Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 10:08, 11 lis 2015

Madzenka napisał(a)

Lepsze byłoby 9 - kwadracik po 3 w rzędzie i nic wiec nie potrzeba.

Wiem jakie indpiracje masz na mysli.nawet chcialam je wczoraj wkleic ale przyznam nie chcialo mi sie ale ja mam tylko 6 te eksmitowane z jarzmiankowej rabaty
ewa004 11:27, 11 lis 2015

Ja mam pięć kul na psiowej i tez nie wiem co dalej z nimi zrobić .......a juz niby wiedziałam
Sebek 12:05, 11 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
W domowych kwiatkach jestem noga wiec doradzcie prosze-czy i gdzie obciac pedy storczyka - ten po prawej wlasnie stracil kwiaty,ten po lewej juz traci.kwitly drugi raz na tej samej lodydze.na dole pod prawym rosnie nowy ped

Teraz nie mam czasu na książkową pielęgnację storczyków (nie tylko storczyków zresztą ) i działam intuicyjnie I jeśli byłby to mój storczyk to skoro wyrasta nowy pęd od razu pozbyłbym się tych starych. Widać, że to ich drugie tłoczenie i w przypadku trzeciego byłyby już całkowicie nieforemne. Prawidłowo byłoby zostawić te stare pędy, pozwolić im całkowicie zaschnąć lub czekać na wypuszczenie nowych pąków. Jednak teraz bardziej przemawiają do mnie względy estetyczne, a taki wiecheć nie wygląda dobrze. Aktualnie pozwalam swoim storczykom kwitnąć max 2 razy na tej samej łodydze, a potem je wycinam jak najniżej i czekam aż wypuszczą nowe pędy
Patrząc na Twój perfekcjonizm przeczuwam, że wytniesz łodygi i będziesz czekać na tę nową
Kacha123 12:23, 11 lis 2015

Zdolniacha! Cudny renifer, nie mogę się doczekać Twoich dekoracji świątecznych
nawigatorka 12:32, 11 lis 2015

ewa004 napisał(a)
Ja mam pięć kul na psiowej i tez nie wiem co dalej z nimi zrobić .......a juz niby wiedziałam

Tak to juz chyba jest.jak sa potrzebne to ich nie ma.jak sa to nie wiadomoc gdzie je posadzic
nawigatorka 12:33, 11 lis 2015

Sebek napisał(a)

Teraz nie mam czasu na książkową pielęgnację storczyków (nie tylko storczyków zresztą ) i działam intuicyjnie I jeśli byłby to mój storczyk to skoro wyrasta nowy pęd od razu pozbyłbym się tych starych. Widać, że to ich drugie tłoczenie i w przypadku trzeciego byłyby już całkowicie nieforemne. Prawidłowo byłoby zostawić te stare pędy, pozwolić im całkowicie zaschnąć lub czekać na wypuszczenie nowych pąków. Jednak teraz bardziej przemawiają do mnie względy estetyczne, a taki wiecheć nie wygląda dobrze. Aktualnie pozwalam swoim storczykom kwitnąć max 2 razy na tej samej łodydze, a potem je wycinam jak najniżej i czekam aż wypuszczą nowe pędy
Patrząc na Twój perfekcjonizm przeczuwam, że wytniesz łodygi i będziesz czekać na tę nową

Sebku przmowily do mnie wyraznie Twoje dwa slowa: perfekcjonizm i wiechec wycinam.dzieki
nawigatorka 12:34, 11 lis 2015

Kacha123 napisał(a)
Zdolniacha! Cudny renifer, nie mogę się doczekać Twoich dekoracji świątecznych

Oj to powazne zadanie.czuje pozytywna presje musze sie zatem postarac
nawigatorka 12:49, 11 lis 2015

Skonczylismy wlasnie z M kopac fundamenty pod mur z zachodniej strony i pod wglebnik.wiekszosc juz byla wykopana kilka nidni temu ale zostalo kilka newralgicznych i malo wygodnych miejsc.musielismy kopac tak by dotychczasowy murek sie nie zawalil.w piatek przyjedzie beton.
Jedno jest pewne: do wiosny bedziemy musieli zniesc widok pobojowiska (co mam nadzieje zmotywuje nas do szybkich dalszych prac) i jedna z rabat pod obecna runianka na tyle sie zmniejszy ze musze zbudowac ja na nowo.

Teraz kawa i swietomarcinski rogal
Jagodaa 14:00, 11 lis 2015

Rogala zazdroszczę . Przez L4 nie załapałam się, bo zawsze mi kurierem przysyłają przed 11 z naszego oddziału w Poznaniu .

Wyobraź sobie, że myślę o poletku moliniowym , zaraziłaś mnie podczas naszej debaty . I to właśnie przyleciałam Ci powiedzieć .
nawigatorka 14:03, 11 lis 2015

Jagodaa napisał(a)
Rogala zazdroszczę . Przez L4 nie załapałam się, bo zawsze mi kurierem przysyłają przed 11 z naszego oddziału w Poznaniu .

Wyobraź sobie, że myślę o poletku moliniowym , zaraziłaś mnie podczas naszej debaty . I to właśnie przyleciałam Ci powiedzieć .

Milo ze przylecialas.a ja oczywiscie wiem bo u Ciebie jestem i rabate sledze
A ja mysle.jak pozyskac np 500 sztuk molini na to moje przyszle pole trawiaste oczywiscie w super cenie