Wiem jakie indpiracje masz na mysli.nawet chcialam je wczoraj wkleic ale przyznam nie chcialo mi sie ale ja mam tylko 6 te eksmitowane z jarzmiankowej rabaty
Teraz nie mam czasu na książkową pielęgnację storczyków (nie tylko storczyków zresztą ) i działam intuicyjnie I jeśli byłby to mój storczyk to skoro wyrasta nowy pęd od razu pozbyłbym się tych starych. Widać, że to ich drugie tłoczenie i w przypadku trzeciego byłyby już całkowicie nieforemne. Prawidłowo byłoby zostawić te stare pędy, pozwolić im całkowicie zaschnąć lub czekać na wypuszczenie nowych pąków. Jednak teraz bardziej przemawiają do mnie względy estetyczne, a taki wiecheć nie wygląda dobrze. Aktualnie pozwalam swoim storczykom kwitnąć max 2 razy na tej samej łodydze, a potem je wycinam jak najniżej i czekam aż wypuszczą nowe pędy
Patrząc na Twój perfekcjonizm przeczuwam, że wytniesz łodygi i będziesz czekać na tę nową
Skonczylismy wlasnie z M kopac fundamenty pod mur z zachodniej strony i pod wglebnik.wiekszosc juz byla wykopana kilka nidni temu ale zostalo kilka newralgicznych i malo wygodnych miejsc.musielismy kopac tak by dotychczasowy murek sie nie zawalil.w piatek przyjedzie beton.
Jedno jest pewne: do wiosny bedziemy musieli zniesc widok pobojowiska (co mam nadzieje zmotywuje nas do szybkich dalszych prac) i jedna z rabat pod obecna runianka na tyle sie zmniejszy ze musze zbudowac ja na nowo.
Milo ze przylecialas.a ja oczywiscie wiem bo u Ciebie jestem i rabate sledze
A ja mysle.jak pozyskac np 500 sztuk molini na to moje przyszle pole trawiaste oczywiscie w super cenie