Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

hanka_andrus 20:41, 11 maj 2012

Zbyszku,tak się składa,że u mnie prawie wyłącznie nowe roślinki.Ale będzie piękny ogród za to.
A co mi nie podpasuje,do córki wywędruje....
Mówiąc o nowych roślinach ,mam namyśli byliny.Jak wiosną wyłażą z ziemi na nowe życie ,to znaczy ,że nowe są,choć w tym samym miejscu.
Jutro zrobię zdjęcie,dziś już za ciemno,i deszcz zaczął padać.
Pozdrawiam.
Martek 22:02, 11 maj 2012

Ewa napisał(a)
Irenko czy przeczytałaś juz u mnie w wątku, ze przyznałam Ci dziś złoty medal za aktywność!!!!!?

A to się faktycznie należy również zauważyłam
marzena 22:12, 11 maj 2012

a ja umieściłam 3 hortensje pnące na murze domu, w tamtym roku... pną sie nieźle, ale będe kontrolować...
Madzenka 08:28, 12 maj 2012

Irenko ja przyłączam się do medalu za aktywność dla Ciebie
Zachwyca mnie, że wpadniesz do każdego z miłym sowem, zachętą. A na Twoim wątku to prawdziwy salonik twowarzyski, do ktorego wszyscy bardzo chętnie wpadają
ocia79 08:37, 12 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Irenko ja przyłączam się do medalu za aktywność dla Ciebie
Zachwyca mnie, że wpadniesz do każdego z miłym sowem, zachętą. A na Twoim wątki to prawdziwy salonik twoarzyski, do ktorego wszyscy bardzo chętnie wpadają

Ja sie rowniez przylaczam.
Mala_Mi 09:13, 12 maj 2012

A ja nie mam czasu na życie towarzyskie, ale cieszę się, że jest taki salonik zawsze otwarty i mogę wpaść i się zrelaksować
Milka 09:59, 12 maj 2012

Ewa napisał(a)
Irenko czy przeczytałaś juz u mnie w wątku, ze przyznałam Ci dziś złoty medal za aktywność!!!!!?

Przeczytałam i dziękuję dla ciebie storczyk, zakwitł u mnie inne nie rosną

Milka 10:16, 12 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
Nie tylko złoty medal trzeba,ale i koronę do tego!
Dzięki za wyjaśnienia ,Iruś,już wszystko wiem.......Tego rycynusa nie znałam.Tzn,widziałam..... już dorosły okaz z nasionami.a młodzika nie widziałam i trudno mi było rozpoznać
O trawkę spytam ,masz jej zdjęcie? Jaka ona duża/wysoka/ rośnie i czy się rozrasta wszerz..

Dzięki Haniu, za tę koronę ale ja lubię zaglądać do wszystkich, co kto sadzi, co się zmienia, co nowego można kupić i jak dbać

z rycynusa nazbierasz sobie na jesień nasiona, on lubi słońce trawy rosną na wysokość 30-40 cm, a wyżej wyrastają kwiatostany; rozrasta się przez kłącza i ładnie osłania puste miejsca, lub stanowi dobre wypełnienie; jest bezproblemowa i cały rok piękna; poszukam foty to wrzucę ją

a teraz kalinowo-tamaryszkowo, lubię ten widok o tej porze
na pierwszym planie oczywiście berberys

hanka_andrus 10:22, 12 maj 2012

Kuleczki,jak ta lala.Ale nasadzenia przy murze.......zawsze mi się murki podobały,ale w działkowych ogrodach trzeba zachować odległość1 m od granicy z sąsiadem.buuu
Moja kalina jeszcze zielona.
Milka 10:35, 12 maj 2012

Wiem Haniu, że na działce są ograniczenia, ale i tak warto ją mieć dusza ci śpiewa jak rośliny rosną u mnie kalina też później kwitła, w tym roku jakoś wcześniej; leje strasznie i na razie nie ma szans na sadzenie, a rośliny 3 dni czekają!!

i kolejne rh, cud nad Wisłą, że i u mnie kwitną!

zaraz cały szpaler w kwieciu będzie