Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Puszczykowie 14:04, 15 paź 2015

Do góry
U nas dziś deszcz od rana. Wcześniej chyba z miesiąc nie padało, było tak sucho, że łopaty nie szło wbić. A teraz w prognozie codziennie deszcz przez najbliższy tydzień. Jaki jest sens oszczędzania wody w beczce? Zapełni się przez dwie godziny, potem przez kolejne dni opadów i tak się już nie mieści. A taka beczka w upały wystarczy na dwa, trzy podlania warzywnika. Trzeba by mieć wkopany zbiornik jak na stacji benzynowej, żeby to miało sens.
Na pocieszenie kropelki sobie obfociłam
na porzeczce

na Red Baronie

na przywrotniku ostroklapowym

Skąpana w słońcu 13:55, 15 paź 2015

Do góry
Zapachy u ciebie...aż ślinka leci
Masz fascynujące te róże, a Pashmina boska, jeszcze malutka, a ma tyle kwiatów, a w jakim towarzystwie rośnie?

to bardzo fotogeniczna róża...a ja na dodatek kocham wszystkie róże w kolorze różowym
Pozdrawiam Ewa
W ogródku Iwony 13:51, 15 paź 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
I jeszcze takie tam różne widoczki.

Boski ten Tricolkor
Ślicznie Iwonko, mogę się cieszyć cudownymi widokami z ogrodu u Ciebie
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:48, 15 paź 2015

Do góry
Tusiala napisał(a)

Też buziakuję Proszę bardzo Zdjęcie Jagódki z września 4 miesiące

Marta....śliczności do schrupania...kto by przejmował się ogrodem przy takim cudzie świata
Gratuluję słodkiej różowej Jagódki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:34, 15 paź 2015

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale piękny kolor tych marcinków Też się ciesze, że pada chociaż u nas nie leje a szkoda, cebulowych to nie wiem czy będe dosadzać bo jak widzę jaka ilość nornic czy innych gryzoni buszuje, same dziury i korytarze w trawniku i nie tylko jakaś plaga. Miłego urodzinowania i mam nadzieję, że spotkania w ZG też Ma być ładne słoneczko, u nas jeszcze mrozu nie było więc troche kwiatów jest ale czas już je posprzątać. Buziaki

Danusia, jak tak ci ryją i niszczą, to albo w donicy, albo zrezygnuj, trudno ze wszystkim walczyć, masz tyle innych piękności w ogrodzie.
Córa robi pyszne torty i sałatki, więc sie objem,na bank
A u Kasi będzie tez fajnie, obyśmy nie zabalowali do niedzieli
Miałam nornice, potem znikały, nie wiem od czego to zależy, zjadły mi czosnki.
Buziaki

a ja czekam kiedy u mnie takie rodki będą, te pod murem, bo na rabacie będę ciąć
Skąpana w słońcu 13:30, 15 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziękujë za przegląd różany. Piękne są.

Nie ma za co. Pokazywanie róż to dla mnie przyjemność.

Iwonko, faktycznie są piękne.

Teraz chyba najpiękniejsza róża z wszystkich, które mam

Przedstawiam Róża Pashminę / Pompon Flower Circus

U mnie pierwszy rok, wiosenne sadzenie. Rok dla nowo posadzonych roślin był trudny, ale ona dała sobie radę. Niewysoka ( może w przyszłym roku będzie wyższa), zdrowa.. Cudne białe z zewnątrz kwiaty, środek różowy. Nie otwiera ich, więc w takiej formie przekwitają. w deszczowa pogodę dostają czerwonych plamek. Pąk kwiatowy jest biały.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:30, 15 paź 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Piękny żywopłot angielski z rh. Twoja uśmiechnięta buźka za to dodaje energii w ten deszczowy dzień pozdrowionka

Renatko dzięki
to w Anglii mnie tez zachwyciło, w końcu mam ciemne dalie i będę rozmnażać i kopiować
tu rozchodnik i żurawki, ale w innym rozchodnik i te ciemne dalie były
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:25, 15 paź 2015

Do góry
SYLWIA
odcmokuję
EDA
Edytko, cały łan hortensji, wtedy byłam na początku drogiszkółka Finki jest świetna
u mnie skosem idzie taki front zimna, tylko w tym miejscu, ale dzięki temu miałam sopelki
KATKAK
Kasiu, ale fajna cena będziesz super zadowolona, niech sobie zdrowo i szybko rośnie.
MALA_MI
Aniu, ja z 10 lat głównie walczyłam z ochojnikiem na świerkach, potem sie poddałam, poszły w górę, nie widzę już i nie myślę.
My w sobotę jedziemy, bo w piątek córy urodziny, zapomniałam, wstyd normalnie
BORBETKA
no właśnie tak mi urosły, że ani pryskanie ani wycinanie nie wchodziło w grę, mnóstwo świerków wycięliśmy.
RUMIANKA
Ela, uśmiech i ziewanie są zaraźliwemamy deszcz i z tego się cieszę, a na dalsze prognozy, wróżą nam ciepło podziałamy jeszcze. Buziakuję

widoczek z Anglii
buki i dęby kolumnowe, piękne i mało miejsca zajmują
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:15, 15 paź 2015

Do góry
MADZENKA
u mnie co rok, jakoś skosem idzie zimy front, nie wiem czemu, szkód nie ma tym razem, więc jest ok
GOSIU
nic nie zniszczyło, nawet zamrożone róże, jak odtajały, nadal kwitną
WERONIKA
cieszę się, ze bezpiecznie wróciliście zajrzę obejrzeć relacjęzima się juz ulatnia
SYLWIA
ładne mimo wszystko te sople a śnieg wodę dał, tez plus, co do roślin, jednak są bardziej wytrzymałe niż myślimy, no dalie wiadomo, zetnie.
MALA_MI
idealnie to ujęłaś
WALDEK
o rany, gdzieś Ty to wykopał, chyba w nocy nudziło ci się dzięki, fajne wspomnienia mam z tą fotką
BASILIKUM
śmiałam się do cudnych hortensji i nie tylko
HANIU
dziękipowoli jakoś się ułoży, zawsze nastawiam się pozytywnie
DOMINIKA
tak, rośliny wywołują uśmiech od ucha do uchabyłam w szkółce Finki

EWA004
Ewa dzięki

te 2 róże Madame Plantier przsadziłam i chyba padły
Ogródek Iwony 13:12, 15 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W ogrodzie pomarzły kwiaty. Robi się smutno. Teraz czas traw i roślin zimozielonych. Musze dobrze przeanalizować nasadzenia, aby rabaty cieszyły oczy także zimą.

pewnie już pisałaś, ale możesz przypomnieć co to za brązowa trawka pozdrawiam
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:12, 15 paź 2015

Do góry
Ooooo udało mi się jestem na imprezie Gratki ogromne na 600 -tkę
Marcia i żeby Twój Ogród zawsze Cię zachwycał gdy rano spojrzysz w okno buziolki

Mój ogród nad rzeką... 12:59, 15 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kurcze u Ciebie to normalnie rezydencja

iwka napisał(a)
nie, też miałam takie skojarzenie

Musze skoczyć do ogrodu przy rezydencji po inspiracje
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:59, 15 paź 2015

Do góry
Przyszłam pogratulować 600. Oby ci dalej tak dobrze szło. ogrodowo.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:51, 15 paź 2015

Do góry
MARZENA
już minęło, ale warto było uwiecznić a u ciebie pewnie juz stopniało
REN133
Reniu chyba juz koniec śniegu
BASILIKUM
Iza, pięknie leje
07-RENE
Renatko, to sporo na początekzgrzędzenie czasami też potrzebne sama też nieźle potrafię
RICHIE
Rysiu, a dalej to ciepło będzie to był straszak
MYSZA
stopniały..
RUMIANKA
u mnie Elu taki dziwny front w skosie co rok jest, ciekawe zjawisko.
DOMINIKA
dlatego je uwieczniłam
JULA
wtedy gdy sopelki, 10 minut był deszcz ze śniegiem i koniec, ale od wczoraj cudnie, bo tak wolno i ładnie leje aż do dziś

ta rabata rozkopana, teraz po deszczu łatwiej pójdzie kopanie, ale co dalej...nie wiem...jak nic mi do głowy nie wpadnie, musi czekac na pomysła
Liliowo i kolorowo:) 12:50, 15 paź 2015

Do góry
Jeszcze kwitną bo mrozu u nas nie było , teraz pada ale z przerwami więc ciągle brak ulewnych deszczy bo susza straszna.
Tu ma być ogród :) 12:45, 15 paź 2015

Do góry
Co byście posadzili w miejscach z pytajnikiem? - rozmyślam nad różami, albo stożkami bukszpanowymi.

Podwórkowa rehabilitacja 12:34, 15 paź 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Co nieco jeszcze kwitnie.

Co to za roslinka na drugiej fotce? prawy górny róg? Bo ładniutka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:32, 15 paź 2015

Do góry
SEBEK
miało się dziać, ale nie będę w piątek, co ze mnie za macocha, z tego wszystkiego o córy urodzinach zapomniałam, a ma 16.10!! i czeka z tortem, zatem nie będę w piątek w pidżam party
LOJALNA
u mnie tak te sople po skosie, chyba jakiś ziminy prąd

GARDENARIUM
u Kasik, dawno planowane spotkanie, ale party pidżamowe Ty ze mną u mnie sobie zrobimy bierz peniuarek
KASYA
ładne, ale zaskoczenie totalne

GOCHA
Gosiu, od wczoraj leje i wszystko zmyło jak przestanie, pora na cebulowe i przesadzanie, ziemia miękka
EWSYG
no chyba Ewo nie tylko u ciebie, sporo osób zaskoczył jednak, choc to nie tak rzadkie śnieg w październiku

FREZJA
całe szczęście tylko rano, potem juz stopniało.
MARGARETKA3
Gosiu, ale juz po, zaraz ciepło znowu, ale psikus był niezbyt przyjemny, ale jaki my mamy wpływ na pogodę
Skąpana w słońcu 12:26, 15 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Przyszłam do ciebie, z rekomendacji Ani- Małej Mi, jako do eksperta jeżówek.
A tu nie tylko jeżówki piękne,ale dużo różnych piękności widzę.
I róże masz cudne
O fiu, fiu,,ale zimę tej jesieni już miałaś
U mnie jakoś łagodnie, lekkie przymrozki były i tyle.

Aniu, ale się uśmiałam z tej ekspertki. Kochana jest Mała Mi Miło mi, ale to gruba przesada. Ja te rośliny tylko lubię. Po różach zrobię coś podobnego odnośnie jeżówek i podam parę rad, które przekazała mi pani zajmująca się hodowla jeżówek.

Dla Ciebie róża lavaglut

Kupiłam ja w tym roku jako kwitnącą roślinę doniczkową. Kolor kwiatów to bardzo mocna czerwień, właściwie bordo. Cały czas kwitła. nie wiem, czy ona ma to w genach, czy ja tak czymś dokarmili w szkółce. Nie chorowała, zobaczymy co pokaże w przyszłym roku. Bardzo ożywiła moją rabatę. Nie jest to róża wysoka co widać na zdjęciu

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:26, 15 paź 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
ta awka stoi w salonie, ktory bedzie nasza jadalnia po remoncie. Poduszki beda zielone, bo w tym pokoju mamy piec z zielonymi kaflami. Kafle maja obrazki z jeleniami wiec i na poduszkach pewnie tez beda jelonki. Mam w okolicy faja hurtownie z materialam i takie kiedys widzialam w landhausstil
tylko musze w ta strone kiedys pojechac w godzinach ich otwarcia.

Lawa klimatyczna ale mnie zaintrygowal wpis o zielonych kaflach na piecu, to musi byc cudo jeszcze takie stoja w kamienicach wszyscy teraz o nie dbaja jak o perelki probujac nawet nowoczesne wnetrza wkomponowac w te piece

To tez klimtyczne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies