Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 2 14:40, 26 kwi 2023

Do góry
Kwitnie wrzosiec

Barwinek

Te tulipany bezodmianowe

Hiacynty

i szafirek

i trzcinnik KF
Anna i Ogród 2 14:36, 26 kwi 2023

Do góry
Lilak

Wiśnie piłkowane

Magnolia Susana
Anna i Ogród 2 14:34, 26 kwi 2023

Do góry
80 % tulipanów w pąkach
Anna i Ogród 2 14:33, 26 kwi 2023

Do góry
Anna i Ogród 2 14:31, 26 kwi 2023

Do góry
Gdyby nie drzewa owocowe to w ogóle nie miałabym jeszcze wiosny w ogrodzie. Dobrze że w donicach mam kwietne nasadzenia to jest co pokazywać . Wszystko leeeedwo otwiera oczy.
Za drzwiami do ogrodu... 14:22, 26 kwi 2023

Do góry
anpi napisał(a)

Aniu, realizacja okrągłego zakątka baaardzo sympatyczna, jest bardzo klimatycznie...Kwiecia w ogrodzie dostatek, kolorowo, wesoło wiosennie, czego chcieć więcej. Jeszcze tylko zapytam, czy Twoja kocia też czeka na majowe grillowanie, coprawda nie na tacce , jak kocia Magary, lecz na murku...

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:21, 26 kwi 2023

Do góry
I pierwszy powojnik

A tu przymrozki zapowiadają
Za drzwiami do ogrodu... 13:54, 26 kwi 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)

cudownie

A placyk z kostki wygląda super

ps. też zaglądam na wiele tematów, ale nie zawsze (a ostatnio bardzo często) nie mam kiedy coś napisać

U Ciebie to dopiero obrzary do ogarnięcia, podziwiam jak ktoś ma( tworzy) taki wielki ogród. Dla mnie taki malutki jak mój doba za krótka (jeszcze przy aktualnych obowiązkach poza ogrodowych). Rzadko mam czas z Wami tu pogadać, choć chciałabym.

Za drzwiami do ogrodu... 13:44, 26 kwi 2023

Do góry
basia3012 napisał(a)
Aniu, placyki i ścieżki wychodzą rewelacyjnie. Zabudowany taras super się sprawdzi wiosną, jesienią i zimą. Bardzo mi się podobają te nowe Twoje realizacje. Fachowcy z Was na medal.
Wiosna w pełni, nie czeka na zakończenie prac. Przyroda ma swoje prawa.
Na obsadzenie tej rabaty z okrągłymi plackami betonowymi może runianka, ona lubi cień. A może kostrzewa? Ona wszędzie chyba urośnie. Albo ta roślinka płożąca, zimozielona kwitnąca na niebiesko lub biało, zapomniałam nazwy. Barwinek chyba. Może niskie paprocie?
A może tylko te placki obsypać korą a po bokach oddzielić od rabat paskiem granitowej kostki? Albo można całe przejście dookoła placków wypełnić kostką granitową.
Nie widzimy tej rabaty w całości, Ty Aniu ją widzisz i jestem pewna, że zagospodarujesz ją najlepiej.

Basiu dziękuję za podpowiedzi, na pewno będą roślinki, nie ścieżka z kostki, bo obok są z cegły i to już by była za duża różnorodność. Zresztą placyk źle by wyglądał z takim ogonkiem z kostki Tak myślę!?
Tak się prezentuje cały placyk "księżycowy"
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:42, 26 kwi 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Przy schodkach zakwitł żagwin.

Dzień dobry Haniu! U Ciebie można zawsze znaleźć ukojenie.
Jak w parku! Niezmiennie.
Przysiadam sobie dziś na tych schodkach.

Szkoda Twoich Pissardi. Ciekawa jestem, czym zastąpisz. A może ogród poradzi sobie z tym miejscem?
ŚŚ pod oknem przepięknie kwitnie.
Ja zaczynam z nimi przygodę. Na razie mam małe w donicy. Dwie będą rosły na carexowisku.
A dwie pogryzł pies , więc jak odbiją, to się nad nimi zastanowię
Za drzwiami do ogrodu... 13:32, 26 kwi 2023

Do góry
April napisał(a)
Aniu pięknie. I kostka i wiosna przebogata Bardzo malowniczo

Mam tulipanowy miszmaz, z kilku lat jakieś resztki i trochę dokupionyh. Muszę się z nimi rozprawić pod koniec kwitnienia i trochę uładzić to towarzystwo. Tym bardziej, że sporo tulipanów jakichś chorych i kupa samych liści.
Dobrze, że już uporałam się z kostką i będę mogła zająć się roślinkami
Za drzwiami do ogrodu... 13:23, 26 kwi 2023

Do góry
dominka napisał(a)
Romantycznie ♥
Piękny ogród Aniu

Dzięki
Za drzwiami do ogrodu... 13:21, 26 kwi 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Uwielbiam te Twoje tajemnicze zakątki i piękne przedmioty a ten nowy kącik super wygląda z kostką

Czyli lubimy to samo
Placyk gotowy. Teraz tylko po deszczu go zamieść, bo wypłukało się trochę piasku. Najważniejsze, że skończyłam przed deszczem i akurat trochę związało przez noc poprzednią, wczoraj był delikatny deszczyk, więc nie wymyło zaprawy. A dopiero na minoną noc porządnie się rozpadało i dziś rano. Z czego też się cieszę , bo nawóz wsiąka w rabaty Jak tylko przestało padać wyniosłam stolik z krzesełkami, który od zeszłego roku czekał na placyk Na razie przymiarki w którym miejscu będzie satał. Choć podejrzewam , że będzie stał w różnych miejscach placyku, bo ja lubię przemeblowywać
Dobrze, że będzie kilka dni wolnych to zajmę się rabatami przy placyku, będzie kilka korekt nasadzeń i kilka nowości

System automatycznego nawadniania 12:55, 26 kwi 2023

Do góry
Witam, z racji tego, że wraz z mężem wszystko od początku w domu i wokoło robimy sami (młodzi na dorobku) przyszedł czas na założenie automatycznego nawodnienia. Ogród mamy od 2 lat, jednak podlewanie zwłaszcza przy nieobecności jednej z osób jest dość czasochłonne i stąd doszliśmy do wniosku, że to ten czas na nawodnienie. Przeczytałam cały wątek dotyczący automatycznego nawodnienia, zrobiłam projekt, gdzie każdy fragment trawnika jest podlany co najmniej przez dwa zraszacze, jednak z powodu problemu z doborem zraszaczy i podziałem na sekcje złożyliśmy zapytanie w dwóch firmach. Jedna z firm rozstawila kilka zraszaczy, gdzie było bardzo dużo trawnika podlanego tylko przez jeden zraszacz. Druga firma natomiast dała nam bardzo dużo zraszaczy krótkiego zasięgu (28 zraszaczy) - wychodziloby, że na środku trawnika też są zaprojektowane zraszacze. Zwatpilismy w nasz projekt, który wydawał nam się ok. Czy jest tutaj ktoś kto mógłby ewentualnie zerknąć na nasz projekt, czy moglibyśmy liczyć na jakieś rady jak podzielić to na sekcje? I jeszcze jedno pytanie, na które nie znajduje odpowiedzi nigdzie: mamy w planie położenie linii kroplujacych na rabatach przed domem, czy jeśli do rabaty będzie szło około 50m rury doprowadzajacej i dalej będzie dopiero około 130m linii kroplującej to to będzie działać? Czy ta odległość rabaty od studni nie jest zbyt duża?
Sałatka pokrzywowa 12:51, 26 kwi 2023

Do góry
Mgduska napisał(a)
Reszta obiecanych kwiatków

Te bratki masz urokliwe, dlaczego takich ładnych odmian nigdy nie widzę w sklepach? Moje szachownice też kwitły tylko w pierwszym roku po sadzeniu
Ach, ta Twoja ścieżka!
Wszystkiego po trochu 12:48, 26 kwi 2023

Do góry
mirkaka napisał(a)

dziś byłam w NO i zobaczyłam tam magnolię, która mnie urzekła, to "Emperor" piszą cesarz wśród magnolii, mieszaniec Felix Jury’ oraz ‘Genie’
kupiłam, będzie wielka,
kwiaty mogą dochodzić nawet do 30 cm, ma ciemny kolor płatków, wewnątrz też

Widać jest dużo genów Genie bo wygląda podobnie jak moja Genie, ostatnio sporo odmian nowych się pojawiło w sprzedaży że aż głowa boli nad ich wyborem
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 12:47, 26 kwi 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Ja też wróciłam z sentymentu do tego forum. Na insta jestem ale jakoś nie mogę się dogadać z tą platformą. Wkurza mnie ucinanie zdjęć bo tylko dwa formaty mają i często mi coś obciacha.
Ale dziewczyny obserwuję i Danusię też a jakże by inaczej. Zresztą na fb Danusia też dużo wrzuca. Filmiki z radami bardzo cenne.

Witaj ponownie. Kontuzji współczuję. Widziałam na fb. Biedulka.

Cześć Ania! Dziękuję
No tak, nie ma miejsc idealnych
Ważna jest wiedza, którą publikujemy.

Lecę zaraz do Ciebie zobaczyć, co tam nowego po powrocie

Tajemniczy Ogród 12:42, 26 kwi 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Przepięknie wiosennie

Nie wiem jak u Was, ale to moja ulubiona pora roku, za nią goni wczesna jesień

Poletko epimedium zaczyna kwitnąć.
April podbija las... 12:40, 26 kwi 2023

Do góry
April napisał(a)
Jak ja już tęsknię do takich nabitych rabatek. Początek lipca Rabata pod górką, tworzona trzy miesiące wcześniej

Trzeba mieć to w pamięci tworząc nowe, bo potem nawet nie widać co upchałyśmy na rabatki
Powiem szczerze że nie wygląda ta rabata na tworzoną 3miechy wstecz, raczej jak by miała za sobą 2 sezony miejsce im podpasowało to rosną jak na drożdżach a rabata z paprociowiskiem cytowana przez Agnieszkę Agatorek jest cudna
Tajemniczy Ogród 12:38, 26 kwi 2023

Do góry
April napisał(a)

Świetnie wyglądają zawilce przy cienkich trawkach Ale mi się udało dopiero trzy kępki zawilców podtrzymać przy życiu. Jakoś ciężko z nimi.

U mnie też wiecznie na zdjęciach a to ucho, wąs lub ogon na dokładkę

Agata, pięknie już u ciebie. A jak fajnie się ogląda jak wiadomo co gdzie jest
Hamaczek widzę w stałym użytkowaniu

Zobacz, a ja dosadzam co jesień zawilce, bo u mnie ładnie się rozsiewają.
Też lubię oglądać zdjęcia z ogrodów, w których byłam Mam słabą orientację w terenie
W hamaczku jest czytelnia. W ciepłe dni funkcjonują zapisy na godziny Czas poszukać drugiego miejsca na hamaczek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies