Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

kaisog1 20:24, 15 maj 2012

Malgosia a gdzie kupowałaś?
malgocha1960 20:40, 15 maj 2012

U Surowińskiego Mariusza,który udziela się też tu na ogrodowisku w dziale traw.Nie dość,że musiałam wydzwaniać,żeby dostać swój zapłacony towar to dla śmiechu wysłali mi pseudo trawy.
hanka_andrus 21:02, 15 maj 2012

Ja sięna trawach nie znam,ale w doniczce oprócz pojedynczych źdźbeł,były dość spore karpy..Chyba musisz uzbroić się w cierpliwość, Za miesiąc pokaż jak wyglądają twoje zakupy jeszcze raz.Masz wtedy nas świadków,że widzieliśmy zdjęcia i co z nich wyrosło,.....albo nie.
Kupiłaś niskie odmiany miskantów,wiemy,że trawy dopiero ruszają, Chwilę poczekaj z krytyką.
Madzenka 21:37, 15 maj 2012

Małgosia ja też zamówiłam u Mariusza trawy 22.04 i myślałam, że długo czekam.....
Tak jak pisze Hania ważne jest jak będą wyglądać za chwilę. Nasze trawy posadzone w poprzednim sezonie podobnie wyglądają mimo, że bedą olbrzymy latem
Trzymam kciuki z Twoje trawy i jakby co jestem świadkiem czego Ci nie życzę ...
EPODLAS 22:06, 15 maj 2012

Małgosiu, rozmawiałam z ogrodnikiem Kobrzyńca i mówił mi, że rok dla traw wyjątkowo był paskudny i trawy w tym roku późno startują. Miejmy nadzieję, że nie będzie aż tak źle z twoimi. Tylko ten długi termin czekania na rośliny, to już coś nie w porządku. Jak będę w czerwcu to do ciebie zadzwonię. Wyślij mi nr na pw, bo nie zapisałam jak do mnie dzwoniłaś.
malgocha1960 22:12, 15 maj 2012

Haniu,doniczki to są te maleńkie,a to co tam wystaje to jest suche,żywe są tylko pojedyńcze żdziebełka wielkośći około 2-3 cm.Największa ilość zdziebeł w miskantach to sztuk dwie.
Moje miskanty z ubiegłego roku ładnie odbiły maja około 20-30 cm.Znajoma zamawiała ze mną i nie ma jeszcze,nawet nie odbierają telefonów ani nie odpisują na meile.
Bożenko,zaraz ci podam nr.Wiem,że trawy pomarzły,ale reaguje się na telefony,korespondencję przez forum,a nie żebym ja wydzwaniała i prosiła o swój towar,za który zapłaciłam ponad 5 miesięcy temu.Tak się nie robi i nie traktuje klienta.
Marzenko,życzę ci,żebyś dostała swoje trawy jeszcze w tym roku.
AgnieszkaBK 22:25, 15 maj 2012

Małgosiu, nie martw się, może będzie dobrze, ja też kiedyś kupowałam trawy z allegro, wyglądały podobnie, ale jakoś się przyjęły, chyba tylko jedna wypadła.
Madzenka 22:30, 15 maj 2012

malgocha1960 napisał(a)
Haniu,doniczki to są te maleńkie,a to co tam wystaje to jest suche,żywe są tylko pojedyńcze żdziebełka wielkośći około 2-3 cm.Największa ilość zdziebeł w miskantach to sztuk dwie.
Moje miskanty z ubiegłego roku ładnie odbiły maja około 20-30 cm.Znajoma zamawiała ze mną i nie ma jeszcze,nawet nie odbierają telefonów ani nie odpisują na meile.
Bożenko,zaraz ci podam nr.Wiem,że trawy pomarzły,ale reaguje się na telefony,korespondencję przez forum,a nie żebym ja wydzwaniała i prosiła o swój towar,za który zapłaciłam ponad 5 miesięcy temu.Tak się nie robi i nie traktuje klienta.
Marzenko,życzę ci,żebyś dostała swoje trawy jeszcze w tym roku.

Fakt można długo czekać z wysyłką aby mieć pewność, że rośliny przetrwały zimę. Ale kontakt dla klienta, ktory dokonał 100% przedpłaty wymaga reakcji, powiadomienia o planowanym terminie wysyłki.
Maila można automatycznie wysłać do wszystkich zamawiających...
kaisog1 22:52, 15 maj 2012

A ja myślę, że trawy dopiero ruszają i wstrzymałabym się z tak krytyczną oceną. Z tego co pisałam z Mariuszem wiem, że trawy, które ja zamówiłam są małe - bo to sadzonki. Zależy ile zapłaciłaś za jakie trawy....
Po szkółkach jak jeżdżę i pytam o trawy to cały czas słyszę, że jeszcze nie ma, jeszcze nie ruszyły itd. W nielicznych mają ładne egzemplarze ale to chyba grzane w szklarniach były.....
Madzenka 23:13, 15 maj 2012

kaisog1 napisał(a)
A ja myślę, że trawy dopiero ruszają i wstrzymałabym się z tak krytyczną oceną. Z tego co pisałam z Mariuszem wiem, że trawy, które ja zamówiłam są małe - bo to sadzonki. Zależy ile zapłaciłaś za jakie trawy....
Po szkółkach jak jeżdżę i pytam o trawy to cały czas słyszę, że jeszcze nie ma, jeszcze nie ruszyły itd. W nielicznych mają ładne egzemplarze ale to chyba grzane w szklarniach były.....

Potwierdzam, nigdzie traw jeszcze nie ma.... A jak są to bez oznak życia...