Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Dominika11 11:31, 02 lis 2015

Basilikum napisał(a)
Dominika pojecia nie mam ale tak mnie zachwycily w kompozycji z trawkami, ze musze je miec i na pewno sie dowiem skad je wziasc. mysle, ze sie wysiewa tak jak kapuste, i ze jak kapusta jednoroczne sa. Bede szukac skad wziasc nasionka
no mi właśnie też podobały sie w różnych kompozycjach i pomyslałam sobie, żeby mieć w przyszłym roku

to jak cos się dowiesz daj znać
Dominika11 11:33, 02 lis 2015

rozark napisał(a)
wysiewałam w zeszłym roku kapustę ozdobną, z całej paczki wzeszła 1 siewka, posadziłam w półcieniu i bardzo się wyciągała do słońca, czyli wymaga pełnego nasłonecznienia, i rzeczywiście jest piękną ozdoba na jesieni, jak nie ma mrozów to wytrwa do grudnia
o u mnie słońca pod dostatkiem - także z tym problemu nie będzie

czyli wysiewa się z nasionek
Basilikum 11:41, 02 lis 2015

Ewa ja sie nie boje
Hana75 12:32, 02 lis 2015

Basilikum napisał(a)
humanistka a jak. Moj M ma w glowie wszystkie numery telefonow, piny i takie tam No to po co ja mam sie ich uczyc

Dobre to dokładnie jak u nas. Ja swój nr tel mam od 15 lat, bo by mi było trudno nauczyć się nowego Tego co mam, nauczyłam się po ruchu na klawiaturze
Kiedyś myślałam, że jestem wzrokowcem, teraz wiem, że kinestetykiem.
Jak coś zrobię to lepiej zapamiętuję.
Ze słuchu... może 20%

Gwiazdeczki świetne. Wypróbuję z dziećmi.
Park naprawdę ładny, teraz trzeba czekać do wiosny, żeby go podziwiać w całej krasie. Ładna z Was para. Tak romantycznie....
Pozdrowionka
Miłego tygodnia pracy
Hana75 12:37, 02 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
ja jak bym odpukać zgubiła telefon, to leżę - mam tam wszystko - brrrrrrrrrr nawet nie chcę mysleć, z nikim bym nie miała kontaktu

Dominiko, my, kobitki chyba tak mamy.
Nr telefonów... po co się ich uczyć skoro są wklepane w telefonie. Kiedyś prawie wszystkie straciłam i wtedy poświęciłam kilka godzin, by sobie wszystkie numery przepisać do notesu (tak na wszelki wypadek).
W obecnych czasach bez telefonu to prawie jak bez ręki
Basilikum 12:39, 02 lis 2015

to ja sie przyznam, ze swoj numer mam 10 lat i nie znam go, dwie pierwsze cyfry tylko ale to dlatego, ze wszyscy takie maja na poczatku
AsiaK_Z 12:44, 02 lis 2015

Cześć, mam nadzieję, że Cię u Kondzia nie uraziłam "Izką". Przewertowałam ciut Twój ogród i w pierwszych postach napisałaś, że od 10 lat wszyscy zwracają się do Ciebie "Izabela" i teraz sama jestem w kropce

Miłego dnia, lecę zwiedzać dalej
Dominika11 12:45, 02 lis 2015

ja jak chcę numer do mojem eM to pytam dzieci - jaki jest numer do taty ???
Basilikum 12:50, 02 lis 2015

Asiu wcale a wcale mnie nie urazilas. Poprostu nikt tak do mnie nie mowi ale przeciez to jest odmiana mojego imienia. Mieszkam w kraju gdzie sie nie odmienia. No najwyzej jak narozrabiam to moj maz mowi Izabelchen do mnie
Zdarza mi sie w jak jestem w Pl i ktos do mnie mowi Iza to nie reaguje i dopiero po chwili sie ockne, ze to do mnie. Glupio mi wtedy strasznie.
hanka_andrus 16:08, 02 lis 2015

No to ja sobie nagrabiłam! Odmieniam Twoje imię w różnych konfiguracjach:
Izo, Izeczko, Izuś, Izabelko, Izuniu,
bo u mnie w kraju jednak się odmienia.

Kwiatek dla Ciebie na zgodę.