlepsze sa takie ozdóbki choć to nowe to nie wiem jak wytrzyma ale chyba dobrze będzie

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:27, 13 gru 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Ślicznie Ci oszroniło roślinki, nawet ozdabiać nie musisz, może te ptaszki , wyglądałyby naturalnie

No z tymi ptaszkami kłopot - bo skąd wziąść naturalne mam takie co deszczu by raczej nie zmiosły na razie wstawiłam takie niby całoroczne

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:24, 13 gru 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Wianek rzeczywiście elegancki, ale ten jeż! Koralikowy cały, skąd masz takiego?
Widzę że ma "żabkę" do przypięcia, ja mam tak przypinanego ptaka z cekinami i prawdziwymi piórami.
A i pokaż sówki, bo nie pamiętam.

Mam ze sklepu - to produkcja Dagmary z Jasła u mnie były w Almie ale też widziałam od tego producenta towar w Castoramie.

Mam też na żabkach ptaszki z piórkami bardzo wiekowe.

A to sowa też tej produkcji

no i raz jeszcze jeż hehe

Sprzeczność w ogrodzie 19:24, 13 gru 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Ja też już wyciągnęłam jakieś ozdoby świąteczne...w tym roku niestety nie mam czasu na wykonanie własnoręcznych ozdób, te, które nadal cieszą moje oczy pochodzą z poprzednich lat to choinki makaronowe...

To Twoja robota!?!?!?! no no no, widziałam już ozdoby z makarony ale żadne nie były tak efektowne
i żurawki?! zawsze okrywasz?! ja mam parę ale nigdy nie przykrywałam jeszcze
Ogród z koniczynką 19:24, 13 gru 2015

Do góry
Padający śnieg wyglada bajkowo...
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:18, 13 gru 2015

Do góry
Margaretka3 - dokładnie tak zrobię z chryzantemą tylko muszę wreszcie mieć ten dzień na ogród.
Przedogródek to trudny temat - u mnie tak wyszło jak cały ogród -i do dziś coś zmieniam i zmieniam

Gabrysia - jest taka krakowska piosenka Bombonierka - uwielbiam ją - ja chciałabym ogród bardziej zwichrzony i nad tym dumam bo porządeczek pod sznurek to nie moja bajka - gdzie indziej jak najbardziej popatrzę

Filomena - żywopłocik jest z pięciornika i to jest kość niezgody ogrodników bo mi się marzy z buka - tak czy siak węża nie będzie choć pomysł fajny bo u mnie na słupie światełka i kurtynki - właśnie dziś kupowane nowe bo stare już padły - dziwne bo nie takie stare

Irenka - czytałam że jarząby tak mają czyli chorowitość
dzięki za doping w dekoracjach - ja jestem jak dziecko i mogłabym wszędzie coś powiesić - pomysłów nie brakuje a pierdułek przez lata się nazbierało

Katka - na choinkę nie dam czerwonych - bo umyślalam że przód ma być biały a z tyłu czerwono - bialy bo śniegu brak to tak właśnie
nie kupiłam tych kul ale fajnie by choinka w nich była - kupiłam jedną coby przymierzyć

Ogród z koniczynką 19:14, 13 gru 2015

Do góry
Śnieg sypał coraz bardziej...

...widok z okna jadalni...

...oraz z okna kuchennego...nie ulepiliśmy bałwana, bo bardzo mokro...
Droga do spełnienia 19:11, 13 gru 2015

Do góry
Zrobiłam stroik pomału idą święta. Aniołki zawisły na lampie serca na karnisz bałwanek dostał kulki a jarzębina białe liście.
Tak idą święta
kolory jakieś takie przekłamane przecież ostro czerwone i złote powinny być a nie takie nijakie
Ogród z koniczynką 19:10, 13 gru 2015

Do góry
Wczoraj chwilami świeciło słoneczko i w ogrodzie było zielono...

...dzisiejsza pogoda zaskakiwała, bo raz padał deszcz, a potem śnieg...

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:04, 13 gru 2015

Do góry
Wracam się do tyłu do ogrodowych komentarzy bo coś muszę wyjaśnić
póki co pokażę co mam nowego na choinkę w tym roku
otóż

cudny będzie pasował do moich sówek.
Ogród z koniczynką 19:03, 13 gru 2015

Do góry
Podczas mojej nieobecności w domu, narobiło się sporo zaległości różnego rodzaju...Ale nic to Hajduczku, damy radę...Dzisiaj odpoczywam, a od jutra biorę się ostro za robotę u siebie w domu...Z zapomnianej szafki wyszedł stary czajnik. Czeka sobie na zagospodarowanie, ale to dopiero wiosną...

...brzózka ustroiła się w świąteczną kokardę...

...a teraz proszę się nie śmiać... to jest mój drugi (w życiu) wianek...Znalazłam wyrzucone czerwone gałązki derenia i dodałam świerkowych gałązek i wianek jest...taki mój "cudny"...
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:02, 13 gru 2015

Do góry
Macham, macham,
ja teraz z doskoku gdzieś zaglądam, czas przyspiesza, ogród w odstawce za to czas dekorowania powoli i u mnie się zbliża.

Dziś wreszcie zniosłam ozdoby, podzieliłam to co na choinkę, co do zawieszenia w oknie i to co do dekoracji.
Ja wcześnie nie robię dekoracji bo lubię takie z żywymi gałązkami a te są ładne w pierwszych dniach.

Ale jest wyłom bo upatrzyłam sobie wianek po który pojechałam w kolejnym tygodniu i już był tylko jeden więc kupiłam.

sam w sobie jest ładny bez ozdób no ale i tak coś dam więc przymiarki

to jesł łatwy w wykonaniu wianek. Gałązki winorośli i winobluszczu pozwijane nie plecione i jakaś fajna włóczka, to wszystko sklejone jakimś klejem i popryskane świecidełkiem no i samo w sobie eleganckie.

Moja bajka 18:46, 13 gru 2015

Do góry
No proszę jest pierwszy 1000.
Kasieńko wiem że kolejny będzie równie ciekawy.
Gratki kochana.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies