Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:37, 22 maj 2016

Do góry
Ania wszystko dość spore u Ciebie: stipa wielkolud, ostróżka - to teraźniejsze zdjęcie? Kupiłam sadzonkę ostróżki na próbę, bo chcę sprawdzić czy będzie się pokładała.
Sporo przetaczników kupiłam w tym roku i czekam jak zakwitną wszystkie takie same odmiana Rotfuchs - oby mnie nie zawiodły

Czekam na Twoje róże
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 10:59, 22 maj 2016

Do góry
Moja stipa wyrosła z jednego ziarenka. Wszystkie Stipy w ilości sztuk osiem wysadzone na rabatę z jęzorem.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:58, 21 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Moja stipa posadzona do gruntu wygląda jakby marniała ... nie wiem może to tylko takie wrażenie ale jest trochę takich jakby przysychających źdźbeł ... może to taki okres adaptacji i potem juz będzie lepiej? Tak będę sobie to tlumaczyć
Ja też tak sobie tłumaczę Moja tak samo, a miała w gruncie zacząć szaleć Czekam jeszcze, w końcu do tej pory było zimno, deszczowo i bez słońca. Może trochę teraz odbije.
P.S. Miałam u Ciebie mnóstwo do nadrobienia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:48, 21 maj 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

No to jest to . Zaplanować jedno a zrealizować drugie.Ja kupiłam sporo traw przez net. Kupiłam Hakonę Aureolę ale jest mikroskopijna. Jutro chyba śmiałka darniowego kupię . Zastanawiam się czy cos ze stipy mojej będzie i krwawnika. Krwawnik jest ładny ale nie wiem czy zakwitnie ale stipę to trzeba z lupą szukać

Moja stipa posadzona do gruntu wygląda jakby marniała ... nie wiem może to tylko takie wrażenie ale jest trochę takich jakby przysychających źdźbeł ... może to taki okres adaptacji i potem juz będzie lepiej? Tak będę sobie to tlumaczyć
A masz zdjęcie swojej hakone?
Asi ogródek pod świerkami 22:47, 21 maj 2016

Do góry
Dzis skończyłam rabatę przy sadzie. Dosadziłam stipy i wysypałam korą. Zrobiłam dwie mini rabatki przy placu zabaw. Poszły na nią rododendrony, trzcinnik, tawuła, krwawnik i stipa.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:23, 21 maj 2016

Do góry
Obśialam jeszcze wczoraj te ponownie obrabiana czesc. Dzisiaj rozrzucilam w miedxyrzedziach rozlozone krowie kupy i kompost. Ide to przekopac. Nasiona pietruszki dzis dokupilam, ale juz nie mam na nia miejsca. I jest pozna, wiec kicha troche.

Posadzilam tez do duzej szarej donicy przed domem osmial - piec sadzonek ze stipa. Bedzie cudnie
U Agi - czyli słońce i piach 08:18, 21 maj 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Dzięki Zojka
Mam taką korę i bałam się sypać - ale muszę bo pod Nigrami i hortkami chwastowisko zaraz będzie
I tak się zastanawiam nad trawkami przed hortkami....bo tyle słyszałam że FC nie przeżyło zimy...i sama nie wiem czy tam dać coś innego...
Co myślicie czy stipa mogłaby być? Mam jeszcze trochę jej do posadzenia

Ja sypalam i wszyatko ok
Co stipy to nie mam zdania na razie. U mnie pewnie wyladuje w korze bo nienawidze pielic. I na pewno gdzies obok hortensji
U Agi - czyli słońce i piach 06:46, 21 maj 2016

Do góry
Dzięki Zojka
Mam taką korę i bałam się sypać - ale muszę bo pod Nigrami i hortkami chwastowisko zaraz będzie
I tak się zastanawiam nad trawkami przed hortkami....bo tyle słyszałam że FC nie przeżyło zimy...i sama nie wiem czy tam dać coś innego...
Co myślicie czy stipa mogłaby być? Mam jeszcze trochę jej do posadzenia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:10, 20 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ten rok na forum bedzie należał do stipy

U mnie stipa pierwszy sezon
Oby dała radę bo na razie to mizernie wygląda na rabacie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:56, 20 maj 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

A jak tam ze słonkiem? Jak dużo to może całe łany red barona? Jak mało to może kłosownicę.. no chyba ze mówisz o trawach typu miskanty...

Na razie słońca tam jest sporo
Ja myślałam raczej o wyższych trawach Niższa będzie stipa i cała reszta
U Agi - czyli słońce i piach 21:54, 20 maj 2016

Do góry
ani w lawendę, ani w stipę kory nie syp - dla lawendy to grzyb murowany, a stipa nie potrzebuje.
Ukojenie 20:33, 20 maj 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Teraz zdjecia trawy dmuszek:

Siana jak stipa po kilka ziarenek i nie pikowana

Mój dmuszek już na rabatach
Ukojenie 20:13, 20 maj 2016

Do góry
Bardzo dorodna stipa
Anna i Ogród 20:13, 20 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Po tak długiej nieobecności porcja zdjęć się należała

Stipa Twoja o niebo ładniejsza niż moja.

Cienista bardzo szybko się zapełnia

Dzięki Jestem z niej bardzo dumna bo chyba już ją zakończyłam

MirellaB napisał(a)

Muszę te zdjęcia zacytować ponieważ kwiatki są piękne Co to są te fioletowe i różowe?

To są orliki z pełnym kwiatem. Teraz na O sadzą też z białym kwiatem ale ja jeszcze u siebie nie spotkałam.
Anna i Ogród 19:28, 20 maj 2016

Do góry
Po tak długiej nieobecności porcja zdjęć się należała

Stipa Twoja o niebo ładniejsza niż moja.

Cienista bardzo szybko się zapełnia
Ukojenie 14:31, 20 maj 2016

Do góry
Teraz zdjecia trawy dmuszek:

Siana jak stipa po kilka ziarenek i nie pikowana
Moja bajka 09:42, 20 maj 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja się zakochuję w Twoim ogrodzie. On z wiekiem robi się coraz piękniejszy. Masz tam tyle niespodzianek, tyle ukrytych zakamarków i w każdym coś co woła "choooć do mnieee, choooć do mnieee".

Pomysł z tymi mini oczkami boski (a ja zastanawiam się co zrobić z identyczną doniczką). Stipa u Ciebie wysadzona, też się już do tego przymierzam choć boję się że dzieciaki ją stratują.

Zainspirowana Twoimi gąszczami poprawiłam swoją cienistą rabatę i jestem baaardzo z niej zadowolona i dumna (a do tej pory stale omijałam ją szerokim łukiem).

Potem powklejam fotki bo muszę odwiedzić wszystkich. Mam zaległości bo nie miałam netu

Ania Twój wpis mnie uskrzydlił . Brak mi słów by wyrazić jak bardzo się cieszę. Nie pomyliłaś się? na pewno u mnie chciałaś to napisać? .Ania ogromnie Ci dziękuję za przemiłe słowa i cieszę się, że mogłam Cię zsinspirować . Jutro na tapetę idzie u mnie przedogródek. Trawy i horty się nie sptawdziłu, więc zostana 3 buksy, duży pieris a podokładam paproci, funkii i koże jednego rh. Z drzewkiem nie będę się spieszyć, bo pomysłów mam sporo . ściskam
Moja bajka 08:43, 20 maj 2016

Do góry
Ja się zakochuję w Twoim ogrodzie. On z wiekiem robi się coraz piękniejszy. Masz tam tyle niespodzianek, tyle ukrytych zakamarków i w każdym coś co woła "choooć do mnieee, choooć do mnieee".

Pomysł z tymi mini oczkami boski (a ja zastanawiam się co zrobić z identyczną doniczką). Stipa u Ciebie wysadzona, też się już do tego przymierzam choć boję się że dzieciaki ją stratują.

Zainspirowana Twoimi gąszczami poprawiłam swoją cienistą rabatę i jestem baaardzo z niej zadowolona i dumna (a do tej pory stale omijałam ją szerokim łukiem).

Potem powklejam fotki bo muszę odwiedzić wszystkich. Mam zaległości bo nie miałam netu
Do raju daleko - u Ewy 23:41, 19 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mój powinien się w takim razie schować
I tak sobie myślę, czy są odmiany? Pewnie są. bo mój ma krótkie kwiatostany. U ciebie niemal do ziemi.
I mojemu sporo kwiatów przemarzło. Zostały nieliczne

Nie znam się na odmianach złotokapów. Mój kwitnie co roku bardzo obficie, nigdy mi nie przemarzł. Jestem więc trochę zdziwiona, ale pewnie jest jak piszesz, że są różne odmiany Jak tam stipa? Wsadziłaś ją już wo gruntu? Moja rośnie na rabacie i ma się całkiem dobrze
Mały ogród w małej gminie 22:24, 19 maj 2016

Do góry
Ania zapodała fajny ogród przejrzałam i jest imponujący tutaj masz trzmieliny z lawenda i stipą - ślicznie

Stipa to ostnica pony tails trawa

Tak myślę ze żeby ładnie zrównoważył tą kratkę na róże po tej stronie potrzebne są 2 trzmieliny a po tamtej 1.

Wysokie trawy nie są potrzebne nie będzie za płasko bo i trzmieliny nie są jakieś giga

Berberys może zostać lub możesz zastąpić go trawą - stipą, carexem bronco to już zależy od tego która wersje Ci się bardziej podoba chociaż po prawdzie lepiej by wyglądało pomieszanie (buksy,trawa) niż same kule (buksy, berberysy,trzmieliny,lawenda to wszystko się kulkuje )
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies