Aniaaa, dziś zrobiłam medaliony na choinkę. Chciałam zrobić metodą przecierki, jak twoje ozdoby ...
Ale nie uzyskałam takiego efektu.
Musiałam więc improwizować. Przypadkowo zebrane gadżety: serwetki, mini łosie i aniołki z filcu, trochę bawełnianej koronki i sypki brokat... Wyszła zupełnie ciekawa seria 10 medalionów.
Jutro cyknę fotkę.
A co sąsiad na to?
Nie powinien malin na granicy sadzić bez ich ograniczenia. I to jeszcze 100 metrów.
Moje do sąsiadki poszły. Strasznie ją przepraszałam, ale miałam dwa krzaczki...
Jak zostanie to przelej do słoiczka i zakręć.Pamiętaj by podgrzać przed ponownym użyciem i takiego używać.
Mam kilka odmian irg wśród nich Irgę płożącą.Z jednej rabaty pozbyłam się jej.Rośnie szybko i tworzy gęste kobierce.Tam gdzie gałązki dotykają ziemi zaraz się ukorzenia.Na drugiej rabacie rośnie pod moim okiem.
Ale jeśli komuś zależy na szybkim i gęstym zadarnieniu to jak najbardziej polecam.Świętna jest do umacniania skarp i zadarniania rabat.Moja to irga rozesłana 'Queen of Carpet'.Jest zimozielona,wiosną ma białe kwiatki a na jesień śliczne czerwone jagody.Przy bezśnieżnych mroźnych zimach może ucierpieć,listki brązowieją ale wiosną szybko się regeneruje.
Szczerze nie wiem. Ale jest zimozielona.
Dawno temu miałam płożącą. Cudnie się przebarwiała jesienią i potem gubiła listki. Tak, jak piszesz.
Kupowałam moją jako irga w pobliskiej szkółce. Nie miała karteczki z odmianą. Ale chyba Major jest zimozielona. Polecana przez Danusię.
Dziś przymroziło i trzyma nadal. -5 stopni.
Werbenę zatem pora wykopać na sadzonki. Ja trzymam w balkonowej skrzyneczce na oknie.
Dzięki temu szybciej będzie kwitnąca z sadzonek. Siewki na rabatach będą kwitły później. Będzie ciągłość...
Można by tak powiedzieć Mój dobry znajomy prezentuje mi takie bilety co roku Koncerty na żywo i to w bardzo ładnych miejscach (np. w Dworze Artusa był wczoraj)