Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

sylwia_slomc... 19:23, 28 paź 2015

Piękne te jeżówki.....pewnie się powtarzam ......to trudno, są super
ewsyg 21:35, 02 lis 2015

iwonadm napisał(a)
ja nie wierzę nie dość że masz ich tyle to wszystko takie zadbane
cieszę się że mogę pooglądać to piękno. Przez to oglądanie będę wydzierać mężowi trawnik by mieć więcej tych piękności

Wydzieraj, wydzieraj bo te pięknotki sa tego warte

Dzisiaj kolejna moja jeżówka Supreme Cantaloupe

Lubie ją za jej delikatny kolor, ciepła brzoskwinia, stonowany, niekrzykliwy, pełen czaru i powabu. Wzrost powyżej kolan, szybko się rozkrzewia. Z roku na rok mamy coraz więcej kwiatów. Wymaga podwiązywania

ewsyg 21:45, 02 lis 2015

Ivvvona napisał(a)
Mnie w tym roku padła nowo posadzona Marmelade, być może za głęboko wsadziłam. Na wiosnę planuję jeszcze jakieś dokupić. Popieram Bogdzię - wrzuć swoje zdjęcia z opisami do wątku tematycznego. Masz bardzo bogatą kolekcję i duże doświadczenie w uprawie a to jest bezcenne.

Iwonko, a może ta Ci się spodoba ?

Jeżówka Orange Passion

Mocny akcent w ogrodzie. Ogromną zaleta tej jeżówki jest cudny zapach. Tak, ona pachnie, ale tylko w początkowej fazie. Kiedy kwiat jest już troszkę starszy traci zapach. To dość masywna jeżówka o sztywnych pędach.Kolorek początkowo jest pomarańczowy, potem pomarańcz wpadający w czerwień. U mnie nie była podwiązywana, ale wszystko wskazuje na to, że będzie wymagała podwiązywania. Mieliśmy suche lato to kwiaty nie były ciężkie od deszczu.

Dorota123 21:49, 02 lis 2015

"Lubie ją za jej delikatny kolor, ciepła brzoskwinia, stonowany, niekrzykliwy, pełen czaru i powabu. Wzrost powyżej kolan, szybko się rozkrzewia. Z roku na rok mamy coraz więcej kwiatów. Wymaga podwiązywania"

Jak Ty pięknie o nich piszesz i jak tu się nie skusić na kolejną?
ewsyg 22:00, 02 lis 2015

Jana napisał(a)
Śliczny przegląd jeżówek, nawet nie wiedziałam, że ich tyle jest

Oj, jest ich sporo.

A tutaj pokażę obie jeżówki, rosą koło siebie. Takie słodkie cukiereczki

ewsyg 22:16, 02 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne te jeżówki.....pewnie się powtarzam ......to trudno, są super

Sylwia ja to potwierdzam. Widzę, że ich urok oczarował nie tylko mnie

Kolejna jeżówka Secret Lust

Pierwszy rok u mnie, ale już widać, że powtórzy cechy tej serii. Będzie średniej wielkości, słabo się rozrosła, będzie wymagała podwiązywania. Sztywne łodygi, ale z głównej wyrastają boczne co ją obciąża. Ciekawy kolorek, niby mocny pomarańcz, wpadający w czerwień, koral, ale nie jest krzykliwy. Nie mam więcej zdjęć ponieważ obcięłam jej kwiaty, żeby się lepiej ukorzeniła.
Seria Secret ma piękne kwiaty

ewsyg 22:23, 02 lis 2015

Dorota123 napisał(a)
"Lubie ją za jej delikatny kolor, ciepła brzoskwinia, stonowany, niekrzykliwy, pełen czaru i powabu. Wzrost powyżej kolan, szybko się rozkrzewia. Z roku na rok mamy coraz więcej kwiatów. Wymaga podwiązywania"

Jak Ty pięknie o nich piszesz i jak tu się nie skusić na kolejną?

Dorotko i tak się skusisz

Jeżówka Rainbow Marcella

Miłość od pierwszego wejrzenia. Dla mnie cudna. Fajny kolor, delikatny róż połączony z brzoskwinią. Masywna jeżówka, będzie z tych wysokich o sztywnych pędach i dużych kwiatach. Zakwitając ma kolor żółty, który szybko staje się tym docelowym. Też u mnie pierwszy rok więc mało zdjęć. Jedno wystarczy, żeby oddać jej urok. Anielica wśród anielskich, białych hortensji.Chyba jej z nimi do twarzy.

ewsyg 22:24, 02 lis 2015

CDN
ewsyg 16:46, 05 lis 2015

Jeżówka White Double Delight

U mnie ta jeżówka jest średniowysoka. Mam ją już chyba trzy lata. W tym roku pierwszy raz rosła i kwitła na Skąpanej. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Ogrom kwiatów, nie liczyłam, ale chyba około 70 sztuk wynik imponujący.Nieduże kwiaty osadzone są na raczej cienkich łodyżkach. Jakoś sobie poradziła bez podwiązywania bo było suche , bezdeszczowe lato. W innym przypadku do podwiązywania. Szybko się rozrasta. Co ja tu będę pisać, sami popatrzcie na to kremowo-białe cudo

ewsyg 17:07, 05 lis 2015

Jeżówka Milkshake

To dość masywna jeżówka, na sztywnych pędach osadzone są dość duże kwiaty. Nie wymaga podwiązywania. Nie wiem jak u niej z krzewieniem bo u mnie rośnie właściwie pierwszy raz. To znaczy rośnie w przyzwoitych warunkach. Przed przesadzeniem w tamtym roku miała dużo pędów kwiatowych więc raczej z tym nie będzie miała problemu.