Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:55, 01 lis 2015

eee_taam napisał(a)
ja właśnie wróciłam z 2 dniowego objazdu Polski ...masakra co jest na drogach ...60 % kierowców to ci co nie umieją jeżdzić(jeżdza tylko od święta) ...jazda pod prąd to norma .......bo nie patrzą na nowo postawione znaki

jeden osobnik przeszedł samego siebie jak się zatrzymał na dwupasmówce w Krakowie na pasie szybkim lewym ..i stał ..a na niego rozpędzone auta i pisk opon....Kwitek-Factory zaraz za wiaduktem co się zjeżdza z autostrady do miasta ...nie do wiary

o pieszych przebiegajacych gdziekolwiek to już nawet nie wspominam.....samobójcy

wczoraj i dziś po drogach jeździli ludzie z kompletnym brakiem wyobraźni i galopującą głupotą!!! ...bardzo to jest smutne

To święto co roku zbiera takie żniwo niestety
Dominika11 21:06, 01 lis 2015

niestety ludzie są bardzo bezmyślni
sylwia_slomc... 21:16, 01 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
niestety ludzie są bardzo bezmyślni

Oj są
sylwia_slomc... 11:03, 02 lis 2015

Macham Wszystkim zaglądającym, życie wraca na właściwe tory, słonko świeci trzeba popracować Jedzie dostawa z pociętym drzewem wiec pewnie będę segregować na takie do wykorzystania w ogrodzie i takie opałowe

Od dwóch dni chodzi mi po głowie pewien pomysł i się zastanawiam i gryzę.....mam czas do wiosny z realizacją......tak sobie pomyślałam gdyby tak oddzielić część ogrodową od sadowniczo jagodowej na której chłopcy chcą mieć boisko do gry w piłę i po lewej stronie ścieżki z piachu w miejscu gdzie się zaczyna posadzić żywopłot ,ale taki rosnący wysoko ...może z grabu...... i wyciąć w nim szersze łukowate przejście na właściwy ogród bo teraz to ta ścieżka tak ni z gruszki ni z pietruszki się urywa dalej jej nie mogę pociągnąć bo rów zalewa , a chłopaki grają posadzoną mam tam maleńką wisterię bo będzie jeszcze zrobiona jedna taka brama jak przy ognisku i wisteria będzie ją oplatać. fajnie by rośliny od wiatrów północnych osłoniło i ochroniło przed kopaną piłką......co myślicie nad takim rozwiązaniem???
ponieważ to w zasadzie na samym dole jest to amfiteatralnego widoku nie popsuje. W pierwszych planach miał tam zostać pomiędzy drzewami wjazd dla ciągniczko kosiarki , ale ponieważ ogród ewaluował w innym kierunku to już tam garażu nie chcemy można by takie fajne romantyczne przejście zrobić

Czekam na opinie choć trochę się napaliłam i coraz bardziej mi ten pomysł leży
sylwia_slomc... 11:24, 02 lis 2015

tu ładnie widać w którym miejscu zaraz za liliowcową a przed trocinową i w prawo do początku ścieżki, z drugiej strony ścieżki zaczyna się warzywnik

żywopłot dochodziłby do tego miejsca na samym dole fotografii

tu widok od góry po prawej w miejscu jak się kończy ścieżka zaczynałaby się żywopłotowa brama

Dominika11 11:28, 02 lis 2015

że jakoś tak

sylwia_slomc... 12:38, 02 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
że jakoś tak

W ten sposób tylko nie w tym miejscu a tu gdzie stoję robiąc zdjęcie i tylko od ścieżki w lewo bo po prawej jest warzywnik
Prawie tak jak idzie dolna krawędź tej fotografii
Dominika11 12:43, 02 lis 2015

czyli tak - czerwoną krzywa kreska

Pszczelarnia 13:34, 02 lis 2015

Sylwia, jak się rozpędzisz, to i pole kukurydzy zaczniesz uprawiac jak ogród.

Oceany możliwości przed Tobą.
sylwia_slomc... 15:43, 02 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
czyli tak - czerwoną krzywa kreska

Tak tu gdzie czerwona kreska teraz jest, ale tylko do żywopłociku z buksików co już rośnie bo tu już będzie rządzić wisteria na takiej samej bramie jak w dali widać rdestówkę auberta