Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:10, 03 lut 2013

Do góry
Lukas napisał(a)
Fajnie, że trawki się trzymają, Ciekawe czy u mnie też przeżyją?
Hortensja zawsze u Ciebie tak się sypie? U mnie sie dobrze trzyma

Hortensja się posypała jak strząsaliśmy śnieg, połamała się nieco, ale i tak zaraz do cięcia.
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 13:53, 03 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czarne tafle szkła to też lustra, tyle że "inaczej"

Dokładnie tak. Fajnie odbijają widok na ogród, a jednak inaczej
Verbena bonariensis - werbena patagońska 13:22, 03 lut 2013

Do góry
Zaznacz miejsce siania w gruncie, bo ona wygląda jak pokrzywa i dużo osób ja po prostu pieli a potem narzeka że nie wzeszła
Mazury i mój kawałek ziemi 13:12, 03 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Taka wielka działka to ponad siły jednej kobiety

Szefowa... wiesz, że to nieprawda
Zielonym do góry :) 13:00, 03 lut 2013

Do góry
Nie pogryzie się, trzmielina cięta w żywopłocik jest ładna.

A tamto dobrze zrozumiałaś, po dwie hortensje przy każdym pniu, żeby wyglądało że drzewo z nich wyrasta, Taki wielki krzew z dwóch krzewów. Ja mam nawet trzy w jednym dołku
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 12:56, 03 lut 2013

Do góry
Czarne tafle szkła to też lustra, tyle że "inaczej"
Brzoza - Betula 12:54, 03 lut 2013

Do góry
To ja jeszcze dodam, że te co będziesz cięła w "baryły" jak moja daglezja, jeśli od dołu mają jakieś brzydkie gałęzie, to najpierw podetnij do zdrowych od dołu, na metr czy więcej i dopiero potem tnij baryłę
Co z drzewami w przyszłości? 12:49, 03 lut 2013

Do góry
Ja swoje muszę chyba już w tym roku ograniczyć, bo wyłażą mi już na staw, a kiedyś miały do niego daleko.
Buk pospolity - Fagus sylvatica 12:48, 03 lut 2013

Do góry
Raczej nie, za wysoki poziom.
Mazury i mój kawałek ziemi 12:47, 03 lut 2013

Do góry
Taka wielka działka to ponad siły jednej kobiety
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:12, 03 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Popaczyłam, poczytałam o kochaniu weekendu, ale o hortensji nie pojęłam o co chodzi, czy już wielka jest? A moje Pilgrimy w garażu już niezadługo będą kwitnąć.

Chodzi mi o to czy zmarznie to zielone co wypuściła Ale znając życie i tak znów będą rosnąć od ziemi

A z Pilgrimami fajnie - zetniesz sobie do wazonu i będzie jak w maju
A moje lidlowe hiacynty powinny też niedługo zakwitnąć - gorzej jak wybujają i będą leżeć....Chyba wybiorę się po gałązki dla nich

Sebku ponieważ cebulek hiacyntowych nie wsadzam do gruntu, dlatego do każdej łodygi wbijam patyczki do grillowania. Stoją pionowo i trzymają formę !

Pomysł boski - ale chciałem je właśnie potem do ogrodu Będę kombinować - bo w sumie wysoko nie wyrosły, a jutro lub dziś powinny zakwitnąć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:40, 03 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Popaczyłam, poczytałam o kochaniu weekendu, ale o hortensji nie pojęłam o co chodzi, czy już wielka jest? A moje Pilgrimy w garażu już niezadługo będą kwitnąć.

Chodzi mi o to czy zmarznie to zielone co wypuściła Ale znając życie i tak znów będą rosnąć od ziemi

A z Pilgrimami fajnie - zetniesz sobie do wazonu i będzie jak w maju
A moje lidlowe hiacynty powinny też niedługo zakwitnąć - gorzej jak wybujają i będą leżeć....Chyba wybiorę się po gałązki dla nich

Sebku ponieważ cebulek hiacyntowych nie wsadzam do gruntu, dlatego do każdej łodygi wbijam patyczki do grillowania. Stoją pionowo i trzymają formę !
Brzoza - Betula 10:20, 03 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie tak na sztywno, zdjęcie i już tniemy

Nie???? Ojojoj

Danusiu wiem i wiem, że to nie jest proste - a tym bardziej dla nowicjusza, który nigdy tego nie robił - artykuł przeczytałam oczywiście i przeczytam jeszcze pewnie kilka razy...i to nie tylko ten (super wyglądają te poprzycinane iglaki). Dlatego nie będę robiła tego sama i nie dopuszczę do tego mojego M. który ma jeszcze mniejsze doświadczenie i zero cierpliwości do ogrodu... Szukam kogoś kto mi pomoże w realu a zdjęcia (tak tak świerków) będą tylko poglądowe co chciałabym uzyskać mniej więcej. Jak mi się to nie uda to te świerki i jodełki będą tak chaotycznie sobie rosły nie pasując do niczego... Zaparłam się więc i chcę jakoś je okiełznać... czytam, czytam, pytam, oglądam, szukam tych co się znają. Wolę zapytać poczytać kilka razy - mój M. już się w głowę puka że się tyle kilkoma drzewami zajmuję Ale akurat na to jest czas (zwazywszy tym bardziej że u mnie dzisiaj od rana sypie śnieg). Nie chcę zrobić im krzywdy, chcę żeby bylo ładniej, mniej chaotycznie. Danusiu - ja jestem czasami rozsądna aż do bólu A spróbować muszę i mam nadzieję, że jakoś to wyjdzie dobrze choć pewnie nie idealnie - jednak pokażę co wyszło "Dokumentacja" fotograficzna jest naprawdę tylko poglądowa
Pozdrawiam śnieżnie (niestety no ale cóż wszak to dopiero luty)
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 09:34, 03 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja Wam powiem co jest ciagle na "dachu nad gwiazdami" ostatnio był dom Doroty Szelągowskiej, córki Katarzyny Grocholi i tam czerń wczechobecna, czarne szklane ściany, łazienka z czarno białą na plexi pnie drzew, ona jest projektantką wnętrz i trąbią ciągle, że czerń nie zmniejsza pomieszczenia w żadnym wypadku. I jest ciepła wręcz.

Czerń w szczególności w taflach szkła mnie zachwyca Może kiedyś po remoncie będzie czarno
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 01:13, 03 lut 2013

Do góry
A ja Wam powiem co jest ciagle na "dachu nad gwiazdami" ostatnio był dom Doroty Szelągowskiej, córki Katarzyny Grocholi i tam czerń wczechobecna, czarne szklane ściany, łazienka z czarno białą na plexi pnie drzew, ona jest projektantką wnętrz i trąbią ciągle, że czerń nie zmniejsza pomieszczenia w żadnym wypadku. I jest ciepła wręcz.
Zinnia - cynia 01:03, 03 lut 2013

Do góry
Za wcześnie, jak masz namiot to w marcu, a jak nie to w kwietniu nawet. Przecież ziemia musi rozmarznąć. W domu nie ma warunków świetlnych.
Kliwia - jak ją pielęgnować? 01:01, 03 lut 2013

Do góry
Może być 10 nawet.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:58, 03 lut 2013

Do góry
Z wizytówek

prawda3 napisał(a)
Az dech zapiera - tyle cudownosci ! gratulacje _ HP z Białegostoku
Brzoza - Betula 00:56, 03 lut 2013

Do góry
Które zdjęcia masz, świerków? Linię ostateczną wytycza się w realu, bo jak mają zostać gołe kikuty, to się ją przesuwa. Nie tak na sztywno, zdjęcie i już tniemy

Ogrodnik powinien wiedzieć, ja bym wiedziała gdzie i w którym miejscu wystarczy.

Koniecznie najpierw przeczytaj ten artykuł o cięciu iglaków. To poważna sprawa takie radykalne cięcie.
Cięcie hortensji 00:50, 03 lut 2013

Do góry
dajana napisał(a)

Forma pienna hortensji bukietowej
[/quote

Jaka piękna !Każdą tak można ukształtować?

Trzeba ją odpowiednio od pojedynczego badyla tak poprowadzić. Przywiązać do palika im uszczykiwać wszystko od dołu, Jak już "pieniek" osiągnie 1,20 to ucinasz górę i kształtujesz koronę. I gotowe,
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies