Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:00, 24 lis 2015

Do góry
Rdest przed cieciem jeszcze

w jedną stronę

i w drugą czyli przeciwną

Ta ciemna plama po prawej u góry to nocujący jeden z wielu bażant

ha ha wszystko widać nie
Hirutkowy raj:)) 19:58, 24 lis 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Bożenko dziękuję,taki był w tym roku choc coś mu krzywdę zrobiłam nawozem ale teraz się juz ładny zrobił,jak sosnę wyautuje to bedzie miał sporo miejsca

Ma duże kwiaty i duże liscie moze byc Germania.
Ciemiernik - Helleborus 19:57, 24 lis 2015

Do góry
Kupiłam dzisiaj Helleborus niger kwitnące z netto i co takie mam wysadzać do ogródka w nocy spada do -3 a one takie wycieplone w 23, zamarzną. Nie przeżyją szoku termicznego. Troszkę pożółkły liście może było im za sucho i za ciepło w sklepie. Zastanawiam się czy teraz w doniczce popsikać na grzyby, ten substrat glebowy w którym rosną pachnie ładnie możne to nie grzyby.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:55, 24 lis 2015

Do góry
Widać wreszcie moje tuje

pokarm dla ptaków na zimę
moje okrywowe róże

Rododendronowy ogród II. 19:53, 24 lis 2015

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:51, 24 lis 2015

Do góry

Dwie bramy

Rododendronowy ogród II. 19:50, 24 lis 2015

Do góry
No to pierwsze zdjecia z karmnika.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:47, 24 lis 2015

Do góry
Tylko tyle śniegu zastałam jak zaszłam na ogród i tyle samo jak z niego wracałam tylko ciemno i mroźno

Ogród w budowie - nieustającej 19:45, 24 lis 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Piękne zdjęcia z twojego ogrodu
Zazdroszczę słoneczka i ciepełka
Ja wczoraj obsypalam roze. W tej chwili u mnie Juz -4 ciekawe do ilu spadnie
Świeci księżyc wiec dobrze nie jest...
Nie pomyślałam w ogóle żeby okrywac hortensje
Ogrodowe ? Kilka iglastych gałązek im wystarczy ?

Kasiu, ja też już mam mróz. Ale w Warszawie wczoraj było zimnniej.
Hortensje okrywam tylko ogrodowe - grubą, białą włókniną dla gwarancji kwitnienia.

A nagietki jeszcze nie zmarzły.

Ogród w budowie - nieustającej 19:41, 24 lis 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Gabrysiu, nadmiar pracy jest szkodliwy , najlepiej jak jest jej w sam raz. Niezły ten twój wyngiel , będzie co taczkować.

Jolu, ale bez pracy nie ma kołaczy.
Że o roślinach do ogrodu nie wspomnę.

Na trasie jeszcze bluszcz z wsianą przypadkowo werbeną patagońską.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 19:41, 24 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Agata zawsze bardzo czekam na Twoje zdjęcia i jeszcze nigdy się nie rozczarowałam, a prawdę mówiąc zwykle oglądam po kilka rzy, bo to prawdziwa uczta. Te płyty wyszły zjawiskowo. Szybciej niż myślisz delikatnie pokryje je mech i będą jeszcze fajniejsze, takie spatynowane . Ależ cudnie to wymyśliłaś dziewczyno . Brawo Ty .

Dziękuję Kasiu, gdyby nie Ty nie wyszłabym dziś z aparatem
czekam na ten efekt..

Moja droga do domu jesienią dla Ciebie

Ogród w budowie - nieustającej 19:38, 24 lis 2015

Do góry
I jeszcze kwiatowo-zimowo.
Pojawił się nowy trend - kolorowanki dla dorosłych, które mają wyciszać, uspokajać i coś tam jeszcze.
Byłam w Empiku wczoraj w samej Warszawie i tych kolorowanek jest tam cała półka. Niesamowite. A na półce stał skarb w jednym tylko egzemplarzu - książka formatu A4, a w niej 40 ilustracji z Biblioteki oraz Kolekcji Sztuki i Archiwów Królewskich Ogrodów Botanicznych w Kew. Za niecałe 30 zł.
I to są obrazki do kolorowania - po lewej oryginał, po prawej można sobie pokolorować. Nie mam zamiaru kolorować, bo:
a) wyciszam się i odstresowuję inaczej,
b) nie mam czasu i ochoty,
c) wolę oglądać.

Voila:
Na okładce kamelia

Rododendronowy ogród II. 19:35, 24 lis 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
Bogdziu dzięki że wstawiłaś zdjęcia...i jeszcze malutkie porównanie

a ja tam lubię taki mocnojesienny ogród ....najgorzej jest w lutym ...wtedy wystają straszydła z ziemi i widać wszystkie porażki

Ale w lutym jest juz nadzieja na szybką wiosne a w tym roku to juz była wiosna , to zdjecie z połowy lutego.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:27, 24 lis 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
O rany ale mam zaległości......o dżdżowicach nic nie wiem więc sie nie wymądrzam, do zakupu kompostownika tez sie przymierzam.........bagatela już 2 lata..,a póki co zzapełniam puszki na bioodpady które wywożą śmieciarze ale chętnie przyjmę pomoc "sąsiedzko-koleżeńsko-ogrodowiskową" w kwestii ew. budowy drewnianego z palet , tym bardziej że nie bardzo miałabym kogo innego o pomoc poprosic...bo ja sama przeciez sobie sterem, żeglarzem, okretem..

Nie doczytałam o tych liściach......choć przeicież jak wiesz co roku borykam sie z tonami liści - las za płotem riobi swoje, i w tym roku juz wywiozłam własnie w sobotę 7 taczek.....zamiast zagospodarować je.......szkoda

Pozdrawiam i gratuluje okrągłych 500 stron ! Ogród zmieniłaś w cudne miejsce, zdobyłaś sympatię tak wielu życzliwych ci ludzi i nie bójmy sie tego słowa - przyjaciół tu na O., wzbogaciłaś naszą "łódzlo-połódzką" grupę o swoja osobę...tyle fajnych spotkań razem odbyłysmy, zobacz ile dokonań w tak krótkim okresie
Gratuluję !

Witaj Małgosiu
Piszesz ...więc czujesz się lepiej, choć czytałam, że jeszcze niezupełnie ... także liście mogłaś sobie odpuścić Kompostownik już zamówiłam ... powinien być jutro, najpóźniej w czwartek ... jeśli sprawdzi się u mnie będziesz mogła pomyśleć o takim u siebie
Masz rację ... forum pozwoliło mi nawiązać wiele wspaniałych znajomości, dołączyć do grona świetnych ludzi z grupy łódzkiej i przeżyć wiele ciekawych spotkań
Dziękuję

Moja bajka 19:26, 24 lis 2015

Do góry
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 19:17, 24 lis 2015

Do góry
Bluszczyk kurdybanek się coraz bardziej rozłazi wszędzie, w ekspresowym tempie. Przyjechał chyba kiedyś z jakimiś roślinami, bo tylko u mnie jest, w okolicy nie rośnie:

Zastanawiam się, czy powinnam mu pozwolić zostać... Coraz go więcej. Niby piszą o nim, że lubi żyzne, wilgotne gleby, ale u mnie rośnie na piachu kwaśnym leśnym, suchym, i mu chyba za dobrze jest.
Ogród w budowie - nieustającej 19:17, 24 lis 2015

Do góry
Pierwszy raz w życiu nie mam kompostu do obsypania róż, których co roku jest więcej. Nie obsypuję tylko okrywowych, pomarszczonych i dzikusów.
A mam też 9 słodkich, nowych,zielonych ukorzenionych sadzonek pod słoikami.
Kompostu nie ma, bo pryzma nowa założona jest gdzie indziej, a istniejąca została rozgrabiona na Mordorze.
Tzn. kompost już jest, ale nie mój - za to piękny, puszysty i czarny. Kupiłam 9 ton, żeby ciężarówka nie wiozła powietrza i zapewniam, że się nie zmarnuje.

Na zdjęciach wygląda, jakby "przywieźli wyngiel, wyngiel je we wiosce!"
Ale nie

dla niezorientowanych i młodszych: https://www.youtube.com/watch?v=555FwDuncsc

Moja bajka 19:11, 24 lis 2015

Do góry
Zajączek fajnie spatynował

Poziomka samosiejka

teraz tu pusto i brzysko. Za to wiosną...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:08, 24 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

I to nie jedno

Dla Ciebie Karolu jak kwitnie

po prawej rdest auberta po lewej akebia

Śliczny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies