Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 09:17, 09 lis 2015

Wczoraj, robiąc zdjęcia, przyjrzałam sie mojej białej chryzantemce z różowym środkiem i już wiem, skąd ją mam! Otóż... sama ją sobie wyhodowałam
Przypomniałam sobie, że w tamtym roku na jednej różowej chryzantemie pojawił się odbarwiony kwiat. Musiałam ukorzenić tę gałązkę i proszę bardzo, takie cudo wyszło
Niech mi już tylko kolorków nie zmienia!
To mamusia

A to dziecko
iwka 09:27, 09 lis 2015

Piękne, i mamusia i dzieciątko
Anda 09:42, 09 lis 2015

margaretka3 napisał(a)
Dla Ewy (Andy) wrzucam zdjęcia bzu czarnego odm. Eva/Black Lace

Kupiony w ubiegłym roku jako 30 cm sadzonka.
W maju tego roku:

Świeże przyrosty są jasnozielone.

Zdjęcia z kwitnienia niestety nie mam. Przesadziłam go ostatnio z ognistej, jest za ładny, żeby rosnać sobie za domem.

No piękny jest. Bardzo podobaja mi się te wachlarzowo postrzępione liście. Dziękuję za zdjęcia Mój jest trochę inny. Nie ma tak pięknych liści. Ciekawam, czy zakwitnie latem Czy mocno nawozisz Twój krzaczek?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:43, 09 lis 2015

margaretka3 napisał(a)
Wczoraj, robiąc zdjęcia, przyjrzałam sie mojej białej chryzantemce z różowym środkiem i już wiem, skąd ją mam! Otóż... sama ją sobie wyhodowałam
Przypomniałam sobie, że w tamtym roku na jednej różowej chryzantemie pojawił się odbarwiony kwiat. Musiałam ukorzenić tę gałązkę i proszę bardzo, takie cudo wyszło
Niech mi już tylko kolorków nie zmienia!
To mamusia

A to dziecko

Mama śliczna, ale dziecko to prawdziwa piękność Ale Ci zazdroszczę

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
margaretka3 09:49, 09 lis 2015

Anda napisał(a)

No piękny jest. Bardzo podobaja mi się te wachlarzowo postrzępione liście. Dziękuję za zdjęcia Mój jest trochę inny. Nie ma tak pięknych liści. Ciekawam, czy zakwitnie latem Czy mocno nawozisz Twój krzaczek?

Wcale nie nawożę Jak będę mieć na tyle kopmpostu, będę dosypywać kompost. Kupiłam swojego w tamtym roku, w tym już zakwitł.

Chryzantemki nie zazdrość, bo mi zmieni kolor i będzie mi smutno!
12:10, 09 lis 2015
podobaja mi sie te chryzantemy

kapuste uprawiaj ...jak będziesz mieć nadmiar nasion ..to chętnie przyjmę ....ale wiesz ...poleciałam na gaurę popatrzeć ...no nijak nasion nie widzę...może się jeszcze nie wytworzyły? ....prawdzałam w necie jak wygladają ...hmmm...sprawdzę wiosną jak będę ją wycinać....może ?
Anda 12:12, 09 lis 2015

margaretka3 napisał(a)

Wcale nie nawożę Jak będę mieć na tyle kopmpostu, będę dosypywać kompost. Kupiłam swojego w tamtym roku, w tym już zakwitł.

Chryzantemki nie zazdrość, bo mi zmieni kolor i będzie mi smutno!

Nie, nic nie zazdroszcze i nie jestem zawistna, wiec koloru na pewno nie zmieni Ciesze sie wraz z Toba Buzie prosze miec dalej usmiechnieta
jona 12:35, 09 lis 2015

Margareto, czy wszystkie Twoje chryzantemy rosną w gruncie, czy masz też w doniczkach? Szukam informacji na temat przechowywania chryzantem w doniczkach. Kupiłam podobną do Twojej biało-różowej tylko ze środkiem zielonkawym. Bardzo mi się podoba i nie szkodzą jej przymrozki
Anda 12:40, 09 lis 2015

Jona, pytanie co prawda nie do mnie i nie jestem specem, ale ja moja chryzanteme w doniczce mam trzeci sezon. Donice opatulam na zime mata kokosowa. Zeschniete badylki chryzantemowe zostawiam jako ochrone. Scinam je dopiero wiosna, jak sie cieplej zrobi, ale nie wszystko od razu. Od dolu pojawiaja sie zielone liesteczki i dopiero jak sa troche wieksze i mocniejsze, to scinam reszte.
Anda 12:40, 09 lis 2015

Acha, donice stawiam w zacisznym miejscu, oslonietym od wiatru i slonca. Najlepsza jest strona polnocna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies