Ania wściekła jestem na te trytomy. Bo koniecznie chcialam żółte i tylko na allegro znalazłam. Przyjechaly kłącza a nie doniczki i myślę, że mi w tym roku nie zakwitną .... Ale zabepieczę je na zimę aby przetrwały do przyszlego roku.
Ania te oryginalne są na zdjęciach zajefajne. Ae powiem Ci, ze o zmroku te za 49 zł identycznie wyglądaly. Ja uciełam te czarne rurki o połowę i mocno wbiłam w ziemię, tak więc same kulki widać
nie jest to taki plastki jak w donicach elho tylko minimalnie przeźroczysty ale musi taki być aby świeciło
Za tę cenę bardoz mi sie podobają . Zrobie fotki jak tylko przestanie lać.
Byłam dzisiaj po bukszpany też zrobię fotki tak więc zamawiaj bo warto. Też im zrobie później zdjecia.
Ocia jeśli przestanie lać to zrobię foty. Bardzo fajne te solary, dodaly mojemy ogrodowi to coś co mu brakowało i mimo, że je dopiero po 19 zamontowalam to już o zmroku mi świeciły....
Magji dziękuję za wyczerującą informację. To z tym moim Goldbuckett to wpadka Ale będę go zabezpieczać mocno na zimę i pilnować nawożenia, rozumiem, że w tym przypadku szczególnie wskazane jest dolistne? Rośnie w zacisznym miejscu (gabiony i żywopłot cisowy) dlatego mam nadzieję, źe wroclawskie zimy pozwolą mu przeżyć przy odpowiednim zabezpieczeniu .....
Posadziłam go na lekkim podwyższeniu i przekopałam pół ogródka aby rodzine podłoże przemieszać z kwaśnym torfem i korą. Gleba u mnie jest kwaśna, wszędzie skrzyp rośnie ale sprawdzę przepuszczalniść i kwasowość zgodnie z Twoimi sugestiami.
Irenko ja przyłączam się do medalu za aktywność dla Ciebie
Zachwyca mnie, że wpadniesz do każdego z miłym sowem, zachętą. A na Twoim wątku to prawdziwy salonik twowarzyski, do ktorego wszyscy bardzo chętnie wpadają
Irenko mialam stres chyba zdecydowanie większy niż przy moje maturze i strasznie było mi jej żal tak się bidua wystraszyła.
Ale wieczorkiem po odparowaniu ze stresu posadziłam swoje RH. Umocowałam lampy solarne, białe kulej jak u Oci79 i wieczorem siedzialam długo na tarasie na kanapach wsłuchani w rechot żab
Czekaliśmy na nadchodzący deszcz aby podlał ogród i sie nie doczekaliśmy ale rano cały czas pada...
Pociesz M, że w niedzieję ma lać jeszcze mocniej .... W taką pogodę jak trochę się przejaśni najlepiej się sadzi Człowiek robi wszystko szybko i skutecznie
A bukszpany się rozrosną i przestrzenie się zmniejsza więc nie przesadzaj skoro posadziłaś zgodnie z projektem
Światełko pewnie można wymienić, ciurkadełko obsadzić i będzie piknie!!!
Kiedys moja szefowa i ja łózka do sypialni z Chin zamówiłyśmy. Ja ciemny grafit a szefowa srebrzysto-białe Wszytko w necie dokładnie obejrzane.... Jak przyjechały to u mnie boki czarne a wezglowie bordowawe... A zamiast srebrnego białe ze srebrnymi kwiatkami!!!! Płakac nam się chciało.... I co? Ja wymienilam lapki nocne na punktowe coby wezgłowia nie oświetlaly a szefowa wytapetowała sypialnię w drobne kwiatki I jest..... pikaśnie...
Marzenko stylowa ogrodniczka!!!. Kapelusz, filtry, okulary ok ale białej kolszuli bym sie nie spodziewała chyba musze mój styl ogrodowy zmienić, bo się zarumieniłam na myśl o mnie pląsającej po ogrodzie.
Rh śliczne, widzę że mają świetne warunki, pod starymi drzewami???