Z zimowych klimatów u mnie "tylko" grypa. Na szczęście mogę się już uznać za ozdrowieńca Drugi dzień pada z różnym natężeniem, ogródek wyraźnie już jesienny, a to dzisiejsze fotki
Uff - dotarłam do końca. Twój wątek się na jednym oddechu przegląda. Nawet gdybyś nie napisała gdzie ten ogródek to ja bym wiedziała, że to nie polski klimat. Inne niebo, światło, architektura.
Zaznaczam do cichego podglądania bo lubię oglądać tak piękne ujęcia przyrody. U mnie też jest sporo róż więc w wolniejszej chwili zapraszam.
Pozdrawiam i dziękuję za wizytę u mnie
Ps. Kosmosy albo mają za żyzną glebę, albo za dużo azotu, albo jedno i drugie. U mnie na piasku-tam gdzie nie dbałam rosły ładnie, ale jak podleję niechcący nawozem(przy okazji nawożenia reszty) to idą w łodygę i mam drzewa kosmosowe.. A więc omijać nawozami i jeśli dobra ziemia to nie podlewać, a wtedy będzie duużo kwiatów i ładny krzaczek z normalną łodygą
W tym roku zdobyłam niskie odmiany kosmosów tak do ok. 30-40cm wysokości. Pięknie wyglądały w pojemnikach ale na brzegach rabaty też by się super prezentowały. A takie pełne jak Ania Ci pokazała to nasionka zebrałam w Ogrodzie Botanicznym w Poznaniu. W sprzedaży miała je jedna firma nasienna ale dawno nie spotkałam.
Jolu jak zobaczyłam to zdjęcie, cofnęłam się do twoich początków w szoku byłam ze twój ogród ma nie wiele ponad rok, myślałam że ze 4-5 lat serby kupiłam mega piękne, u mnie takich nie ma cudnie z komponowałaś to miejscezauroczyło mnie bardzo
Domyslam się, że to dla mnie
Widziałam już wczoraj, ale nie miałam siły napisać
Pięknie się przebarwiła.
U mnie trochę też, ale liście były w takie cętki, ciapki... nierównamiernie. Wycięłam je pp przesadzeniu
Ładnie u Ciebie jesień wygląda
Dziś nam podlewa - wspaniale
Toszka dziekuje Ci za odpowiedz, mam wrazenie ze ńie widzialas mojego pierwszego wpisu, ten maly fragment zieleni to kilka ajlowcow w doniczkach ktore staly tam na probe, zywoplotu z cisa nie widac wogole na tym zdjeciu jeszcze raz zamieszcze inne ujecia zeby bylo jasniej. Zywoplot z cisa biegnie miedzy jodla kalifornijska w narozniku a swierkiem srebrnym i tu sie konczy a potem jest ta niszczesna dziura widoczna na drugim zdjeciu. Zobacz jeszcze raz ... Co do jakowcow, ja wiem ze na forum sa odradzane ale glownie sky rocket a ja myslalam o chinskich spartan, te tez staja sie brzydkie? Acha teraz stoja tam 2 choiny kanadyjskie tez na probe bo nie moge sie zdecydowac .