Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Kondzio 12:13, 02 lis 2015

Ja bym obwódkę robił z bylin bo do twojego ogrodu bukszpanowe nie pasuje chyba ze chcesz dać formalnego stylu do ogrodu
Kondzio 12:18, 02 lis 2015

margaretka3 napisał(a)

Zastanawiałam się nad różami w mocniejszych kolorach, ale skończyło się na pastelach Może w przyszłym roku się skuszę, jak najpierw w realu pooglądam purpury u Reni

Żeby nie było mdło, dam byliny w fioletach lub ciemnym różu. Może przetacznik albo albo jezówki. Drakwii w ciemnym kolorze jeszcze nie mam.
A ta jednoroczna biała ciągle nie daje się przymrozkom. Zdjęcie z wczoraj.
no napewno sie skusisz bo pastele przeciez do ciebie nie pasuje tylko ogniste rabaty drakwie sa wieloletnie
margaretka3 12:26, 02 lis 2015

Kondzio napisał(a)
Ja bym obwódkę robił z bylin bo do twojego ogrodu bukszpanowe nie pasuje chyba ze chcesz dać formalnego stylu do ogrodu

Tak myślałam Też mnie ciągnie do bylin
margaretka3 12:30, 02 lis 2015

Kondzio napisał(a)
no napewno sie skusisz bo pastele przeciez do ciebie nie pasuje tylko ogniste rabaty drakwie sa wieloletnie

Kondzio, jak to pastele do mnie nie pasują? A to mnie zagiąłeś Uwielbiam pastele Ale i ogniste też! I jak to pogodzić???

Kondzio, wiem, że są drakwie wieloletnie, ale ta konkretnie chyba jest jednoroczna. Dostałam nasiona od Kasi Bellingham.
Kondzio 12:32, 02 lis 2015

margaretka3 napisał(a)

Kondzio, jak to pastele do mnie nie pasują? A to mnie zagiąłeś Uwielbiam pastele Ale i ogniste też! I jak to pogodzić???

Kondzio, wiem, że są drakwie wieloletnie, ale ta konkretnie chyba jest jednoroczna. Dostałam nasiona od Kasi Bellingham.
a widziałaś gdzieś u siebie pastelowe rabaty bo ja widziałem same żywe kolory mam podobna i powiedzieli mi ze jest wieloletnia
margaretka3 12:38, 02 lis 2015

Haha! Toś mi włąśnie rozbił moją wizję własnego ogrodu. A kiedyś w założeniach miał być taki pastelowy, romantyczny i w ogóle haha.
A moja biało-różowo-fioletowa nie jest mdła?
A drakiew Ci już zimowała?
Kondzio 12:50, 02 lis 2015

margaretka3 napisał(a)
Haha! Toś mi włąśnie rozbił moją wizję własnego ogrodu. A kiedyś w założeniach miał być taki pastelowy, romantyczny i w ogóle haha.
A moja biało-różowo-fioletowa nie jest mdła?
A drakiew Ci już zimowała?
hi hi hi wlasnie pytałem A. czy widział u ciebie pastele bo jak ja sobie przypominam twoj ogrod to mam same kolory hi hi hi a on mówi nochyba ma pastele przeciez nazwała jedna rabate ognista hi hi hi wbij mi patyk w żebro to nie kojarzę tej rabaty hi hi hi hi jeszcze nie bo kupiłem ja w tym roku
margaretka3 12:51, 02 lis 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Witaj Gosiu, teraz już będzie lepiej, czas leczy rany.

Co do "kwiecistych" chorób - katalog się rozszerza różyczka, chryzantemówka, clematisówka... ach czasu na wymienianie zabraknie
Macham

Cześć, Asiu!

I czas, i ogród
Ogród z niejednej ran mnie już wyleczył

Kwiecia u mnie nie brakuje! Nadal co nieco kwitnie.

margaretka3 12:53, 02 lis 2015

Kondzio napisał(a)
hi hi hi wlasnie pytałem A. czy widział u ciebie pastele bo jak ja sobie przypominam twoj ogrod to mam same kolory hi hi hi a on mówi nochyba ma pastele przeciez nazwała jedna rabate ognista hi hi hi wbij mi patyk w żebro to nie kojarzę tej rabaty hi hi hi hi jeszcze nie bo kupiłem ja w tym roku

Żartownisie!!!! Boś do tej rabaty nie podszedł bliżej, żeby bucików nie ubrudzić
Kondzio 12:54, 02 lis 2015

margaretka3 napisał(a)

Żartownisie!!!! Boś do tej rabaty nie podszedł bliżej, żeby bucików nie ubrudzić
hi hi hi