Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 20:35, 11 sty 2012

Elfik napisał(a)

To sosna czarna szczepiona Marie Bregan, a to na pierwszym planie to jałowce płożące Limeglow - polecam

Drążę Ci dziurę w brzuchu :... strzyżesz tę sosnę? A tym jałowcem mam podsadzoną Pinus Fastigiata...

Drąż ile dasz radę Nie strzygę ale ustrzykuję młode przyrosty Ja te jałowce mam jeszcze na skalniaku .... One naprawdę są ładne i nic się im nie dzieje złego i nie rosną duże .....
Syla 20:35, 11 sty 2012

alinak napisał(a)
Sylwia tyko patrzeć jak na wiosnę w tujach zaczną ptaki wić gniazda , ale będą trele

Niech wiją , może zagłuszą ukochaną sąsiadkę
Matka 20:37, 11 sty 2012

Syla napisał(a)

Sylwia tyko patrzeć jak na wiosnę w tujach zaczną ptaki wić gniazda , ale będą trele

Śpiewaczka operowa?
Syla 20:40, 11 sty 2012

Sebek napisał(a)

Te wrzośce coś mi nie pasują - dobrą odmianę kupiłaś? Bo zielone się mi wydają.

Reszta piękna

No to mi jeszcze przypomnij jaką odmianę kupiłam ???

Żartujesz?!?!?!
Wydaje mi się, że właśnie tą odmianę kupiłaś....

No dobra znalazłam nazwę tego co kupiłam .... to Erica carnea (wrzosiec czerwony) Golden Starlet, to dobrze gdzieś napisałam No zobaczymy czy to będzie to ..... oby było !!!!
Syla 20:41, 11 sty 2012

Bogda napisał(a)

Śpiewaczka operowa?

Nie będę się rozpisywać na ten temat coooo ????
Matka 20:44, 11 sty 2012

ok
Gardenarium 16:57, 13 sty 2012

Syla napisał(a)
Dzisiaj zrobiłam parę fotek ogrodu już nie zimowego .......(bawię się nową zabawką aby dojść do perfekcji jak i inni )

Kwitną wrzośce (erica) Help me Danusiu , co to za nazwa bo wszędzie szukałam i mi przepadło a za nic sobie nie mogę przypomnieć golden starlet ??? tylko dlaczego kwitną na fioletowo jak mają na biało ??? hmmmm

Żurawka Citronella w dobrej formie nawet

Syla, jak patrzyłam na sadzenie wrzośców, to już mi się wydawało, że coś nie tak. Za mało żółte one były. Ktoś Ci sprzedał nie te co powinien. "Golden Starlet" kwitnie na biało i powinien być jaskrawo żółte, a one zzieleniałe coś są. No i kolor świadczy już na pewno, że to jest inna odmiana.

Dodatkowe obrazki dla Golden Starlet

Instagram Ogrodowiska
Syla 21:37, 13 sty 2012

Widzię Danusiu, teraz już widzę .....Pozdrowię serdecznie szkółkę na Marchołta jak tylko się tam pojawię na wiosnę ...... Dziękuję za zdjęcie
ola 22:48, 13 sty 2012

No te prawdziwe Golden Starlet to nieźle dają po oczach, super kontrast z ciemną ściółką.
Witam Sylwiu, bo jeszcze nie miałam okazji się z Tobą przywitać w Twych progach, bo Ciebie już miałam przyjemność gościć w moich. Cały czas po cichu śledzę Twe poczynania ogrodowe i nie tylko, plastyczne również. Gratuluję pięknego ogrodu i zdolności artystycznych. Zajrzę tu pewnie jeszcze nie raz, jeśli pozwolisz.
Syla 17:32, 14 sty 2012

ola napisał(a)
No te prawdziwe Golden Starlet to nieźle dają po oczach, super kontrast z ciemną ściółką.
Witam Sylwiu, bo jeszcze nie miałam okazji się z Tobą przywitać w Twych progach, bo Ciebie już miałam przyjemność gościć w moich. Cały czas po cichu śledzę Twe poczynania ogrodowe i nie tylko, plastyczne również. Gratuluję pięknego ogrodu i zdolności artystycznych. Zajrzę tu pewnie jeszcze nie raz, jeśli pozwolisz.

Witam i ja zaglądaj , będzie mi niezmiernie miło