Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:17, 11 lis 2015

Do góry
coś bardzo aktualnego i też deszczowego
drugi Hoopsii rosnący po przeciwnej stronie skarpy, niżej rośnie Glauca Pendula (2foto)

serbski Pendula Bruns i serbski Pendula
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:12, 11 lis 2015

Do góry
Dzięki wszystkim gościom, co wpadli

Szybka relacja, jakoś fot mam mało, chyba pogaduchy zdominowały wszystko

Danusia jeszcze w drodze.
....i Danusia....znamy ją wszyscy, cenimy...dużo nas uczy, ale gość to wyjątkowy, wpasuje się wszędzie, bo nawet palaczy toleruje, tak, tak...pali się
Moje wspomnienia z Danusią, to odkryty na necie ogród, dopiero potem Ona sama, jej artykuły i totalne gapiostwo...bo forum na końcu odkryłam...jest przydługo, ale chcę wam powiedzieć, że wiele nas połączyło, nie tylko rocznik i to trwa i śmiem powiedzieć, że to przyjaźń, a w tym wieku nie jest łatwo...o nią...
cieszyłam się, jak gupia, ile werwy dostałam, wspólne buszowanie po szkółkach, jazdy w te i we wte, pogaduchy, nawet ziewanie i chęć spania o tej samej godzinie, to jest to co tak łączy...
było jedzonko, było latanie po już bardzo jesiennym ogrodzie, wiadomo, że nie jest wtedy najpiękniejszy, ale jednak nadal jest ogrodem, i cieszy...bo jak
Dana napisała nam w dedykacji...ogrody są magiczne, magicznie łącza ludzi...
no to te uwiecznione chwile
Danuś dzięki mam nadzieję, że marchwiak wystygnie i do kawki po powrocie akurat będzie

książka Dany i w środku dedykacja dla nas, bardzo osobista...

ta sosna nam się podobała no i ciągnie ja bidula i szuka dla niej miejsca
mój zakup, zgapiony od Justyś..pozdrawiam ją...sosna będzie uszczykiwna stale...

jak to u nas bywa...na tronie trzeba zasiąść...choc na chwilę,,,ale sobie wymyśliłam z tym tronem

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:03, 11 lis 2015

Do góry
Sezon powoli dobiega do końca, tzn. moje prace w ziemi i w ogródku. Bo około ogrodowe poczynania w dalszym ciągu w głowie siedzą. A co z ego się ulęgnie przez zimę - zobaczymy.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:58, 11 lis 2015

Do góry
zieloniutka napisał(a)

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Przy tym ruchu w tym wątku już myślałam, że moje pytanie przepadło

Nie przepadło , tylko woje pytanie wymagało większej ilości czasu by odpowiedzieć.

Jarzębin nie fotografuję.. tak jak i innych drzew, krzewów.. focę to co kwitnie I to wcale nie zamierzone tylko taka potrzeba wewnętrzna.

Wiec dziś sfociłam jarzębiny zwykłe.. szwedzki nie wyszedł, za ciemno

Ja je lubię z ich wadami i zaletami. Nawet bez liści patrz jaki fajny pokrój mają

A ta ma jeszcze owoce, na tej powyżej ptaki już obdziubały do cna.

A tak fajnie przebarwia się szwedzki, bo te zwykłe to szału nie ma, brązowieją. Szwed dostaje żółtych obwódek na liściach ,a potem jest cały żółty a potem brązowy.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:52, 11 lis 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

nauczyłaś się gotować!?

Uczę się, zaraz będą Muminki i muszę coś popełnić w kuchni...

Popatrz jaki fajny bodziszek nn Foto dzisiejsze

A to bodziszek Max Frei (też ładnie się przebarwia) ale dziś już u mnie wygląda łyso
czyli tak

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:50, 11 lis 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, a masz jakies doswiadczenia z przycinaniem jasminowcow ?

Z jaśminowcami mam małe doświadczenie... bo moja Mama nie lubi ich zapachu. Dlatego mam tylko jednego i to niepachnący Snow Bell. Jest śliczny jak kwitnie, ale pokrój taki byle jaki, wiec go tnę jak przekwitnie. A raczej cięłam, bo przesadziłam go pod żylistka i sobie teraz robi co chce.. Jest z daleja od brzegu rabaty i nie patrzę na mszyce.. Niestety jaśminowce mszyce lubią. Po przekwitnięciu taki zwykły zielony krzaczor. Nic ciekawego.

Tu go widać na tle żylistka, za różą (foto tegoroczne)

A tu foto sprzed 3 lat..ale tu już go nie ma.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:49, 11 lis 2015

Do góry
rozark napisał(a)

no i masz trochę jeszcze kwitnących)
W oflisowym ogrodzie 12:46, 11 lis 2015

Do góry
Dubelek
Ogród na Zapłociu 12:36, 11 lis 2015

Do góry
Witaj,
Przychodzę w odwiedziny z oficjalną rewizytą i jednocześnie pozdrowić sąsiadkę "zza miedzy"

Bardzo dużo pracy przed Tobą ale dasz radę
Ja bym zaczął od przygotowania podłoża, nawiezienia dobrej ziemi i uformowania rabat.
Na tak dużym terenie doskonale wyglądają rabaty wyniesione w formie niewysokich pagórków, które załamują monotonię krajobrazu.

Pamiętaj także żeby tworzyć "z rozmachem", proporcjonalnie do całego terenu. Ja też na początku tworzyłem rabaty wąskie, przy samym ogrodzeniu a potem to wszystko przerabiałem bo nie wyglądało zbyt ładnie.

A za wiele lat może to wyglądać własnie tak:
W oflisowym ogrodzie 12:34, 11 lis 2015

Do góry
kamila66 napisał(a)
jeśli chodzi o 2 projekt to druga wiśnia umbra byłaby tu

przepraszam, że tyłem ale nie znalazłam lepszego zdjęcia
nigdzie w ogrodzie nie mam takich samych drzew obok siebie tutaj chciałaby coś w stylu "globosa"

Podziwiam Twój zapał ale litości, plecy też odkryte. Kamilko proszę dbaj o siebie, wiem co piszę.
Mój ogród pod górkę... 12:34, 11 lis 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

To jest super, cudowne kolory
Życie w wiejskim ogrodzie 12:31, 11 lis 2015

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 12:30, 11 lis 2015

Do góry
Dziś wolne to się wreszcie wyspałam niestety deszcz pracę grabienia liści na rabaty mi odebrał. Za to oglądam przez szybę jak ładnie się Gracek przebarwia i jakie mam kolory jesieni na schodach, kwiatków nie chowam dopóki mamy ciepłe noce.

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 12:22, 11 lis 2015

Do góry
Proszę o poradę, czy to normalny objaw u tuji brabant?
Typografia ogrodu 12:05, 11 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
W domowych kwiatkach jestem noga wiec doradzcie prosze-czy i gdzie obciac pedy storczyka - ten po prawej wlasnie stracil kwiaty,ten po lewej juz traci.kwitly drugi raz na tej samej lodydze.na dole pod prawym rosnie nowy ped

Teraz nie mam czasu na książkową pielęgnację storczyków (nie tylko storczyków zresztą ) i działam intuicyjnie I jeśli byłby to mój storczyk to skoro wyrasta nowy pęd od razu pozbyłbym się tych starych. Widać, że to ich drugie tłoczenie i w przypadku trzeciego byłyby już całkowicie nieforemne. Prawidłowo byłoby zostawić te stare pędy, pozwolić im całkowicie zaschnąć lub czekać na wypuszczenie nowych pąków. Jednak teraz bardziej przemawiają do mnie względy estetyczne, a taki wiecheć nie wygląda dobrze. Aktualnie pozwalam swoim storczykom kwitnąć max 2 razy na tej samej łodydze, a potem je wycinam jak najniżej i czekam aż wypuszczą nowe pędy
Patrząc na Twój perfekcjonizm przeczuwam, że wytniesz łodygi i będziesz czekać na tę nową
Mój ogród pod górkę... 12:03, 11 lis 2015

Do góry

Mój ogród pod górkę... 12:02, 11 lis 2015

Do góry

Ogródek Ewy 12:01, 11 lis 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Dla odmiany. Z psiura proszę się nie śmiać, dlaczego ma czerwone oczy? to zagadka

Chochlik z niego, zaraz psikusa w ogrodzie ci zrobi
Mój ogród pod górkę... 12:00, 11 lis 2015

Do góry

Mój ogród pod górkę... 11:58, 11 lis 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies