Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Posty 21:48, 02 sty 2012

Do góry
Już piszę
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:44, 02 sty 2012

Do góry
Dziękuję
Dokupujemy kawałek działki = zmiany na wiosnę. Co by tu posadzić? 21:40, 02 sty 2012

Do góry
Na górze sadziłbym krzewy plamami - z przodu jakieś niskie byliny.

A może po prostu kancik przy malinach - i może płyty nieregularne, które okrążą całe rabaty?
Nieforemny ogród na przodzie 21:38, 02 sty 2012

Do góry
Myślę, że tą przy tarasie musisz koniecznie zmniejszyć - i może drzewo dać nad tarasem, ciurkadełko też
Projekt ogrodu orientalnego 21:35, 02 sty 2012

Do góry
Aneto - trzymamy kciuki - koniecznie pokaż efekt
i znowu rozbudowa ...ale potrzebna 21:34, 02 sty 2012

Do góry
alinak napisał(a)
i znowu mam problem . zaplanowałam sobie rozbudowę ogrodu o jedną nową rabatę . problem polega na tym że dolny front to ten widok

nie chcę go zasłonić nową rabatą , która ma być zaprojektowana na środku ....? tej przestrzeni

a stałaś od strony tego pierwszego widoku?

w prawo pójść do dobry pomysł - ten planik by się przydał - przynajmniej tej części

A planikom zawsze robię zdjęcie
i znowu rozbudowa ...ale potrzebna 21:31, 02 sty 2012

Do góry
Tam za domkiem usunąłbym te jałowce - albo przesadził w jakieś inne miejsce - ale nie wiem czy warto.

Według mnie na tym pasku nie powinny być rośliny, które łatwo się łamią - dywanowe jałowce to dobry pomysł, ale może dodałabyś kępami jakieś wyższe rośliny, które się chowają na zimę - jak rozchodniki okazałe, ostróżki, łubin - tylko nie wiem czy to będzie pasować do jałowców?

A na płot może daj ciekawsze pnącze - jak milin?
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 21:24, 02 sty 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sebku, ja Ci mogę dać mnóstwo tojeści. Posadzonkuję Ci ją na wiosnę - dorodne kępy w doniczki plastikowe i wyślę w kartonie. Daj znać ile i czy chcesz?

A z rabatą angielską nie martw się. No niestety trzeba mieć szeroki i długi prostokąt i wtedy wszystko idzie wg przepisu naszej Gertrudy. A jak nie rabata Jekyllowa to po prostu nasza kwiatowa, polska. W sam raz do Twojego ogrodu.

A tojeść ta żółta - aurea? Jeśli tak to bardzo poproszę

W sumie potrzebuję bardzo dużo - jednak nie pakuj w karton tylko już będzie mi miło jak wyślesz same pędy zawinięte w mokre ręczniki kuchenne - potrzebuję duużo - chcę to wszystko mieć ją rozesłane

A tuje łączą się z rabatami, o której właśnie mowa
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:20, 02 sty 2012

Do góry
Krys napisał(a)
Witaj Sebastian .Wszystkiego wielkiego na Nowy Rok

Podpowiedz mi prosze gdzie jest ten watek o adresach na allegro ?

chyba o to chodzi

https://www.ogrodowisko.pl/watek/902-zakupy-przez-internet
Dwa światy 18:55, 02 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Bardzo gustowne masz dekoracje w domu - świetnie dobrane kolorystyką

Przepiękna ta poinsecja na nóżce

potwierdzam elegancja, umiar i piękna kolorystyka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:03, 02 sty 2012

Do góry
Dziękuję jeszcze raz za życzenia.

Sebek to teraz wciśnij piorunek i leć robić pokazówkę zdjęć nocnych. Odpal fajerwerka z tej okazji
Dokupujemy kawałek działki = zmiany na wiosnę. Co by tu posadzić? 10:44, 02 sty 2012

Do góry
Szczerze to nie wiem po co żywopłocik z bukszpanu przy malinach - chyba wystarczy ten przy warzywniku....
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 10:43, 02 sty 2012

Do góry
Tak to wygląda na chwilę obecną - niefajnie...

Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 10:40, 02 sty 2012

Do góry
Przekopię może trawnik - ale w zasadzie krety i nornice już po części to zrobiły
Ogródkowe perypetie:) 10:39, 02 sty 2012

Do góry
Abiko - nie załamuj się, ja też miałem różne nastroje, gdy ogród był cały rozkopany, a wykonywane prace nie były widoczne, lecz potem zaczęły okazywać się efekty - nie zawsze jest kolorowo.

Nie poddawaj się, a za kilka miesięcy zobaczysz pierwsze efekty swojej pracy
Spotkania, wydarzenia, wizyty i wyjazdy Ogrodowiska w 2011 - podsumowanie 10:37, 02 sty 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Danuś, dziękuję za to, że nas pasjonatów zebrałaś razem, że to nie jest świat wirtualny ale realny, co pokazuja wydarzenia 2011 roku. Za Twoją gotowość, siły i chęci oraz pasje.
Sebek mówił o południu Polski, no więc chciałam powiedzieć, że Kotlina Kłodzka leży na południu ....., najpiękniejsza jest jesienią ... . Zapraszam.

Jak na południu tym bardziej zachodnim, to może i ja się gdzieś wybiorę. Głosuję na tak.
Jak dbać o doniczkowe rośliny domowe ? 10:34, 02 sty 2012

Do góry
Danusiu - ta donica w łazience bombowa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:27, 02 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jest funkcja z takim piorunkiem i trzeba go nacisnąć i pokaże się napis że lampa wyłączona. Spróbuj.
A jak nie- prezent na wiosenne ""jajeczko" Nowy aparacik

Znalazłem

Ogródkowe perypetie:) 10:25, 02 sty 2012

Do góry
Witajcie w Nowym Roku. Życzę wam wszystkim spełnienia swoich marzeń ogrodowych, jak najmniej zmartwień i szybkiej wiosny

Tak przejrzałam podsumowania Syli, zmiany jakie planuje Sebek, Pszczolkowy ogródek, Lynki i Wieloszki ogrody..i tak sobie myślę, że chyba zrobię przerwę w forum. Przez święta patrzyłam na moją skarpę gliniastą, zasypaną igłami z modrzewi. Na trawnik, który nie zdążyłam skosić, który przez te igły ma kolor rudawy, na brak kamieni przy ścianie domu, na te moje marne parę kwiatków, które posadziłam w ubiegłym roku i co..i wiecie co mi chyba tylko aksamitki ładnie rosły
A to dziwne, bo balkon zawsze miałam taki cudownie kwitnący...
Żeby jeszcze chociaż wsparcie z drugiej strony było..

Po co ja się męczę z wymyślaniem co sadzić.. jak i tak efekt żaden. I to nie to że już ma być od razu, ja uwielbiam patrzeć jak wszystko rośnie..ale to nie rośnie.

Wiem, marudzę na forum, ale co zrobić gdzieś trzeba...
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 10:14, 02 sty 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Hej Sebku,
myślałam że to ja mam dużo bylin do przesadzenia / zagospodarowania
A tu proszę
Ciekawe co Ci z tego wyjdzie Roboty na wiosnę, teraz chyba nie?

pozdrawiam!

Niee - na wiosnę

Choć jak będzie nadal tak fajnie to nie wykluczam iż całość przekopię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies