Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 17:22, 20 paź 2015

Do góry
Iwonko, ten metr średnicy variegatusów, o którym piszemy z Jolą, to nie jest miara jego części przy ziemi, tylko tej fontanny, którą tworzy. I którą, niestety, może wyłożyć się na sąsiadujące rośliny. Jednak po poszerzeniu Twojej rabaty na pewno będzie miejsce dla tuj, miskantów, berberysów i najniższego piętra w postaci kulek i carexów. Baron na pewno będzie wędrował, więc utrzymanie go w takiej linii, jak narysowałaś, będzie się raczej wiązało z wkopaniem ogranicznika. Imperata wędruje płytkimi rozłogami. Ice-dancy zresztą też...

A to moje variegatusy. Ogrodzenie ma 1,6m. Nie mam lepszych zdjęć, bo to część, która nie jest dopracowana, a więc nie lubię jej fotografować.

Moja działka na Dębowym Lesie 17:19, 20 paź 2015

Do góry
miałam dzisiaj gościa

Liliowo i kolorowo:) 17:18, 20 paź 2015

Do góry
Kolorowa jesień tylko słonka trochę brak, żeby chociaż deszcz padał bo bardzo potrzebny. Póki co nic nie przesadzam i dosadzam bo za sucho jest, wody w studni brak a nie chce zimą z wężem biegać po ogrodzie chociaż i tak trzeba będzie rh podlewać bo szkoda ich. już i tak za dużo strat tego lata miałam i widzę już, że będą następne z powodu suszy.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 17:10, 20 paź 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Zaczątek "czystek" przed domem - to po bokach też do przesadzenia.

Ten psi zadek wystający spod rozplenicy jest super zabawny To prawdziwy? Czy sztuczny? - bo troche niedowierzam, że zamiast bocianów i krasnali takie cuda można kupić

Prairie fire też mam, ale u mnie marne szanse na zimowanie. Za to nasiona zebrałam. Myślisz, że jest sens wysiać?
Bukszpan (Buxus) - uprawa 17:08, 20 paź 2015

Do góry

A czy tym okazom cos dolega?? Nabierają takiego miedzianego koloru, proszę o pomoc. Sadzone w lipcu podlewanie i zasolone nawozami. A teraz takich kolorów nabierają.. Co robić?

Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:07, 20 paź 2015

Do góry

Asia --takie ;d
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 17:05, 20 paź 2015

Do góry
Kasia gdzieś wyczytałam że pytałaś o ostrogowca to chyba mój tak się wysiał że zapełić można ogród Jak chcesz to na wiosnę weżmiesz A dostała go od Malej Mi i był malutki a dał do góry że hej teraz w koło ma maleńkie roślinki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:02, 20 paź 2015

Do góry
wydaje mi się, że ładnie to się powinno komponować - intensywna zieleń szmaragdów, niebiesie listki i kwiaty perowskiej i jasnozielone carexy i jeszcze zachowana piętrowość roślin.

A tu jeszcze jedno ujęcie tego miejsca.

W zielonej aptece 17:01, 20 paź 2015

Do góry
Filomena napisał(a)

Witaj
Właśnie takie kręte ścieżki marzą mi się u mnie ale ciężko mi idzie i trochę błądzę Boję sie sadzić dużo krzewów, że potem za ciasno będzie... Trochę w byliny poszłam w tym roku i róże.
Może coś doradzisz?

Proszę o więcej zdjęć
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 16:56, 20 paź 2015

Do góry
Myślę, że można jeszcze posadzić. Na zimę owinąć np. kilkoma warstwami cieniówki.
Nasze magnolie (też podkarpacie) radzą sobie.

W watku ostatnio zdjęcia kwiatów magnolii. Teraz chyba pora na owoce
Oto kilka zdjęć owoców z naszych magnolii

Magnolia Yellow Lantern

Magnolia Gold Star

Magnolia gwiaździsta

Więcej na naszej stronie http://maciejon.republika.pl/Ogrod_plan/Ogrod_plan%20-%20index.html
Ranczo Edy 16:53, 20 paź 2015

Do góry
Miłego dnia I wieczoru dziś śpię hrrr spadek czegoś jest chyba beee

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:53, 20 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Z propozycji, które tu padły ja jestem za perovskią.
Podrzucam Ci inspirację z Ogrodu z Lustrem (choć tam chyba jest kocimiętka, a nie perovskia) ale zestawiona obok szmaragdów.

O ja to samo ostatnio na części pierwsze rozebrałam też myślałam nad perovskią zamiast kocimiętki podoba mi się ten ogród strasznie
Typografia ogrodu 16:47, 20 paź 2015

Do góry
Jesienny widok z kuchennego okna zostawiam na popoludnie.

Tysiąc radości i utrapień 16:43, 20 paź 2015

Do góry
Z araz go pokażę we własnej osobie najpiękniejszy z bodziszków Miałm ich kilka i ten żadnemu nie dorówna Pozwolisz że polatam u Ciebie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:40, 20 paź 2015

Do góry

Niestety z komputera zostałam prześcigana... Tom Tom jest ważniejszy.. trzeba się uczyć jak obrabiać gospodarstwo od małego.. w związku z tym musicie mi wybaczyć, ze mnie u Was ani u siebie nie ma ..

Słabo widać, ale chyba jakiś przekrój i profil podłużny Muminek Ci pokopie
Ogród jesienny piękny, jednak jesień ma piękne kolory
Ranczo Edy 16:36, 20 paź 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Edytko ---ale u Ciebie czarownie piękna jesień a ja cóś ciekawego upatrzyłam co to za krzew na577 stronie piąte zdjęcie taki cudny z koralami nie poznaje po liściach????Buziaki

Witaj Zawitko dziękuję a na 577 to berberys o to Ci chodziło ? Buziolki

Ogródek Iwony 16:28, 20 paź 2015

Do góry
Marta, na tej rabacie w plecach są szmaragdy, wiosną planuję je wyrównać, i dosadzić dalej, aby była ściana szmaragdowa. Liczę, że będzie to dobre tło dla Variegatusów.
Z tego, co piszesz, Variegatusy dla towarzystwa lepiej by miały berberys kolumnowy Orange Rocket? Też go brałam pod uwagę. Też kuszące połączenie.
Kurcze, metr średnicy - to sporo. Muszę to zakodować. A co będzie w trzecim sezonie? Liczę tylko, że u mnie na piaskach będą słabiej przyrastać, bo jak nie, to będę miała problem, gdzie je przesadzić.
Mam sadzonki od wiosny i w tym roku przez te susze nie zrobiły szału, aczkolwiek ładnie się zaprezentowały na rabacie:

Rabata bylinowa ładnie się prezentowała latem, jednak mam potrzebę w tym miejscu zrobienia bardziej formalnej rabaty, więc byliny poszły na inne miejsce, klon ciągle łapał mączniaka, więc się z nim pożegnałam. Tu chcę połączyć ID, bukszpany, barona, Variegatusa.
Wg twojej propozycji doszedłby Orange Rocket.
Cała rabata miałaby szerokość od ogrodzenia 3,20 po poszerzeniu. Więcej się nie da
Jak stoję przy rabacie, to widzę, ze dałoby radę zrobić takie nasadzenie, gdyby berberysy dać pomiędzy miskanty ciut wysunięte. Na planie jakoś nie ma miejsca.

Mam zrezygnować?
Mam w innym miejscu połączenie Gracilimusa z berberysem kolumnowym. Szczerze myślałam, ze to właśnie Orange Rocket, ale w tym roku słabo się wybarwił. Jednak zanim Gracilimus urośnie, berberys robi niezłą robotę :
czerwiec

październik - większe niż berberysy:

Cały mój ogródek nie ma rozmachu, brakuje miejsca na rabaty z wielkimi powierzchniami.
Jak jest sucho, cieszę się, ze tylko tyle jest do podlewania, ale przy sadzeniu ciągle muszę pamiętać, że mam mało miejsca.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:23, 20 paź 2015

Do góry
Z propozycji, które tu padły ja jestem za perovskią.
Podrzucam Ci inspirację z Ogrodu z Lustrem (choć tam chyba jest kocimiętka, a nie perovskia) ale zestawiona obok szmaragdów.

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:10, 20 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Martus Twoj Jordan to ten w donicy? Powiedz mi masz klonika w donica bo tak lepeiej czy jescze nie znalazłaś dla niego docelowego miejsca .

Mogłam tego mojego młodziaka moze tez w donicy zostawic i wtedy na zime mogłabym go jeszcze schowac?

Złoto ogrodnikow u Ciebie widze robi sie zawodowo )))

Tak Joluś, Jordana mam w donicy, ale betonowej, o takiej (i już nie chcę go przesadzać):

ps1. Zdjęcie z pocz. sierpnia.
ps2. Siaka, to zdjęcie też dla Ciebie Sorry, że tak długo musialaś czekać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies