Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Rumianka 20:52, 01 lis 2015

Katkak napisał(a)
Dziś w ferworze porządków rozbiłam przykrywkę od mojego ozdobnego słoja na płatki. Zamiast słoja na płatki mam lampion

Ale piękny lampion wyczarowałaś. Ja z kolei słój "makaronowy" przeznaczyłam na lampion.
Nallar 21:02, 01 lis 2015

Katkak napisał(a)

Zarąbisty jest ten świerk, chyba takiego nabędę.
kamila66 21:51, 01 lis 2015

Witaj Kasiu, jestem u Ciebie z rewizytą
Znam Twój ogród nie od dzisiaj
Pięknie u Ciebie, jesteś bardzo pomysłowa.
Od razu mam pytanie o leszczynę pokręconą bo też taką mam, rośnie u mnie w pełnym słońcu i jest brzydka, ta Twoja ma takie ładne liście.
Na jakim stanowisku rośnie u Ciebie?
Wstawię zaraz zdjęcie u siebie pokażę jaka szkarada ta moja sztuka, zajrzyj proszę.
Nallar 22:07, 01 lis 2015

kamila66 napisał(a)
Od razu mam pytanie o leszczynę pokręconą bo też taką mam, rośnie u mnie w pełnym słońcu i jest brzydka, ta Twoja ma takie ładne liście.
Wstawię zaraz zdjęcie u siebie pokażę jaka szkarada ta moja sztuka, zajrzyj proszę.

Przepraszam Kasieńko.

Kamilo wstawię u siebie moją leszczynę, też rośnie w słońcu.
Mala_Mi 15:13, 02 lis 2015

Kasiu, czytam, że planujecie oczko w ogrodzie.. .. pamiętaj rybki masz ode mnie ...

Oczko w ogrodzie to życie, najwięcej ciekawych rzeczy dzieje się właśnie tam gdzie woda.. roboty z oczkiem trochę jest, ale ..to cały urok ogrodu.. Liście??? albo siatka albo odławianie ich.. ja odławiam z dużego oczka i daję radę.. siatka zawsze leży obok.. Nawet Muminek wie, że liście z oczka się wybiera i z brzegu je wybiera

Edit.. roślinek też ci dam sporo
Katkak 17:11, 02 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
Kasiu, czytam, że planujecie oczko w ogrodzie.. .. pamiętaj rybki masz ode mnie ...

Oczko w ogrodzie to życie, najwięcej ciekawych rzeczy dzieje się właśnie tam gdzie woda.. roboty z oczkiem trochę jest, ale ..to cały urok ogrodu.. Liście??? albo siatka albo odławianie ich.. ja odławiam z dużego oczka i daję radę.. siatka zawsze leży obok.. Nawet Muminek wie, że liście z oczka się wybiera i z brzegu je wybiera

Edit.. roślinek też ci dam sporo

Moja Anusia kofana, Ty to masz serce na dłoni dosłownie . Wiem właśnie, że wszystko co ciekawe dzieje się nad oczkiem i napaliłam się na nie jak szczerbaty na suchary. A Filip wymyślił już nawet imię dla rybki - Reks . Wiem, bardziej do psa pasuje, ale to chyba pokłosie fascynacji dinozaurami . Już słyszę te żabie koncerty i widzę ptaki maści wszelkiej . A liście mogę nawet pensetą wyławiać , byleby mieć to oczko .
Katkak 17:14, 02 lis 2015

ZbigniewG napisał(a)
Kasia to czysta żywa Acrocona ten typ zawsze będzie nieregularny bo szyszki rosną na końcach pędów wiec przewodnik jest "przechodni"

Dzięki Zbysiu, Inversa, czy Acrocona - śliczny jest
Katkak 17:14, 02 lis 2015

kamila66 napisał(a)

Kamiś byłam i odpowiedziałam u Ciebie . Buziol
Katkak 17:15, 02 lis 2015

Nallar napisał(a)

Przepraszam Kasieńko.

Kamilo wstawię u siebie moją leszczynę, też rośnie w słońcu.

Ależ proszę moja droga .
Świerk w dechę, szczególnie te różowe szyszki są super. Nawet moja mama do niego wzdycha, choć Ona mało ogródkowa .
ZbigniewG 18:36, 02 lis 2015

Katkak napisał(a)
..Świerk w dechę, szczególnie te różowe szyszki są super. Nawet moja mama do niego wzdycha, choć Ona mało ogródkowa .
to musisz do kompletu dołożyć taką karłową wersje Acrocony
Acrocona Pusch inaczej Pusch