Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Kruklandii 16:37, 15 paź 2015

Do góry

W Kruklandii 16:33, 15 paź 2015

Do góry

W Kruklandii 16:25, 15 paź 2015

Do góry
Byłam wcześniej na spacerze...musiałam odopocząć od młodej

Skąpana w słońcu 16:22, 15 paź 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ewo, po liliowcach i jeżówkach róże to kolejna Twoja miłość.
Piękne i ciekawe masz te róże.

Tak to wyszło troszkę przez przypadek. Urządzam tak rabaty, żeby cały czas coś kwitło bo rośliny kwitnące to moja miłość. Po cebulowych zakwitają kosaćce, piwonie a po nich róże. Gdybym ich nie miała zagościłaby pustka w oczekiwaniu na jeżówki i liliowce. Maja też swoje 5 minut późnym latem i na początku jesieni.

[b]Róża Samaritan ,to istny kameleon. Kupowałam ją wiosna jako roślinę kwitnącą i wtedy kolor jej kwiatów był delikatny, brzoskwiniowo-różowy. Taką ja lubię najbardziej

Latem przybiera mocne kolory, które mnie się mniej podobają.

Troszkę dziwny pokrój ma krzak tej róży, ma bryłę prostopadłościanu dziwnie to wygląda. Poza tym zdrowa i pełna wigoru
Ja i mój ogródek, a może ogród 16:17, 15 paź 2015

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:15, 15 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

a w sumie nic nuda
no prawie bym rzekła...

skusiłam się na starość na mały drobiazg

a juz chciałam krzyczeć, że nie pokazałaś mi. Ładny bardzo, mały i subtelny,tylko ...bolesny.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:05, 15 paź 2015

Do góry
Gratki zostawiam na 600 stronę Wątek idzie jak burza

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:01, 15 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Chyba projektant o wspinaniu pojęcia nie ma

Obeszłam ogród... szybko obeszłam.. bo zimno.. i ogród na razie wygląda smętnie... tylko robota z każdego kąta krzyczy "weź i coś z tym zrób"..ale do soboty opcji czasowych nie ma..

Opad śniegu przyspieszył koniec niektórych roślin i mam miejsce pod nasadzenia cebulowe.. nie ma tego złego...

Kwiaty w mojej barbuli niestety zimno załatwiło.. ale liście jeszcze się trzymają

O znajoma barbula... moja tez tak wygląda po "ataku"zimy, ale róze dały rade, otrząsneły sie ze śniegu i nadal u mnie kwitną
Widziałam muminkowe foty, wspólne prace domowe i ogrodowe...i ten buziak
Ja mam swoje wnuki daleko od siebie i widze je raz, góra 2 razy w miesiącu i to na krótko...cierpie z tego powodu, choć nadrabiamy skype'm i telefonem ale to nie to samo....
Czy duży Muminek juz troche gada, czy opowiada ci świat po swojemu ? Moja wnusia namietnie gada, przekręcając słowa, myląc pojecia i to jest cudne...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:57, 15 paź 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
co tam kokoszka??

a w sumie nic nuda
no prawie bym rzekła...

skusiłam się na starość na mały drobiazg
Sprzeczność w ogrodzie 15:49, 15 paź 2015

Do góry
Jana napisał(a)

o jakie piękne miejsca i grzyby jednak są
Tu ma być ogród :) 15:40, 15 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
O właśnie mogłabyś wrzucić zdjęcie
Zobaczyłabym przy okazji Twoją Edenkę ... bo zastanawiam się nad nią

Proszę bardzo.
Takie są teraz krzaczki:

A tu ostatni już chyba kwiat.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:37, 15 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)
I co śnieg spłynął z deszczem
U mnie z astrów i traw to już też wspomnienie zostało, catalpę już eM podwiązał, a do Horstmena, to musimy liny kupić, jest cześciowo złamany spróbujemy w sobotę mu pomóc.

Piękna ta hosta, ma takie błyszczące liście i jeszcze tyle zieleni

Masz już dużo drzewek i jakie kolorowe, wychodzę z petycją może dasz opisy pod drzewkami, bo nie wszystkie da się rozpoznać
Pozdrawiam

Fotki z przed śnieżycy, a opisy dodam ok
Skąpana w słońcu 15:37, 15 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Zapachy u ciebie...aż ślinka leci
Masz fascynujące te róże, a Pashmina boska, jeszcze malutka, a ma tyle kwiatów, a w jakim towarzystwie rośnie?

to bardzo fotogeniczna róża...a ja na dodatek kocham wszystkie róże w kolorze różowym
Pozdrawiam Ewa

Faktycznie miała sporo kwiecia

Rośnie w otoczeniu przeważającej bieli, białe liatry, rozchodnik, ślazówka, przetacznik, jeżówki i liliowce ( te w odcieni delikatnej żółci) Liliowce kiedyś zmienię, ale teraz nie mam odpowiednich. Tutaj bym widziała liliowce białe z lekkim różem.

Ona jest pomiędzy ślazówka, liliowcem i rozchodnikiem, taka malutka, że jej nie widać
Tu ma być ogród :) 15:32, 15 paź 2015

Do góry
Posłużę się starym zdjęciem, na którym najlepiej widać całą rabatę.

A tutaj stan obecny - pierwsze miejsce w narożniku domu, tam gdzie kończą się nasadzenia od rabaty frontowej i dochodzić będzie obwódka lawendowa - jest tam sporo pustego miejsca i nie wiem jak zrobić to przejście.
Pomysł na stożka stąd, że obok jest kulkowisko, z którym by się komponował.
Druga opcja róże - bo chcę gdzieś te odmiany wcisnąć, a nie ma gdzie
Drugie miejsce - narożnik przy wykuszu - za krzaczkiem lawendy zostaje dużo pustego miejsca i możnaby coś tam dosadzić... chyba, że nic tam już nie dawać?

Trawy, nie myślałam, ale może to dobra myśl - tylko jakie - przy ścianie domu są Variegatusy i jeśli już to chyba musiałby być właśnie Variegatus

Ogród do odświeżenia 15:26, 15 paź 2015

Do góry
z okazji święta, które minęło i tylu z was musi wciąż walczyć...
Jula ściskam
leje, ruszę z pracami
Mój ogród nad rzeką... 15:24, 15 paź 2015

Do góry
chojna napisał(a)
I jesiennie. Trawnik nie zdążył urosnąć po dosiewkach. Jeszcze Panna Frida załątwiła go siuśkami.

Ola a nie myślałaś żeby tą druga półokrągłą rabatkę za furtka rozciągnąć aż do tamtych tuji przy chyba siatce? Ładnie by wyglądało,jakby ten żywopłocik z bukszpanu przechodził w jakieś nasadzenia...
O....! 15:20, 15 paź 2015

Do góry
marzena napisał(a)
kasiek, Agania, Hania, Rench, Martek - miło pozdrawiam !

a u mnie dzisiaj biało - czarno z minimalnym dodatkiem kolorku...

Jestem oczarowana, jak w krainie baśni a ja lubie baśnie i filmy dla dzieci
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:14, 15 paź 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A dzisiaj- wybywam do siostry na urodziny.
będę wieczorkiem i u Was. Jak wrócę z imprezki.

Miłego, słonecznego dla zaglądających.

O jak fajnie kiedyś i ja miałam siostrę, brak mi jej bardzo..
Na pewno było fajnie, w ogrodzie uważaj, zdradliwie teraz, mnie przewiało i nie mogłam szyją kręcic, ale minęło
buziolki
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:13, 15 paź 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
dla Danusi Cappucino

Jaki śliczny i te oczy
W ogrodzie Lorki za zakrętem 15:09, 15 paź 2015

Do góry
lorka napisał(a)
hej hej, miałam nadzieję, że spokojnie skończymy ogród jesienią, ale troszke musielismy przystopować niestety. Ale udało mi się posadzić cebule i poprzesadzac frontową hihi
teraz jest tak:

larisski posadziłam 3 obok siebie,po bokach dałam lavendy
z tyłu z samego srodeczka wywaliłam magnolie i poszadziłam 3 obok siebie perovskie..
stipy musialam podwiązac bo to potffffory! zeby posadzic cebule.. strasznie ogromne mi wyrosły
plan bedzie taki:

jeszcze z przodu poszły tulipany róż, fiolet i biel wszystkie pełne i hiacynty po boczkach..
musze kupic dwie kulki bukszpanowe( tak tak zarzekałam sie ,ze kulek nie bedzie eh) i dwie róże heidi klum,coby dodać koloru
ML ładnie rosną , pewnie w przyszlym roku pokażą na co je stać

pozdrawiam znad pudełka chusteczek, taka zasmarkana jestem

fajnie to rozrysowałas teraz wszystko jest dla mnie czytelne ładnie rozmieściłas rosliny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies