Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

Sebek 22:13, 28 gru 2011

Noo - szmaragdy najlepiej jak mają być wysokie i wąskie
abiko 09:47, 29 gru 2011

Hmm no mam nadzieję, że tam się zmieszczą ok sadzimy szmaragdy
Krys 22:21, 29 gru 2011

Stary Rok odchodzi wielkimi krokami,
niech więc złe chwile zostaną za nami.
Niech Nowy Rok przyniesie dużo zdrowia,
radości a przede wszystkim morze miłości! -Krystyna
Gardenarium 12:19, 30 gru 2011

Smaragdy to dobre rozwiązanie. No jeszcze bluszcz tylko pozostaje, ale sąsiad może mieć pretensje że mu powłazi wszędzie.

Musisz wybrać tam ziemię ile się da i kupić dobre podłoże do iglaków i położyć kawałek linii kroplującej do podlewania, nawet jakbyś miała ręcznie sterować i odkręcać kran.

Inaczej tuje zmarnieją, muszą mieć wodę w tym ciasnym kącie.

Instagram Ogrodowiska
abiko 13:01, 30 gru 2011

Gardenarium napisał(a)
Smaragdy to dobre rozwiązanie. No jeszcze bluszcz tylko pozostaje, ale sąsiad może mieć pretensje że mu powłazi wszędzie.

Musisz wybrać tam ziemię ile się da i kupić dobre podłoże do iglaków i położyć kawałek linii kroplującej do podlewania, nawet jakbyś miała ręcznie sterować i odkręcać kran.

Inaczej tuje zmarnieją, muszą mieć wodę w tym ciasnym kącie.

O właśnie, o podlewaniu nie pomyślałam Danusiu.. faktycznie muszą mieć dużo wody, ale z tym nie będzie problemu, pod tarasem jest kran, da się zrobić.
Gardenarium 13:25, 30 gru 2011

Linię kup u lokalnego dystrybutora systemów nawadniających, Jakby co Wicio pewnie by też odstąpił kawałek.

Instagram Ogrodowiska
abiko 13:29, 30 gru 2011

Gardenarium napisał(a)
Linię kup u lokalnego dystrybutora systemów nawadniających, Jakby co Wicio pewnie by też odstąpił kawałek.

Na tym to już się zupełnię nie znam Poszukam a jak nie znajdę pędzę do Wicia Dużo tego nie będzie potrzebne więc damy radę
Bogdzia 16:58, 30 gru 2011

abiko 10:25, 02 sty 2012

Witajcie w Nowym Roku. Życzę wam wszystkim spełnienia swoich marzeń ogrodowych, jak najmniej zmartwień i szybkiej wiosny

Tak przejrzałam podsumowania Syli, zmiany jakie planuje Sebek, Pszczolkowy ogródek, Lynki i Wieloszki ogrody..i tak sobie myślę, że chyba zrobię przerwę w forum. Przez święta patrzyłam na moją skarpę gliniastą, zasypaną igłami z modrzewi. Na trawnik, który nie zdążyłam skosić, który przez te igły ma kolor rudawy, na brak kamieni przy ścianie domu, na te moje marne parę kwiatków, które posadziłam w ubiegłym roku i co..i wiecie co mi chyba tylko aksamitki ładnie rosły
A to dziwne, bo balkon zawsze miałam taki cudownie kwitnący...
Żeby jeszcze chociaż wsparcie z drugiej strony było..

Po co ja się męczę z wymyślaniem co sadzić.. jak i tak efekt żaden. I to nie to że już ma być od razu, ja uwielbiam patrzeć jak wszystko rośnie..ale to nie rośnie.

Wiem, marudzę na forum, ale co zrobić gdzieś trzeba...
Sebek 10:39, 02 sty 2012

Abiko - nie załamuj się, ja też miałem różne nastroje, gdy ogród był cały rozkopany, a wykonywane prace nie były widoczne, lecz potem zaczęły okazywać się efekty - nie zawsze jest kolorowo.

Nie poddawaj się, a za kilka miesięcy zobaczysz pierwsze efekty swojej pracy