Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodomania Oli

Ogrodomania Oli

Gardenarium 18:12, 29 gru 2011

Kaisia napisał(a)
Olu to zdjęcie jest przepiękne, myślałaś o zrobieniu kalendarza ze zdjęciami swojego ogrodu, byłoby z czego wybierać u Ciebie jak i u Domi
Ja swój już zrobiłam

"Czupurniak" na zdjęciu

Instagram Ogrodowiska
ola 18:28, 29 gru 2011

Sebek napisał(a)
Dlatego masz nas - innych ogrodowych szaleńców

I chwała WAM za to , że jesteście!!
ola 18:31, 29 gru 2011

Kaisia napisał(a)
Olu widzisz to ja jestem tak zakochana w ogrodzie że zrobiłam taki kalendarz nie tylko sobie ale i mojej Babci, przeglądała go niejednokrotnie nie przejmuje ze ktoś mnie o to posądzi powieszę go sobie w biurze, co chcą niech myślą mam pasję i to dla mnie ważne.

Olu Twój ogród nie wygląda na niedokończony, ale widzę ze masz te same problemy co ja, też mamy nieotynkowany dom jest tylko pomalowany farbą podkładową i to nas jeszcze czeka, dlatego też wokół domu nie sadzę roślin tylko wysypałam żwirem. Też mi brakuje kory i na wiosnę trzeba jej nabyć w większych ilościach.
Ja uwielbiam Twój ogród podoba mi się jak komponujesz rośliny.

To, że mój ogród nie wygląda na nieskończony to efekt niezłych akrobacji, które muszę wykonać przy robieniu fotek.
Kaisia 18:34, 29 gru 2011

Robisz to perfekcyjnie
Kaisia 18:40, 29 gru 2011

Mam Danusiu zdjęcia z kalendarza, ale mostek wbrew pozorom nie jest na pierwszym miejscu. Powiem szczerze, iż mimo że mam zdjęć sporo trudno było mi się na coś zdecydować
Pokażę je u siebie.
Może tak zrobimy wspólny Ogrodowiskowy kalendarz na przyszły rok tylko niestety koszt jednego nie jest mały jak dochodzi jeszcze przesyłka, ale może ktoś się skusi.
ola 18:43, 29 gru 2011

Gardenarium napisał(a)
Kochani, jak pięknie w takich ogrodach oszronionych.
Olu, widziałaś mój ogród w budowie? Widziałaś na pewno. Starałam się tak ustawiać doniczki, żeby tych brzydkich miejsc nie było widać. Sama się sobie dziwię że dosiewałam tyle razy trawę. gdy widziałam głupie uśmieszki budowlańców co mówili po co, a na co?

Kasiu popieram kalendarz Masz do pokazania jakie zdjęcia użyłaś? Mostek na 1 zdjęciu?

Oczywiście, że widziałam Danusiu Twój ogród nawet z tymi nieotynkowanymi murami.
I bardzo dobrze Cię rozumiem, i wcale Ci się nie dziwię, że tyle razy dosiewałaś trawę robiłam to samo i w dalszym ciągu tak robię. Dlatego dobrze, że my ogrodowi maniacy trzymamy się razem i tak dobrze się rozumiemy.

A propos "czupurniaka" dużo lepszy efekt uczyniły by min. ze trzy takie czupurniaki posadzone razem, no nie.?
agniecha973 19:05, 29 gru 2011

A jaka wierzba (tak myślę) robi za czupurniaka?
ola 19:08, 29 gru 2011

No ja myślę, za czupurniaka to robi tu rozplenica Compacta.
agniecha973 19:13, 29 gru 2011

A to są co najmniej dwa czupurniaki - dla mnie na pierwszym planie to ta czupryna na kiju
Ponawiam więc pytanie o ten kij.
ola 19:17, 29 gru 2011

Czupryna na kiju to Agnieszko, wierzba całolistna pendula. Masz rację są dwa czupury.