Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:29, 29 gru 2011

Do góry
Dziękuję
W ogrodzie u Aguniady 19:16, 29 gru 2011

Do góry
Witajcie... dzięki za miłe przyjęcie i sympatyczne słowa pod adresem mojego ogródka
Sebek - choroba żurawkowa mnie nie dopadła chyba dlatego, że te urocze rośliny nie rosną u mnie najlepiej... mam ich zaledwie kilka odmian, ale nie zarzekam się, że nie będzie ich więcej z czasem...
Przemo - dzięki! uwielbiam ten kolor astilbe, niestety nie pamiętam nazwy odmiany...
Przemekg - ja także po jesiennym kopczykowaniu miałam dość, ale czego się nie robi dla różanych księżniczek...
Danusiu, witaj mieszkam na wsi między Podkową a Nadarzynem, także rzut beretem... dzięki za miłe słowa! staram się zaplanować na wiosnę uatrakcyjnienie wejścia do domu (Twoje kompozycje w donicach wyglądają bosko), zaprojektować skrzynie na róże które posadzę na tarasie oraz miejsce na palenisko - będzie się czym zajmować... życzę żeby W&C przezimował bez problemu (a jest na to duża szansa) a jeśli udałoby się za patyczkiem, byłoby super...
Elu - dzięki!
Kasiu, witaj... tak, dobrze zauważyłaś - kaskada jest, ale bardzo nieudana... jej szczęście, że otoczenie oczka ładnie zarosło i nagrobkowy kształt kaskady przestaje rzucać się w oczy... z oczkiem mam zresztą kłopot - najprawdopodobniej gdzieś w niższych partiach jest dziurka w folii, której nie możemy zlokalizować, i woda powoli uchodzi... nie mogę jej ciągle dolewać, zastanawiam się czy nie wyjąć wiosną roślin i odłowić ryby, i nie wybetonować dna...
Bogdziu, witaj... dzięki za uznanie ogród jest średniej wielkości - 1350m... dla mnie wystarczająca powierzchnia, a i tak często mam problem, żeby nad wszystkimi pracami pielęgnacyjnymi zapanować...

muszę się tu trochę odnaleźć i niedługo odwiedzę Wasze zielone zakątki
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 18:49, 29 gru 2011

Do góry
Sebek, jak poludniowa to daj klon palmowy

Szpaler hortensji powiadasz? Popieram
Ankieta - czyli naga prawda o ogrodowisku ;) 18:37, 29 gru 2011

Do góry
Dzięki
Pszczelarnia 18:34, 29 gru 2011

Do góry
A ile to metrów ?

Może z tym tysiącem przesadziłem - ale takie 1 - 1.2 koło stówki kosztują.
Ankieta - czyli naga prawda o ogrodowisku ;) 18:32, 29 gru 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A teraz prosimy o ... symulację zachowań konsumentów i prognozy sprzedażowe (uczą Was tego?)

Ewa, potworze

Sebek, dobra robota
Ogrodomania Oli 18:28, 29 gru 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Dlatego masz nas - innych ogrodowych szaleńców

I chwała WAM za to , że jesteście!!
U Przemka w ogrodzie. 18:23, 29 gru 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Rany - jak ja bym chciał mieć "tylko" granitowe kamienie w ogrodzie - u nas tylko rzeczne otoczaki...

Duże można połupać
Pszczelarnia 18:14, 29 gru 2011

Do góry
Kaisia napisał(a)

Racja Danusiu duży teren to inna sprawa, chciałabym mieć takie tereny do zagospodarowania.
Sama nie wiem co bym wtedy wykombinowała, ale miałabym co myśleć, na pewno zrobiłabym wodospad.

Wiem o czym piszesz z koniczyną, wysiała mi się na jednej rabacie i niestety była do przeróbki, całkowita demolka, mam nadzieję, ze już nie odbije na wiosnę.

Danusiu powiedz, czy takie ekrany z cisa są kosztowne ? Pewnie trzeba sadzić bardzo gęsto i od razu trochę wyższe żeby był efekt. Ile sadzonek na taki metr bieżący potrzeba żeby pięknie wyglądało ?

To zależy jakiej wielkości cisy kupisz - bo jeden nawet 1000 może wyjść znając ceny cisów
U Przemka w ogrodzie. 18:08, 29 gru 2011

Do góry
Bogda niestety miskanty chińskie mi się pomieszały i nie znam jego nazwy jest to roślina w drugim roku po posadzeniu rośnie świetnie, bo ma wilgotne stanowisko z dużych dachów od sąsiada ma dodatkowe podlewanie bo woda do mnie spływa. Miskanty to raczej cienia nie lubia tylko wilgotną glebę

Sebek tak to czesto bywa cudze chwalicie...
chociaz te moje czasem wydają się zbyt pstre.

Przemek ta przestrzeń to trochę takie złudzenie na fotkach
Ogrodomania Oli 18:06, 29 gru 2011

Do góry
Jak dobrze słyszeć, że Wam kory brakuje - bo do mnie to powinna ciężarówka chyba przyjechać
Ogrodomania Oli 18:01, 29 gru 2011

Do góry
Dlatego masz nas - innych ogrodowych szaleńców
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 17:59, 29 gru 2011

Do góry
Danusiu - tylko, że ma być jeszcze z drugiej strony

Mniej więcej ma się to tak

proporcje są złe - bo po drugiej stronie jest dwa razy więcej ziemi

a jakoś mi pasuje tu ten murek .... - gra z krajobrazem ...
W ogrodzie u Aguniady 17:32, 29 gru 2011

Do góry
witam serdecznie

Piękny ogród nam ukazałaś - gratuluję

Żurawki wyglądają na młode - to ogrodowiskowe odkrycie?
Pszczelarnia 17:30, 29 gru 2011

Do góry
Pięęękny rysunek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:29, 29 gru 2011

Do góry
Kto wieee
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:27, 29 gru 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek, Danusia ma rację. Teraz ziemia o połowę tańsza to gdybyś coś sobie kupił to za parę lat wszystkich byś zadziwił, bo to że już bez reszty wsiąkłeś w ogrody jest chyba dla każdego z nas oczywiste. Pomyśl....

W zasadzie grunt już czeka - plany i marzenia mam - może się spełnią.
To wieeelka działka - dużo się zmieści

No i o to chodziło. Nie chcesz zdradzic jak duża ta działka?

Szczerze to sam nie wiem - określić też nie umiem

A na ogrody pokazowe w sumie inna działka tez by była - byłoby z tamtej widać i stary ogród i może przyszły

Kurcze - może specjalnie na ogrody te działki czekały tyle lat ?

A o wielkość się spytam

Wygląda na to że ktoś Ci już dawno życie zaplanował a Ty teraz zaczniesz te plany realizowac. Piękna perspektywa, aż zazdroszczę (pozytywnie oczywiście).
U Przemka w ogrodzie. 17:23, 29 gru 2011

Do góry
Rany - jak ja bym chciał mieć "tylko" granitowe kamienie w ogrodzie - u nas tylko rzeczne otoczaki...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:22, 29 gru 2011

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Sebek, Danusia ma rację. Teraz ziemia o połowę tańsza to gdybyś coś sobie kupił to za parę lat wszystkich byś zadziwił, bo to że już bez reszty wsiąkłeś w ogrody jest chyba dla każdego z nas oczywiste. Pomyśl....

Szczerze to sam nie wiem - określić też nie umiem

A na ogrody pokazowe w sumie inna działka tez by była - byłoby z tamtej widać i stary ogród i może przyszły

Kurcze - może specjalnie na ogrody te działki czekały tyle lat ?

A o wielkość się spytam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:14, 29 gru 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies