Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród długi

Ogród długi

Joann 15:47, 25 lip 2023

edi75 napisał(a)
Gaura fajniutka..
Muszę spróbować rozmnażania rozchodnika

Gaura jako dodatek do rabaty wygląda fajnie, polubiłam ją bardzo. A rozchodnika rozmnażaj, będzie jak znalazl przy zakładaniu brzozowej
Joann 15:48, 25 lip 2023

Judith napisał(a)
Pieknie kwitnie Ci gaura. U mnie słabiutko, ma za mało słońca

U mnie właśnie różnie w słońcu, może zmień jej miejscówkę? Trochę słońca jest przecież u Ciebie.
Joann 15:51, 25 lip 2023

ajka napisał(a)
Jeżoweczki ładnie się komponują z dereniami. Ja swoje derenie tnę piłą elektryczną, więc nic pomiędzy nimi nie sądzę. Ale ivory jest chyba bardziej kompaktowy. Ja mam elegantissima.

Też dzieliłam swoje rozchodniki. Może podzielę jeszcze i posadzę gdzieś na tyły. Zainspirowałaś mnie

Tak, ja mam odmianę mniejsza, ale na wiosnę sciacham ją przy samej ziemi, bo trochę za duża jest, chcę, żeby była bardziej zwarta.
A rozchodniki mnóż i upychaj. Ja dziś od cioci też wzięłam zaszczepki różowego rozchodnika, chcę buszu
Joann 15:54, 25 lip 2023

Wiaan napisał(a)
Jeżówki bardzo ładne, lubię taki porządek na rabatach jak u Ciebie. Kiedyś wzbraniałam się od kwiatów, nie wiem dlaczego, teraz nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu Lawendy masz super, widzę, że odętka już kwitnie i gaura urocza Piękny ogród stworzyłaś

Też bie sadziłam, że będę mieć kwiaty, myślałam o zimozielony, iglastym ogrodzie, dopóki nie posadzilam traw i wszystko się zmienilo
Odetka już ma zaszczepki! Dostałam Też różowa od koleżanki, pokaże jak zakwitnie.
Anetko u mnie ogród jeszcze raczkujący, u Ciebie już w pełnej krasie, pięknie wszędzie! Ja jeszcze mam miejsca nietknięte moja ręką i tam jest dopiero hardkor
Joann 15:54, 25 lip 2023

Anda napisał(a)
Rozchodniki są piękne cały sezon, warto mieć ich dużo

Tak, Ewo, przekonałam się do nich i chce wiecej
Joann 15:56, 25 lip 2023

DariaB napisał(a)
Bujnie, kolorowo i jeszcze ogrodniczka, której się chce, czegoż chcieć więcej Podoba mi się połączenie derenia z jeżówkami.

Kolorowo umiarkowanie ale to prawda, zapału mi nie brak, ale my przecież tak mamy, wszystkie tu jesteśmy trochę zaogrodowane
Deren z jezowkami strzał w 10! Dokupuje więcej w to miejsce
Joann 15:59, 25 lip 2023

LIDKA napisał(a)
Gaurę masz gęstą . Szalona jakaś. Moje różowe nie są takie ładne

Lidko, bardzo szalona

Może Twoje muszą się jeszcze rozbujać. Który masz sezon, moje w tym roku, w drugim sezonie tak się rozszalały.

Dziś przyszła mi roza Artemis poważny zakup z mojej strony, bo to...roza, a ja do roz byłam trochę sceptycznie nastawiona. Siedzi już dwie godziny w wodzie.

Joann 16:32, 25 lip 2023

Aktualnie robię rabatkę.

Ale, mam ograniczenia. M wyznaczył mi, ile mogę zabrać trawnika (!) Do żółtego kijka... axh...

olciamanolcia 18:22, 25 lip 2023

Joann napisał(a)
Aktualnie robię rabatkę.

Ale, mam ograniczenia. M wyznaczył mi, ile mogę zabrać trawnika (!) Do żółtego kijka... axh...

Przesuń mu tego kija
edi75 18:49, 25 lip 2023

Joann napisał(a)

Gaura jako dodatek do rabaty wygląda fajnie, polubiłam ją bardzo. A rozchodnika rozmnażaj, będzie jak znalazl przy zakładaniu brzozowej

No właśnie tak pomyślałam.. albo do brzozowej albo do Pisardii