Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 16:59, 25 maj 2016

Kasya napisał(a)

nie bajki tylko cala prawde
no wiosną posadziłam piękne malutkie sadzonki,całe 6 sztuk, kupione u p.Trawki rosły pięknie, byłam w nich zakochana, jesienią ładnie związałam jutą, dla koloru dodałam czerwoniutką jarzębinę. Całą zimę zdobiły a wiosną jak przyszło do wycięcia to okazało się, że nie ma co ciąć, bo prawie wszystko wylazło samo. Teraz wystaje po 3-4 patyki z których nic nie wyrasta. Jest jeden podejrzany co niby coś wypuścił, ale do końca nie mam pewności czy to on czy zielsko.

Jednego w nerwie wykopałam i niestety korzonki wyglądały na zmarźnięte albo podgnite.

iwka 17:00, 25 maj 2016

Kasya napisał(a)

wydaje mi sie ze na chwile, rodki zaslonią...
czyli za niski w plecach RH.
iwka 17:01, 25 maj 2016

Matka napisał(a)
U kogo, Żabeczko, zamawiałaś ML?
na allegro , prv.
Matka 17:04, 25 maj 2016

A czy da radę je podzielić?bo jak xl sadzonka, to może jest szansa ze 2 szt z jednej zrobić?u mnie się ostały 5 szt
Kasya 17:11, 25 maj 2016

iwka napisał(a)
na allegro , prv.

no mi tez napisz no...
iwka 17:12, 25 maj 2016

Matka napisał(a)
A czy da radę je podzielić?bo jak xl sadzonka, to może jest szansa ze 2 szt z jednej zrobić?u mnie się ostały 5 szt
one xl to się tylko nazywają chociaż do tych z ubiegłego roku to są faktycznie większe. Myślę że da radę, idę zobaczyć w korzeń
iwka 17:48, 25 maj 2016

Kasya napisał(a)

no mi tez napisz no...
poszlo
Mirka 18:33, 25 maj 2016

Teraz to sie zatrawkujesz na maksa
Shemsi 19:16, 25 maj 2016

Też poproszę namiary na ML Z moich 5 sztuk kupionych na jesieni, też u p. Trawki przeżył jeden, do tego wypadły wszystkie rozplenice i barony. Zostałam z jednym ML i dwiema ptasimi łapkami.

A pozostałe trawiszcza to co to to? Stipa piękna mniam, muszę zanabyć koniecznie w najbliższym rzucie zakupowym

edit: popatrzyłam sobie na zdjęcia, ładnie pani ma, no ładnie bardzo. I domek super będzie, nawet z łukami. I tak więcej masz po swojemu, niż ja. Ja to staram się ignorować okna w swoim domu, jakby to ode mnie zależało byłyby duuuuużo większe, a tak są ni przypiął ni przyłatał, ale cóż.
Anda 19:21, 25 maj 2016

Fajoskie zakupy Mi nie musisz wysylac namiaru na ML
Wg mnie Overdam za rodki nie. Dlaczego w ogole chcesz cos tam za rodki dawac? Co tam za pienki widac, jakies choinki?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies