Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:25, 09 paź 2015

Do góry

Typografia ogrodu 16:19, 09 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dla Bety
[

gdzie nabyłas takie piękne serwetki?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:15, 09 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Życia Ci braknie na przeczytanie...
I wątek 1009
II wątek 3302
II wątek 664

I jeszcze były spotkania
I spotkanie 85 stron https://www.ogrodowisko.pl/watek/1425-spotkanie-w-ogrodzie-asc-w-rzeszowie-sierpien-2012
II spotkanie 33 strony..

Razem ponad 5000 Ale kiedy jak bęe mieć czas t osobie poczytam co za bzdety wypisywałam
Taka historia ogrodu

Nie marudź, to własnie fajnie że taki całkiem spory "ogrodowy pamietnik" powstał i że go masz w zasiegu ręki, ja z przyjemnoscia zaglądam do wpisów u siebie sprzed 3 lat, nie tylko w ogrodowych kwestiach bo czasem jakieś "nieogrodowe" informacje wstawiałam o ktorych juz bym nie pamietała...a i sam ogród zmienia sie nie do poznania z roku na rok ........
Obejrzałam twoje i ogrodowe i nieogrodowe fotki, fajne te twoje maluchy...
Ogród - to wiadomo cudny jest, o każdej porze roku a terz tym bardziej, te trawy, te kolory....
Pozdrawiam Aniu!
Typografia ogrodu 16:09, 09 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Najmłodsza moja rabata w miejscu dawnego warzywnika. nie miała powstać w tym roku a się udało - jeszcze jej nie pokazywałam, a dziś doszły na nia ostatnie rośliny - cisy fastigiata. To juz trzecia odsłona rozchodnikowo-rozplenicowej u mnie. w placach posadzone trzcinniki FC w dwóch rzędach na mijankę. rosna też tam czosnki Krzysztofa. Jesli ktos przybył od Ensaty w goglach to niech nie zdejmuje tylko podkręci powiększanie

Kiedyś, może za rok, przed domkiem powstanie żwirowo-płytowy plac i podjazd do domku. musiumy pogoidzić tu względy estatyczne i uzytkowe - nawierzchnie musza znieść sporadyczne wizyty traktora

Dałabym głowę, że widziałam taki dom, jak Twój w okolicach TG

Typografia ogrodu 16:04, 09 paź 2015

Do góry
Dla Bety banalnie proste dekoracje z białego lukru. u mnie będą służyły do ozdoby świątecznych nakryć stołu i dekoracji prezentów. Proste bo nie wymagaja barwników. odciskać w nich można wszystko, koronki, rośliny co tylko wyobraźnia podpowie.

Typografia ogrodu 16:00, 09 paź 2015

Do góry
Najmłodsza moja rabata w miejscu dawnego warzywnika. nie miała powstać w tym roku a się udało - jeszcze jej nie pokazywałam, a dziś doszły na nia ostatnie rośliny - cisy fastigiata. To juz trzecia odsłona rozchodnikowo-rozplenicowej u mnie. w placach posadzone trzcinniki FC w dwóch rzędach na mijankę. rosna też tam czosnki Krzysztofa. Jesli ktos przybył od Ensaty w goglach to niech nie zdejmuje tylko podkręci powiększanie

Kiedyś, może za rok, przed domkiem powstanie żwirowo-płytowy plac i podjazd do domku. musiumy pogoidzić tu względy estatyczne i uzytkowe - nawierzchnie musza znieść sporadyczne wizyty traktora

Na Łowieckiej 15:54, 09 paź 2015

Do góry
inag napisał(a)
Jak już wyszłam z aparatem to pokaże stan obecny
(Ale mi się długo zdjęcia wgrywają)

Cudnie..........teraz te burgundy, rudości i brązy jeszcze bardziej podkreślają zgaszony kolor starej cegły z twoich "ceglaków"......cudnie
Problemy z tujami 15:40, 09 paź 2015

Do góry
Ja moim wyciągnęlam szmatę, nawoziłam i chyba za bardzo wczułam sie w podlewanie, bo też zżółkły, chyba jakis grzyb, już oczyściłam, spryskałam i mam nadzieję ze przeżyją. Obejrzyjcie zdjecia, czy sie mylę, czy dobrą diagnozę wystawiłam. Wcześniej rosły bardzo blisko hortensje i mało swiatła tam dochodzieło, moze to było przeyczyną.

Towarzystwo dla róż 15:37, 09 paź 2015

Do góry
Serdecznie dziękuję za zainteresowanie moim pytaniem i odpowiedź. Nie spodziewałam się, że akurat Ty znajdziesz czas, żeby zająć się tym moim "nieszczęściem"

Mamy działkę na stoku w drugim rzędzie i cały czas czekamy aż ktoś przed nami coś skończy, żeby spływające błocko przestało nam niszczyć wjazd na posesję a tu jeszcze na dodatek sąsiad zamiast coś sensownego robić z działką po przodkach to z roku na rok coraz bardziej ją zabałagania
15-ście to mi tam ich na pewno nie wejdzie - co prawda z tym metrem to nie do końca prawda, bo to będzie poszerzenie istn. rabaty (czerwona linia) ale istniejąca jest niżej niż podjazd i obwiedziona minipalisadą (pochylenie działki było naprawdę duże koło 12-15%) Na niebiesko zaznaczyłam planowane róże, te dwie na granatowo mają być rhapsody in blue puszczone na obudowę śmietników, na czarno to co jest, szary jest orzech sąsiada . Brama jest przesuwna. Za słupkiem przy bramie jest słup energetyczny - posadziłam bluszcz ale jeszcze jest mały. Pod klonem jesionolistnym mam minikolekcję żurawek (7 odmian i 3 odmiany host) Przed rozplenice posadziłam poparzone hosty z innego miejsca (to poza dolną częścią działki najdłużej zacieniona moja rabata - orzech)

Chyba, że zrobić tam coś całkiem innego? Jak się lepiej przyjrzałam tej mojej nieudolnej wizualizacji to kolorystyka jednej strony wjazdy z drugą stroną chyba nie bardzo pasuje?
Najpóźniej na wiosnę muszę coś zacząć robić z tym widokiem, bo jest dla mnie zbyt ciśnieniotwórczy a i szmaragdy chyba nie zdążą urosnąć...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:35, 09 paź 2015

Do góry

te limki robią mega wrażenie czekam kiedy u mnie tak będzie
"W kolorze blue" 15:33, 09 paź 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Absolutnie piękny jesienny dereń

a to na pewno dereń?? Czy może grab z przyklejonymi liśćmi?

Te hortensje to jak sztuczne wyszły!

No dobra...absolutnie piękny ten dereń
Ogród na glinie 15:32, 09 paź 2015

Do góry
cała prawda o moim trawniku
nie cytować, bo potem usunę to zdjęcie
zachowam do metamorfozy
już teraz będziecie wiedzieć czemu jest do zaorania

podłoże byle jakie, zbite i wieloletnie chwasty
wiosną jeszcze jakoś wyglądał
nie był podlewany latem

trawa to jednak najważniejsza roślina w ogrodzie, bez niej żadna rabata się nie zaprezentuje dobrze

liczę, że wiosną uda się założyć normalny trawnik z nawadnianiem, oświetleniem ogrodu i linią kroplującą na rabatach

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:28, 09 paź 2015

Do góry
historia pewnej znajomości z różą o imieniu Hokus Pokus (pierwszy kwiat miała w cętki)

2.10

4.10

9.10

Ogród na glinie 15:24, 09 paź 2015

Do góry
udało mi się skończyć z kompostownikami
dzisiaj drugi dostał na dno podwójną siatkę na krety

i już stoi gotowy, rozpoczęłam napełnianie

berberysy Erecta zaczynają się przebarwiać
pozwiązywałam je, bo się porozkładały nieco
zastanawiam się czy związywać, czy wiosną ciąć bo bokach by je formować do bardziej zwartej kolumny...
Pomysł na ogród 15:11, 09 paź 2015

Do góry
Skula napisał(a)
i dzisiejsze znaleziska w ogrodzie
już mamy całą szufladę w zamrażarce

Ale masz fajnie.Też bym takie chciała do sosiku
Ogród mały, ale pojemny;) 15:00, 09 paź 2015

Do góry

Ogród troche przysuszony chociaż podlewam przydałby sie deszcz..
Ogród mały, ale pojemny;) 14:55, 09 paź 2015

Do góry

Ogród mały, ale pojemny;) 14:52, 09 paź 2015

Do góry

Ogród mały, ale pojemny;) 14:49, 09 paź 2015

Do góry
Jeszcze w miare słonecznie dzisiaj

"W kolorze blue" 14:32, 09 paź 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Gorzej jakby ten wielki na małego się tak położył. Świetni są.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies