No dobra znalazłam nazwę tego co kupiłam .... to Erica carnea (wrzosiec czerwony) Golden Starlet, to dobrze gdzieś napisałam No zobaczymy czy to będzie to ..... oby było !!!!
Przepiękne te zimowe zdjęcia - ogród stał się taki spokojny - mógłby zostać ten śnieg
Wizytówka mnie powaliła - te przepiękne zdjęcia cebulowych i rododendronów nie do uwierzenia
No i ta róża w oknie - nic tylko żeby otwarte cały czas było
Najlepiej byłoby rozplanować rabaty jak byś naszkicowała jakiś plan ogrodu ,
wtedy łatwiej będzie przedstawić pomysły,
Sebek ma rację, trawnik to trawnik, a sadzimy na rabatach
trawnik już jest teraz czas zaplanować gdzie i jak ustawić rabaty, acha darń z trawy pod rabaty lepiej będzie zdjąc i podsypać roślinkom jakiejś dobrej ziemi, kompostu. Ale za to przy takim trawniku kanciki będziesz miała idealne
A zdjęcia może powoli wchodzą bo rozmiar masz ich ustawiony duży - taki aparat może mieć nawet na kilka mega jedno zdjęcie Ja mam ustawione 640x480 i wchodzą zdjęcia migiem
Według mnie niewygodne jest sadzenie roślin pojedynczo w trawniku - dziwię się, że ktoś nie uciął tych starców kosiarką
Pomysł z zawijaskiem jest bardzo dobry - ale lepiej całość wysypać korą
Pomysł Joaski z tymi roślinami jest niezły - ja bym nawet zamiast czerwonych żurawek dał citronelle - pięknie rozświetlą to miejsce.
Przy płocie(będzie tam płot?) jest droga?
Według mnie najlepiej tam dać ekran z cisa, a przed nim sadzić - zasłonisz się przed gapiami i stworzysz piękne tło dla roślin takich jak hortensje i miskanty