Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mala_Mi 21:53, 25 paź 2015

Gdzie to foto????

Mówisz 3 metry??? To ja tej rozplenicy na pewno nie mam.. piszę eis na siewki.

Winogronka Twoje sfociłam telefonem.. i nie wrzucałam na forum.. ale po 2 latach patyki owocują.. i jakbym o nie dbałą to byłyby super.. a tak rosną sobie samopas.
Kiedy je przycinać.. bo nie pamiętam czy się pytałam czy tylko miałam taki zamiar.

Milka 11:02, 26 paź 2015

Aniu, w domu nie chce mi się włazić do kompa na piętro, a foto robione aparatemw dodatku mąż robił, a bez okularów różnie mu wychodzi
Niedziela intensywna, wieźliśmy dla Justyny winogron i rośliny, potem do mamy po zbiór jabłek i na groby, do brata, powrót w korkach, a na koniec jeszcze rybę po grecku robiłam i nie było kiedy...dziś wysłąłam ci siewki rozplenic, wydałam juz wszystko, zostały tylko dla Danusi

Ale miałam cudnych gości, było wesoło, zabawnie, minęło szybko, ale to nie ostatni raz spotkanie, więc nie martwię się
Kasia, Grześ i ich dzieci i narzeczona Bartka

nie było czasu, aby Grześ piekł drożdżaka ale był mój marchwiak

zrobiłam zakupy dla Kasi, nawet laurowiśnie Etna się trafiły ceny bardzo dobre

Goście przytargali ogromną lawendę, takiej nie mam i bardzo dziękuję
moja 81 mamapamięć ją zawodzi, ale dobrze się trzyma

Milka 11:06, 26 paź 2015

nazbieraliśmy jabłek, ekologiczne, pełno dla nas i naszych dzieci
z powodu suszy w tym roku są mniejsze, ale obrodziły

moja kochana mama

eda 11:12, 26 paź 2015

Irenk bardzo podobna jesteś do mamy pozdrawiam serdecznie mamę i gości fajna rodzinka zbiory smaczne
i roboty Buziam miłego dziś
Milka 11:19, 26 paź 2015

Tak, bardzo, córa do mnie i wnusia, wszystkie 4 bardzo podobne jesteśmy, ten sam kolor oczu rodzinkę Kasi uwielbiambuziolki
Pszczelarnia 11:19, 26 paź 2015

Oglądając Twoje rozplenice uświadomiłam sobie, że muszę/powinnam wreszcie moim zrobić zdjęcia i je na wiosnę uporządkować/przesadzić. Bo wszystkie są wymieszane.

Radosne zdjęcia i spotkania. Gdzie kupiłaś 'Etnę'?
Milka 11:25, 26 paź 2015

Koniecznie zrób fotkiwtedy zobaczymy, czy trzeba porządkować.
Fajny weekend, na dodatek na drogę Justyna dała nam plecione bułeczki z nutllą, świeżo z piekarnika, ale pyszne były, mniam
Etna u mnie w R. po 17, hortensje vanilki po 7,6
Milka 11:26, 26 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko zaglądam i podziwiam cały czas. Twój ogród kofam wiesz o tym No i czekam na tę jedną fotkę bo cały czas wracam do zeszłej soboty i naszego cudownego spotkania Buziaczki

Gosiu juz dałam to był intensywny weekend, ale bardzo udany
wczoraj jeszcze u córci i wnusiów na koniec po męczącej drodze byliśmy
ogród i miłki-miłorzęby dziękują za tę twoją miłość

niedługo się poprzeplatają, jak w Łańcucie
złocą się w tym roku, muszę sięgnąć do archiwum i porównania zrobić, na razie na bieżąco lecę
nudzę fotami, jak niktogród zachwaszczony, kanty z wąsami lub wcale, liści i roboty huk, kiedyś się zrobi
czy ta stodoła się kiedyś zawali???
Milka 11:59, 26 paź 2015

BOZGA
Bożenko dzięki
będę robić hortensje na pniu, mam z czego

FREZJA
Ewo, miskanty Zebrinus i ML, rzadko w Polsce kwitną, ale ostatnimi czasy taka pogoda, że to się zmienia.
Tu już coraz jaśniejszy kwiat Zebrinusa
Moim wielkim marzeniem są trawy pampasowe, wielkości 3-5metrów, do tego kwitnące

SYLWIA
bardzo miałam fajnie
AGATA
już jest i wysłałam dziś trawki
EDA
oczywiście zapraszam, kiedy ci pasuje
miłorząb Mariken, tez jak kurczak

ROZAJERYCHA
Martuś, no widzisz, czasami u mnie coś zaskoczy dzięki za bukiet, pozdrawiam serdecznie
ULA
koniecznie daj w grunt, szybciej rosną; ja z kolei chcę pobawić się w hortensje na pniu, taki test, bo pora nie ta, ale co tam

DANUSIA Z LILIOWEGO
Danusiu, nie dosypywałam ziemi, susza jest, ale mniejsza, jak właśnie są igły, ja nie usuwam tego, dodatkowo, jak mąż mieli gałęzie, sypię to na te rabaty, dzięki temu wilgoć się trzyma, nawet w ten sposób tataraki mają się świetnie, a one wilgoć muszą mieć; sadząc rośliny, przedzierałam się przez korzenie, ciut niszcząc, ale przy tak dojrzałych okazach, nic im to nie zaszkodzi.
tu nowa rabata i tataraki, te kwitnące, to trzcinnik pośredni, magnolie i azalie, nawtykałam jeszcze innych roślin, jak trzmielina japońska, monardy i hibiskus sadzonki
Dominika11 12:00, 26 paź 2015

ale ci zeberka pieknie zakwitła