Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

Agacia 10:31, 14 maj 2012

Ten hydrosiew to super sprawa. Jeśli to nie tajemnica, jaki jest koszt takiej usługi za m2? Nie wiedziałam, ze można to sobie prywatnie zafundować U nas tej metody używają firmy budowlane przy wykończeniówce po remontach dróg. W zeszłym roku robili na sąsiedniej ulicy, więc miałam okazję obserwować na bieżąco - muszę powiedzieć, że trawa wschodziła baaardzo długo, ale jak już ruszyła to na całego. Naprawdę ładny, gęsty trawnik z tego powstał i ,jak to przy drodze, bez podlewania
Pszczelarnia 10:38, 14 maj 2012

kwiatholandii napisał(a)

Ładnie uchwycone.
ocia79 10:40, 15 maj 2012

O kurcze nie wiedziałam, że jest coś takiego jak Hydrosiew, trawa z hydrosiewu.Nie mogę się już doczekać aż wzejdzie.
Milka 12:05, 15 maj 2012

kwiatholandii napisał(a)
Kupiliśmy Klony Drummandii. Już rosną

Posadzone 5 szt choiny kanadyjskiej. Będą jeszcze 3 szt więcej, bo okazało się, że musi być 8 jednak. Dziś zrobiliśmy kawał dobraj roboty i na koniec wysypaliśmy korę. Jeszcze trochę brakuje roślin. Musimy dokupić w narożnik po prawej brzozy pożyteczne i lawendę, oraz coś w narożnik po lewej stronie. Miskanty, etc..

Już późno, i nie za bardzo widać

Zaczyna robić się czysto Bardzo się cieszę

Na koniec przyszli nowi lokatorzy. Ciekawe kto będzie pierwszy One czy Ja

Poczytałam, podziwiałam, fajnie wszystko sie skończyło, choc nerwów i stresów miałaś co niemiara!

A ciekawa też jestem, kto pierwszy, ty czy pliszka co swój ogonek chwali takie porzekadło o pliszce
powodzenia Moniko

kwiatholandii 21:43, 15 maj 2012

Agacia napisał(a)
Ten hydrosiew to super sprawa. Jeśli to nie tajemnica, jaki jest koszt takiej usługi za m2? Nie wiedziałam, ze można to sobie prywatnie zafundować U nas tej metody używają firmy budowlane przy wykończeniówce po remontach dróg. W zeszłym roku robili na sąsiedniej ulicy, więc miałam okazję obserwować na bieżąco - muszę powiedzieć, że trawa wschodziła baaardzo długo, ale jak już ruszyła to na całego. Naprawdę ładny, gęsty trawnik z tego powstał i ,jak to przy drodze, bez podlewania

Koszt nie jest tak wysoki. Około 5 zł m2. Bezpośrednio taniej, ale nie znaliśmy nikogo godnego polecenia przedtem. Trochę się martwię, że będzie długo wschodziła, ale to zależy też od pogody i okresu siewu. U poprzedniego klienta zaczęło robic się zielono po 10 dniach, więc mam nadzieję, że u nas będzie podobnie
kwiatholandii 21:51, 15 maj 2012

Wczoraj kupiłam tzry piękne brzozy pożyteczne , oraz 3 derenie kanadyjskie. Są piękne. Zakochałam się w ich kremowych kwiatach. Na brzozy i ich piękny efekt trochę poczekam, ale warto. Pod nimi chcę posadzić lawendę.

kwiatholandii 21:52, 15 maj 2012

Irenko, trochę nerwów było, ale już pomalutku wychodzimy na prostą Dzięki za wsparcie
Madzenka 22:05, 15 maj 2012

Kocham brzozy i jeszcze z rok muszę poczekać na białą korę, podobno okolo 3 letnie się wybielają ...
mira68 17:19, 16 maj 2012

ŁaŁ ale robi się pięknie
justi 18:28, 16 maj 2012

Nadrobiłam zaległości. Ciekawa jestem jak się rozwinie trawka po tym hydrosiewie. Może kiedyś zaoram swoje chwasty
Brzozy fajne. Widziałyście w "Magnoli" jaką miały zieloną oprawę?