Wydzieraj, wydzieraj bo te pięknotki sa tego warte
Dzisiaj kolejna moja jeżówka Supreme Cantaloupe
Lubie ją za jej delikatny kolor, ciepła brzoskwinia, stonowany, niekrzykliwy, pełen czaru i powabu. Wzrost powyżej kolan, szybko się rozkrzewia. Z roku na rok mamy coraz więcej kwiatów. Wymaga podwiązywania
Mocny akcent w ogrodzie. Ogromną zaleta tej jeżówki jest cudny zapach. Tak, ona pachnie, ale tylko w początkowej fazie. Kiedy kwiat jest już troszkę starszy traci zapach. To dość masywna jeżówka o sztywnych pędach.Kolorek początkowo jest pomarańczowy, potem pomarańcz wpadający w czerwień. U mnie nie była podwiązywana, ale wszystko wskazuje na to, że będzie wymagała podwiązywania. Mieliśmy suche lato to kwiaty nie były ciężkie od deszczu.
"Lubie ją za jej delikatny kolor, ciepła brzoskwinia, stonowany, niekrzykliwy, pełen czaru i powabu. Wzrost powyżej kolan, szybko się rozkrzewia. Z roku na rok mamy coraz więcej kwiatów. Wymaga podwiązywania"
Jak Ty pięknie o nich piszesz i jak tu się nie skusić na kolejną?
Sylwia ja to potwierdzam. Widzę, że ich urok oczarował nie tylko mnie
Kolejna jeżówka Secret Lust
Pierwszy rok u mnie, ale już widać, że powtórzy cechy tej serii. Będzie średniej wielkości, słabo się rozrosła, będzie wymagała podwiązywania. Sztywne łodygi, ale z głównej wyrastają boczne co ją obciąża. Ciekawy kolorek, niby mocny pomarańcz, wpadający w czerwień, koral, ale nie jest krzykliwy. Nie mam więcej zdjęć ponieważ obcięłam jej kwiaty, żeby się lepiej ukorzeniła.
Seria Secret ma piękne kwiaty
Miłość od pierwszego wejrzenia. Dla mnie cudna. Fajny kolor, delikatny róż połączony z brzoskwinią. Masywna jeżówka, będzie z tych wysokich o sztywnych pędach i dużych kwiatach. Zakwitając ma kolor żółty, który szybko staje się tym docelowym. Też u mnie pierwszy rok więc mało zdjęć. Jedno wystarczy, żeby oddać jej urok. Anielica wśród anielskich, białych hortensji.Chyba jej z nimi do twarzy.
U mnie ta jeżówka jest średniowysoka. Mam ją już chyba trzy lata. W tym roku pierwszy raz rosła i kwitła na Skąpanej. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Ogrom kwiatów, nie liczyłam, ale chyba około 70 sztuk wynik imponujący.Nieduże kwiaty osadzone są na raczej cienkich łodyżkach. Jakoś sobie poradziła bez podwiązywania bo było suche , bezdeszczowe lato. W innym przypadku do podwiązywania. Szybko się rozrasta. Co ja tu będę pisać, sami popatrzcie na to kremowo-białe cudo
To dość masywna jeżówka, na sztywnych pędach osadzone są dość duże kwiaty. Nie wymaga podwiązywania. Nie wiem jak u niej z krzewieniem bo u mnie rośnie właściwie pierwszy raz. To znaczy rośnie w przyzwoitych warunkach. Przed przesadzeniem w tamtym roku miała dużo pędów kwiatowych więc raczej z tym nie będzie miała problemu.