Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród z perspektywą na przyszłość 22:05, 15 maj 2012

Do góry
Kocham brzozy i jeszcze z rok muszę poczekać na białą korę, podobno okolo 3 letnie się wybielają ...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:01, 15 maj 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Wiesz moich kilka, kupionych zimą, podobnie wygląda. Liczę że przeżyją, zaaklimatyzować się muszą... przycięłam je wiosną i poprzysychały im brzydko końcówki... teraz już obcinac sie ich znowu boje... moze trzeba?
Tez podlewam nawozem do bukszpanow, 2x pryskalam bo dolistnie podobno szybciej dziala i czekam... nie wygladaja jakby schly - mam nadzieje z Twoimi ez bedzie dobrze!!

Oglądałam dzisiaj bukszpana na nóżce u Noemi z allegro. Podobno razem kupowałyście? Jest u niej zdrowy tylko bardzo mocno ciachnięty, zalecenie przestawić do lepiej oświetlonego miejsca
A drugiego chyba za mocno podlewała....
Bukszpan lubi umiar i cierpliwość, latami..... A potem nie jest wymagający...
No i prawa Murphego, jak mówicie że zdrowy to będzie zdrowy
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:59, 15 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Tak mowisz??? Bo wiesz, jak nie przezyja, to bede Cie nekac

A tak na serio, na razie daje florovit, w niedziele opryskam mikstura na grzyba i zobaczymy jak bedzie dalej. Bo one paczki to maja, takie mini mini, ale cos tam jest... Ale te co uschly tez mialy... Z kolei Danusia wspominala u Szmitow o chorobie grzybowej przywleczonej z Holandii, wiec profilaktycznie zapodam tego miksa. Moze to ta zaraza

Bociek , bukszpan to nie bylina i jak to moja mama mawia to nie piekarnia Poczekaj ciepliwie i co za dużo to nie zdrowo
Skoro ma małe pączki to się zazieleni. Moje piękne bukszpany ze starego domu po przesadzeniu do nowego ogrodu aklimatyzowały się przez rok!!!! A teraz wybuchnęly zielenia, pełną parą
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:46, 15 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
I jakby malo bylo zgryzoty z mydlana i leniwymi miskantami to jeszcze bukszpany z Ikei sie dokladaja.
Nie maja przyrostow normalnie

Kasia wg mnie nic im nie jest, po prostu w czasie kulkowania przycięto im młode przyrosty. Czsami gdy spieszyłam się z cięciem i wykonałam mocno formujące ( w kwietniu zamiast pod koniec maja a najlpiej w czerwcu) też takie łyse były. Zanim odbiją z kolejnych miejsc nowe przyrosty musi minąć trochę czasu.... Tak około jednego sezonu, chyba że będziesz o neigo mocno dbała to latem zrobi się ładniejszy.
Wrażliwe końcówki ewidentnie mu przymroziło na brązowo
Nie martw się będą ładne jeśli pozostałe zielone listki są zdrowe a na zdjęciu wyglądają dobrze
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:37, 15 maj 2012

Do góry
Małgosia ja też zamówiłam u Mariusza trawy 22.04 i myślałam, że długo czekam.....
Tak jak pisze Hania ważne jest jak będą wyglądać za chwilę. Nasze trawy posadzone w poprzednim sezonie podobnie wyglądają mimo, że bedą olbrzymy latem
Trzymam kciuki z Twoje trawy i jakby co jestem świadkiem czego Ci nie życzę ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:11, 15 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

No takie Koko Koko Ogrod Spoko Grabie leca hen wysoko

hihihi ale się uśmiałam

Zamówiłam , mam w piątek się przypomnieć Wiesz co
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:10, 15 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
dziewczyny, co za określenia !
ja myślę, że jak założymy rękawiczki (te nieogrodowe) to i czarnych pazurów widać nie będzie i damy będziemy jak nic ! ja mam 3 połamane pazury, a w weekend komunia.... będę śliczna, że ho ho !

W tych rękawiczkach ala'Damy to możemy chwasty na ulicy przed poseją Danusi wypielić, bo w ogródku Dany nie będzie co wyrywać ....
tipsy, hm, chyba lepiej french wg stylu Boćka
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:08, 15 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
No takie Koko Koko Ogrod Spoko Grabie leca hen wysoko

Bociek jesteś niesamowita, chyba radość z powodu bukszpanów Cię tak rozwesela
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:07, 15 maj 2012

Do góry
I ja nawet nie wiedzialam, że jestem taka trendy....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:06, 15 maj 2012

Do góry
Ja tu kulturalnie odpowiadam na każdy post a tu takie trendesetterskie pogaduchy baby se urządzają
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:04, 15 maj 2012

Do góry
waska napisał(a)
Fajne te okraslenia moje paznokcie musialy zostac sciete robota az sie palila i nie wytrzymaly

zajrzalam czy sa nowe zdjecia

Dzisiaj będą zdjęcia u Ani Studio - Lecę w kulki !!!! I może Noemi
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:03, 15 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marzenka, jak twoje bukszpany z farmy? ładnie idą, bo u mnie super!

Irenka jak Twój dresik wygląda tak jak na wizytę u Wieloszki to muszę do Paris jechać aby zakupić na spotkanie do Bożenki
Ja przynajmniej na ogród mam rzeczy po córci, bo w ten sam rozmiar wchodzimy, za wyjątkiem biustonoszy , bo to niesprawiedliwość dziejowa, że ma 2 x większy......
Żałobę za paznokciami należy czarnym lakierem pomalować i będzie wersja ala punk...
Bukszpany dziękuję, pięknie puścily młode przyrosty mimo wielokrotnego przesadzania
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:59, 15 maj 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Marzena a jak sie mają Twoje bambusy ??

Asia 4 sztuki hartowane w ogrodzie zimowym na pewno przeżyły, zaczynają młode listki z pędów (tyczek) wypuszczać. Pozostale 7 zamówione w kwietniu i posadzone przed wielkanocą wyglądają jak suche badyle.... Ale niektóre tyczki wykazują jakiekolwiek oznaki życia, jeszcze czekam cierpliwie na ewentulne wycinanie jak to niektorzy mówią przy samym tyłku tzn ziemi wyglądają masakrycznie.... Jak co roku na wiosnę mają mnie tak straszyć to nie był to dobry wybór. A przekonywałam M aby "ukrzyżowane" graby posadzić!!!! Jak zedją z tego świata będą graby
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:54, 15 maj 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)

Pisałaś wcześniej o jakimś nawozie do regeneracji trawnika, szukam i nie widzę... pomożesz?

Aniu ja polecam Agrecol wersję SZYBKI EFEKT DYWANOWY. Zawiera wysoką dawkę azotu i powoduje, że trawa robi się gęsta i szybko rośnie. Mój M dwa razy w tygodniu kosi i za mało....
Ostrzegam, że trzeba rozsypywać równo i mocno podlać, bo inaczej nierówno będzie rosła.
Kupiłam też magiczną siłę do tarwktóre, którą można do specjalnego pojemnika wsypać i podlewać dolistenie ze szlaufu. Ale nie stosuję, bo nie ma takiej potrzeby. No i przy takim gęstym trawniku chwasty nie dają rady. M jest dumny, bo mówi, że takie powinny być na stadionach na Euro
A co się dzieje z Twoim trawnikiem.
A Danusia jeśli dobrze pamiętam polecala saletrę waponiową, która szybko się rozpuszcza i dodatkowo poprawia oczyn gleby jeśli masz za kwaśną dla trawnika.

Gratuluję 300 setnej strony

Ja, moja mama i jej koleżanka zakupiliśmy ten oto polecany przez Marzenę nawóz.Na razie jest jeszcze w opakowaniu

Ocia pamiętaj posyp równo i mocno podlej!!!! Dzięki że zaglądasz

Posypię równo.

Ja zawsze zaglądam
Twój, Wieloszki, z Czerwonym Mostkiem i ogrody Szefowej- to ogrody Number 1 na mojej liście, zbliżone w jakimś stopniu koncepcja do mojego.

Ocia bardzo mi miło nie wiem czy zauważyłaś, że liczba odwiedzin u Ciebie wzrasta No niech tylko Twoje trawy podrosną, ruch u Ciebie będzie taki, że policję na skrzyżowaniu będziesz musiała postawić
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:53, 15 maj 2012

Do góry
coli napisał(a)

Kosiarkorobik i gimnastyka z łopatą, oto nasza tajemnica

Kosiarkobik , ale się uśmiałam

Coli musimy tylko ustalić wspólne godziny ćwiczeń, fitnessplan ogrodowiskowy, piątek o 18???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:51, 15 maj 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

ach Wy maturzystki !

Aniu już kiedys pisałam, że zamiast botoxu bukszpan nas odmładza

bukszpan i te inne atrakcje ogrodowe ! bo starzeją się babeczki co nic nie robią siedzą przed tv i ciacha podjadają ! nie jak my - gimnastyka z łopatą , skłony i przysiady darmo, nie trzeba za siłownię płacić !

Turlam się ze śmiechu
Gimnastyka i to jeszcze jaka, a na dodatek na świeżym powietrzu
Same plusy

Ewa dlatego ogrodowiskowe dziewczyny takie energiczne są
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:51, 15 maj 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Pędzisz Marzenko,pędzisz
Gratuluję

Lena, nie poganiaj mnie bo tracę oddech
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:50, 15 maj 2012

Do góry
abiko napisał(a)
Marzenko, super bukszpany a co to kosiarkorobik?)

Jak to? Nasze słowotwórstwo - aerobik z kosiarką
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:49, 15 maj 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Marzenko, gratuluję 300-setki i dziękuję za zdjęcia. Bukszpany wyglądają smakowicie.

Czym Ty to przywiozłaś? Wejdą mi do bagażnika, czy mam coś na dach montować?

Gabik przywiozłam w bagażniku i na tylnych siedzeniach ale 6 szt dzisiaj do Rybnika pojechało
16 szt powinno się zmieścić do bagażnika. Napisz mi na prive czym jeździsz
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:34, 14 maj 2012

Do góry
Kosiarkorobik i gimnastyka z łopatą, oto nasza tajemnica
Ja tam sie do przedszkolal nie pcham
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies