Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:06, 10 paź 2015

Do góry
U mnie prawdziwa pustynia Nie padało porządnie od sierpnia Dwa razy przelotnie pokropiło więc wszystko ledwo dycha... Ponoć od wtorku... ale nie zapeszam... DESZCZ ogromnie potrzebny!!! Ślijcie go do mnie.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:06, 10 paź 2015

Do góry

Tyle słońca w całym mieście Ale dziś mimo słoneczka, zimny wiatr. Zdjęcia natomiast pełne ciepłych kolorów

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:06, 10 paź 2015

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:06, 10 paź 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Piękny widok, u nas grzybów niet
Aniu wpadłam się przywitać, ostatnio tylko z doskoku bywam na forum, zaglądam do Ciebie, ale chyba nie zostawiałam wpisów.
Kolorowo w Twoim ogrodzie i jeszcze tyle kwiatów
Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko 2 noc mam -5 st. kwiaty róż prawie opadły sa jeszcze paczki może przetrzymają te mrozy pozdrawiam serdecznie

walcze z owocami cały weekend
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:05, 10 paź 2015

Do góry
Tusiala napisał(a)
Witajcie

22 maja urodziłam córeczkę Jagódkę

Dziękuję za wszystkie miłe wpisy i że do mnie zaglądaliście

Zdjęcia z ogrodu mam bo robiłam na bieżąco

Ale najpierw moja Jagódeczka

Teraz sobie przypominam dlaczego mi zniknęłaś 100 buziaków ślicznotka ojojoj czytałam ze już chrzciny były jest zachodu przy maleństwie to zaraz z konewka będzie biegać po ogrodzie po zimie za braciszkiem jeszcze raz gratuluję Marcia
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:03, 10 paź 2015

Do góry
Tulipek coraz bardziej przebarwiony.

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:03, 10 paź 2015

Do góry
Bergenia Winterglut - juz jest moją ulubienicą

Wisnie Amanogawa

Ambrowiec - mały ale się stara

Rododendronowy ogród II. 21:03, 10 paź 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ptaszki nauczyły sie siadac na lisciach lilii i tak pic , wtedy kot ich nie dosiegnie.

Kto wie co to za róza?

a to rabatowa? to może Solero lub Graham Thomas?
Spotkanie w ogrodach Kapias 10.10.2015 21:02, 10 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Piękne widoki ... a jeszcze cudowniejsza atmosfera co widać po usmiechniętych twarzach I w końcu mogę się przywitać z Jolą Miło mi
Ogrodowe przygody 20:59, 10 paź 2015

Do góry
olaw napisał(a)
Po prostu masz cudeńka i perełki w postaci róż

Podobają mi się ogrody z ogrodowiska takie nowoczesne ale chyba za bardzo kocham kwiaty by się ograniczać kilku gatunków na rabacie
Zobaczcie jak poszalała pampasowa
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:59, 10 paź 2015

Do góry
eda napisał(a)

Aniu Basiu u mnie też Eukomis jeszcze w ziemi i kwitnie czy wykopać go do donicy zanim straci liście ? w tamtym roku nie jakoś inaczej było nie był taki żywotny i wykopałam cebulę i do piachu a teraz to musi jeszcze się schować prawda ? macham weekendowo

Ja swoje mam w donicach, cały czas stoją na zewnątrz, dziś było w nocy -5 i mój za ścianą domu wytrzymał a inne mają już zważone liście, jeszcze nic nie chowałam.

Po południu wyglądał tak

przetrwał też mieczyk,
całkiem im się pomieszało
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:58, 10 paź 2015

Do góry
Moje dzisiejsze poszukiwania jesieni

Silver Dollar - z jednej strony jeszcze limonkowe z rózowym musnieciem... wczoraj takie całe były, ale po dzisiejszym przymrozku z jednej strony brązowe...

Limelight brzydsze - z daleka całkiem brazowe...

Ogrodowe jeszcze cieszą

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:57, 10 paź 2015

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:52, 10 paź 2015

Do góry
I "stara" brzozowa odmłodzona jedną nową sztuką. Trawy urzekające.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:46, 10 paź 2015

Do góry
Przy ognisku-palenisku. Tu odbywały się wszystkie tegoroczne imprezy ogrodowe Po zmroku magiczne miejsce.
Wszędzie porozkładane węże, bo sucho niesamowicie, więc podlewamy.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:45, 10 paź 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

nie masz pojęcia jak Ci tej seslerii zazdroszczę moja pod grabami nie dała rady turkucie ją wykończyły... ale nie ma bata jeszcze ją posadzę w innym miejscu
ta niższa żółtawa trawka co to ?
Moja codzienność - ogród Oli 20:44, 10 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To zdjęcie powaliło mnie na kolana - stworzyliście cudowne miejsce!
Nawet brak liści na buczku nie umniejsza uroku całości, nie będzie nic przesadzone jak napiszę, że to metamorfoza roku!

Też tak twierdzę, stale podglądam i nieustannie się zachwycam. Dawno nie robiłam wpisów, ale śledziłam na bieżąco. Tyle zmian w ciągu jednego roku nikt nie dokonał i to jakich zmian. Macie przepięknie, podziwiam szczerze.
Ogrodowe przygody 20:44, 10 paź 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
zachwycające róże masz do nich rękę , że tak obficie kwitną

bardzo się staram czasami nie wychodzi a czasami sukces, zależy to chyba od odmiany i jakości sadzonki. Daleko mi do forumowych różanek, ale i tak te małe sukcesy cieszą
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:41, 10 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I wylatują 4 metrowe badyle... nawet jak będę zmuszona użyć randapu.. bo po dobroci to one nie chcą się wynieść z mego ogrodu.. TOPINAMBUR. Co mnie licho podkusiło sadzić.. zdrowe to ma być.. ale w smaku ohydne. Zagłuszyło mi tuje i wyległo się na ponad połowie warzywnika.. masakra.. a były wrzucone do ziemi 4 bulwki.. wykopane wiosną.. a mam tego znów od groma..

Górują nad całym ogrodem... chyba tylko klony mam wyższe w ogrodzie .. oczywiście tylko kilka sterczy jako tako do góry, bo reszta po prostu leży w ogrodzie. NIe mam jak nawet przekopać warzywnika..

Topinambur raz wsadzony, lat czterdzieści daje plony.
Tyle że te plony paskudne i kwiaty wątpliwe, zwłaszcza na tej wysokości.
Na szczęście nigdy mi się nie spodobał, nie wspominając o tym, by smakował, bo komu smakują przemrożone kartofle?
Chyba u Ciebie bez chemii się nie obejdzie.
Ogrodowe przygody 20:39, 10 paź 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zachwycam się Twoimi różami, one tak pięknie u Ciebie kwitną. Ja chyba źle o swoje dbam, bo moje już nie mają kwiatów, chociaż są z tych powtarzających kwitnienie. Może to skutek suszy? a może kiepskiej gleby? Jak sadziłam dawałam dużo kompostu, nawóz też dostawały. ( w sumie to dobrze, że w ogóle przeżyły) Zobaczymy jakie będą w przyszłym roku. Nie mogę się doczekać zamówionych róż, a Ty masz już jakieś?

To dość dziwne, jak patrzę na krzaczki to wydaje mi się że mam mało, ale jak zobaczę zdjęcia z lipca to nie powiem rabaty tonęły w kwiatach i chyba nie jest tak źle
Też czekam na przyszły sezon, bo na pewno zarówno u Ciebie jak i u mnie będzie jeszcze jeszcze bardziej kwiatowo
Zamówienie jeszcze nie przyszło, czekam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies