Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 21:14, 02 lis 2015

Agcia napisał(a)

Widzę, że mamy podobne plany, rozumiem Cię doskonale.

To dobrze że mnie ktoś rozumie, ja dziś sadziłam tulipany które mi stale zalegają - to trwa długo bo zwykle wymieniam ziemię - więc najpierw dołek ziemia na taczki a z innych taczek lekka ziemia i dopiero sadzę
a dziś się wyjątkowo katowałam bo jeszcze cebule zaprawiałam środkiem na grzyba - więc postanowienie rośnie
ciekawa jestem jak rozkwitnie moja wiosna

pozdrawiam

mira 21:18, 02 lis 2015

Jana napisał(a)
magia

tak jesień to magia

mira 21:32, 02 lis 2015

mirkaka napisał(a)
Ja mam takie postanowienia co do róż co roku, ale dopiero w tym roku dotrzymałam sobie słowa i nie kupiłam już żadnej róży na jesień Cebulowych to nigdy u mnie nie ma za dużo, denerwują mnie przekwitłe tulipany i ich zasychające liście, jakoś nie udaje mi się ich ukryć za innymi roślinami.

Z różami postanowienie się powtórzy jak przyjdzie na wiosnę je przycinać - zawsze mam po cięciu pewność że mam ich za dużo
Cebulowe sadziłam w różnych miejscach i denerwują mnie liście ale takie dorodne bez kwiatów to się najczęściej zdarza - ciekawa jestem co sobie pomyślę wiosną jak będę patrzeć na kwitnące tulipany

ciekawe ile zostanie z tej kupki

mira 21:36, 02 lis 2015

marzena napisał(a)
odwiedzam szybciutko, piękne zdjęcia z Wysowej
czyżby u Ciebie był przymrozek ? ja u siebie nie zauważyłam...albo za długo spałam...

z Muszyny

przymrozków jest natomiast deszczu nie ma - ostatnio padał miesiąc temu i wówczas nawodnił po suszy - w prognozie deszczu nie ma
zastanawiam się podlewać ?

mira 21:40, 02 lis 2015

kasiek napisał(a)
O Muszyna - jaki Ci się podobało? Zwłaszcza ta część ogrodu na dole z fontannami?

W Muszynie dość często w tym roku byłam i lubię tam jeździć - blisko i sympatycznie, ciszej niż w Krynicy.
Niestety tej częsci za pijalnią nie widziałam jeszcze więc mam po co jechać znów.
Natomiast w sensorycznym byłam bo chciałam pokazać koleżance i tak za wiele nie było co - najfajniejszy to widok z wiezy i to miejsce z mostkiem i trawami.

pozdrawiam
mira 21:56, 02 lis 2015

Praca w ogrodzie mi się nie kończy.

Zostały mi jeszcze cebule te co suszyłam i wykopałam.Sadzę i się nie kończą.
W sobotę było chyba ostatnie koszenie - kosiara wymyta więc grabienie liści to zajęcie teraz stałe do kiedy? nie wiem ,
Stale jeszcze jakieś doniczki przestawiam, dziś wyciągałam dalie do suszenia,
porządki w mojej pracowni, w domku ogrodnika też by się przydał, no i mega ilość pracy w moim nowym jagodniku.
Tak więc ogrodowo jestem zajęta i nie wiem co to znaczy zakończyć sezon
u mnie ogrodowy spektakl trwa
na szczęście teraz kolorowy jeszcze

ta kupa goździków kamiennych mnie zachwyca - ależ będzie tak jest co 2 lata

pozdrawiam wszystkich pasjonatów ogrodowych
miłych chwil w ogrodzie

Tamaryszek 23:32, 02 lis 2015

Witaj Mira! Czytam, że praca u Ciebie wre i sezon wcale nie jest zakończony. Ale miło pracować w takim pięknym otoczeniu (te rozplenice pod światło...). Ciekawa jestem, ile cebul wsadziłaś?
Ja to już mam za sobą, ale czekają mnie jeszcze porządki w szopie i inne drobiazgi.
Zachciało mi się jesiennej wyprawy w góry...
Bogdzia 07:36, 03 lis 2015

Mirus ale u Ciebie piękne kolory. Na przyjazd do Muszyny bardzo namawia mnie brat ale troche daleko. Podobno bardzo ładnie tam zrobili te ogrody.Pozdrówka.
mira 22:23, 04 lis 2015

Tamaryszek napisał(a)
Witaj Mira! Czytam, że praca u Ciebie wre i sezon wcale nie jest zakończony. Ale miło pracować w takim pięknym otoczeniu (te rozplenice pod światło...). Ciekawa jestem, ile cebul wsadziłaś?
Ja to już mam za sobą, ale czekają mnie jeszcze porządki w szopie i inne drobiazgi.
Zachciało mi się jesiennej wyprawy w góry...

Witaj Iza,
pracy mam bardzo dużo w ogrodzie ale niestety nie wre - jest realizowana etapami i jakość wolno wiec prace jesienne nie zakończone i pewnie płynnie przejdę w zimowe prace okołoogrodowe jak się uporam.
Ile cebul? nie wiem jakieś 500 ale to nie jest jakaś liczba szczególna biorąc pod uwagę że posadziłam trochę czosnków zwłaszcza główkowych, krokusów też dowaliłam, trochę tulipanów i takie inne drobne co pozamawiałam jak szachownice.
Aaaa porządki w szopie to by się baaardzo przydało - zostawiam na styczeń tak chyba wyjdzie.
A wyprawa w góry jak najbardziej -

pozdrawiam
mira 22:25, 04 lis 2015

Bogdzia napisał(a)
Mirus ale u Ciebie piękne kolory. Na przyjazd do Muszyny bardzo namawia mnie brat ale troche daleko. Podobno bardzo ładnie tam zrobili te ogrody.Pozdrówka.

Jak namawia to trzeba się przemóc
pozdrawiam