Madziu, przyprowadziła mnie do Ciebie Iwonka z "Od nowa...na przekór wszystkim". Chciałam cie dopytać o the beatles. W drugim roku mocno je czesałaś? Dopiero gdy kupiłam swoje zobaczyłam że na żywo są brzydkie (takie zwyczajne), żadnego w nich uroku typowego dla rozczochranych carex... Ale skoro juz kupiłam, to muszę coś zrobić by je uładnić Podpowiedz jak dbałaś o swoje.
Przepraszam, jeżeli gdzieś już pisałaś o tym... Masz taki rozległy wątek że nie jestem w stanie wszystkiego prześledzić Czego Ci gratuluję
przymrozków jest natomiast deszczu nie ma - ostatnio padał miesiąc temu i wówczas nawodnił po suszy - w prognozie deszczu nie ma
zastanawiam się podlewać ?
Wydzieraj, wydzieraj bo te pięknotki sa tego warte
Dzisiaj kolejna moja jeżówka Supreme Cantaloupe
Lubie ją za jej delikatny kolor, ciepła brzoskwinia, stonowany, niekrzykliwy, pełen czaru i powabu. Wzrost powyżej kolan, szybko się rozkrzewia. Z roku na rok mamy coraz więcej kwiatów. Wymaga podwiązywania
Z różami postanowienie się powtórzy jak przyjdzie na wiosnę je przycinać - zawsze mam po cięciu pewność że mam ich za dużo
Cebulowe sadziłam w różnych miejscach i denerwują mnie liście ale takie dorodne bez kwiatów to się najczęściej zdarza - ciekawa jestem co sobie pomyślę wiosną jak będę patrzeć na kwitnące tulipany
To miejsce jest bardzo podobne do mojego ulubionego miejsca na Jurze. Jak dzieci były mało często tam jeździliśmy a teraz tam jeździ córka z wnuczkiem.
Ewo dostałam nasionka, nie myślałam, że będziesz pamiętała o mnie. Byłam bardzo zdziwiona jak dostałam kopertę, ale i ucieszona. Ciekawe czy mi się uda i Gailardie powschodzą. Dziękuję