Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

WilczaGora 12:37, 10 gru 2015

mira napisał(a)

cudne zdjęcia, cudne ... a tym, to już mnie "rozwaliłaś"
Katkak 19:24, 10 gru 2015

Miruś, ależ piękna ta lipa
ryska 19:44, 10 gru 2015

Piękne zdjęcia, pozdrawiam
EPODLAS 23:12, 10 gru 2015

Naprawdę super ta fotka. Gratuluje pomysłowości. Doniczka- Mikołaj wygląda fajnie. Nigdzie jeszcze takiej nie widziałam

Klamber 03:15, 11 gru 2015

Witaj Mira, Jesień w tym roku była piękna, długa i ciepła, w sumie to cały czas jest ciepło. Od dwu tygodni robię tylko na dworze, nawet zostaję do 7, bo aż grzech jechać do domu. Tu jest inaczej niż w naszym kraju, gdy jest ciepło to cały czas i w dzień i w nocy. To właśnie podoba mi się tu najbardziej, te ciepłe noce to jest coś wspaniałego. Przez drugą połowę lata i do końca października, całe noce grają różnej maści świerszcze piechotki i nie wiem co jeszcze, takiego grania w Polsce nie usłyszy. Zawsze gdy wracam z wycieczki nocą, przygrywa mi ta owadzia olkiestra, Tych ciepłych nocy i grania będzie mi brak najbardziej, gdy wrócę. Nieraz już się zastanawiałem kiedy one śpią, granie rozlega się na okrągło ale wieczorem i w nocy to istne szaleństwo. Jesień tu skończyła się w połowie listopada ale gdy jest tak ciepło, to i teraz jest całkiem fajnie, te gołe drzewa też mają swój urok. Już pisałem, że klimat podobny do naszego ale różnica baaardzo wielka, w drzewach, owadach, ptakach i zwierzętach, jedynie w kwiatach jest najmniejsza różnica ale tych ogródkowych, bo w dzikich to już ho, ho. Tu Marcinki, Nawłoć i Trojeść amerykańska, są największymi chwastami, jest ich wszędzie pełno. Naprawdę się cieszę, że było mi dane to wszystko zobaczyć, wspomnienia będę miał wspaniałe. Wszystkim co kochają przyrodę, życzę aby mieli okazję tu przyjechać i zobaczyć, opowiadania to nie to samo. Mira, co jakiś czas będę zmieniał fotki na swoim dysku gogle, napiszę o tym. Teraz na stronie 304 są linki, jak nie byłaś to zajrzyj. Twój drewka przyprószone świetnie wygladają. Wszystkie pory roku mają swoje piękne akcenty, ale ja stanowczo wolę ciepłą jesień. Dla ciebie pasące się gąski, jest ich tu więcej niż u nas wróbli a wróbli tyle tu, jak u nas 30 lat wstecz. Mają się tu dobrze. Pozdrawiam.
sylwia_slomc... 11:39, 11 gru 2015

Mireczko macham Mikołajowa donica świetna .....ja bym chyba przybrała wszystkie wskazane iglaczki i jak Kasia uważam , że na czerwono będzie super bo ten kolor widać:g nawet jak dasz nie dużo.
Robert super fotki pokazał muszę zajrzeć dzisiaj do Niego bo nie byłam, a żal takie widoki stracić
Jana 18:08, 11 gru 2015

Macham czy mnie ominęły Twoje pierniczki czy też ich nie pokazałaś idę lukać wstecz
Jana 14:49, 13 gru 2015

Macham
mira 19:02, 13 gru 2015

Macham, macham,
ja teraz z doskoku gdzieś zaglądam, czas przyspiesza, ogród w odstawce za to czas dekorowania powoli i u mnie się zbliża.

Dziś wreszcie zniosłam ozdoby, podzieliłam to co na choinkę, co do zawieszenia w oknie i to co do dekoracji.
Ja wcześnie nie robię dekoracji bo lubię takie z żywymi gałązkami a te są ładne w pierwszych dniach.

Ale jest wyłom bo upatrzyłam sobie wianek po który pojechałam w kolejnym tygodniu i już był tylko jeden więc kupiłam.

sam w sobie jest ładny bez ozdób no ale i tak coś dam więc przymiarki

to jesł łatwy w wykonaniu wianek. Gałązki winorośli i winobluszczu pozwijane nie plecione i jakaś fajna włóczka, to wszystko sklejone jakimś klejem i popryskane świecidełkiem no i samo w sobie eleganckie.

mira 19:04, 13 gru 2015

Wracam się do tyłu do ogrodowych komentarzy bo coś muszę wyjaśnić
póki co pokażę co mam nowego na choinkę w tym roku
otóż

cudny będzie pasował do moich sówek.