Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na Łowieckiej 11:39, 06 paź 2015

Do góry
inag napisał(a)

Bywam cały czas na Łowieckiej
Z tymi zakupami to było w końcu tak, że nie dostałam tych zamówionych laurowiśni A że ja uparta jak osioł jestem, to postanowiłam za wszelką cenę je upolować. Obdzwoniłam wszystkie szkółki w promieniu 60km i tylko w jednej były dostępne. Uprzejmie i lojalnie poinformowałam małżonka gdzie i po co jadę, spodziewając się karcącego spojrzenia. I tu nastąpiło moje zdziwienie jak usłyszałam, że pojedzie ze mną i mi pomoże
Rośliny oczywiście następnego dnia przywieźliśmy, ale musiałam dać słowo, ze to jjuż ostatnie zakupy roślinne w tym roku
Rosną przed moją paskudną altaną i mam nadzieję, że niedługo ją wysłonią całkowicie

To eM się spisał
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:30, 06 paź 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

kup do kontaktu taki preparat Feliway

Moja stara kotka tez od malutkiej uciekala od samego początku i do tej pory jej nie znosi, odwaraca glowe na jej widok

A malutka jak urosla to starej wskakuje na glowe...taka jest malpa niedobra

Ale nie ma awantur

zobaczymy jak się to potoczy
na razie wszyscy się małą zachwycają

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:28, 06 paź 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Reniu, śliczna kicia

ładnie Ci jeszcze wszystko kwitnie, róże piękne
Sharifę mam, właśnie wrzuciłam zdjęcia, jestem z niej zadowolona, długo kwiaty utrzymuje

pozdrówki

kwitną resztki, sucho i widać już, że październik, a Sharifę obejrzałam, dlaczego ona u ciebie żółta?

Moja działka na Dębowym Lesie 11:20, 06 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

cuuuudna fota
Do raju daleko - u Ewy 11:16, 06 paź 2015

Do góry
Czas na zdjęcia Od czego by tu zacząć...
Jesienne dekoracje w donicach - jeszcze tego nie pokazywałam

Droga do spełnienia 11:13, 06 paź 2015

Do góry
czyli tak by trzeba było

czas mi przez palce ucieka nie mam kiedy robić
na 17.30 na różaniec z córką bo komunia na karku a później to już ciemno
jutro do 17 w pracy w czwartek wyjazd po pracy wrócę wieczór
w piątek wyjeżdżam za granicę
kurde
no i tak pomyśłama jakbym pociągnęła krajem żurawki od ciemneijszych do jaśniejszych idących w róg do bukszapnów
nie wiem czy będziecie wiedzieć o co mi chodzi o takie coś

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:35, 06 paź 2015

Do góry
Byliny to ja znam z różami to już gorzej
Czyli rabata ma się toczyć w kolorach od bieli przez róż po purpurę, jak dla mnie bardzo ładnie.

Obwódka rabaty jak dla mnie jest dobra dla bylinowej rabaty najładniej wygląda obwódka z zielonych roślin by za nimi mogło się więcej dziać. Bukszpany możesz wsadzić tak jak napisałaś pod amanogawy i wypełnić przestrzeń między nimi np bodziszkami i jeżówkami. Masz dużo roślin w ilości po 3 czyli koniecznie trzeba wkomponować w to dwie trzy grupy po więcej sztuk.

W tym roku zachwyciłem się jednym zestawieniem w mojej ulubionej bylinowej z pysznogłówki kardinal i jeżówki chyba Milkshake, ale nie jestem pewien. Tylko nie wiem czy chcesz tutaj wkomponować taki biskupi kolor.
Niestety gdy wszystko kwitło nie miałem aparatu i na zdjęciu efektu nie ma.

Jak chcesz jakieś wcześniejsze byliny typu otróżka to koniecznie na sam tył rabaty by jeżówki, pysznogłówki w późniejszym czasie zasłoniły dziurę po nich.

Przetacznik Red Fox można posadzić przed Artemisem będzie pięknie grał z bielą, wtedy obok róż z jednej strony jakiś blady róż np Secrret Romance.

Czekam na odezwę i będziemy dyskutować dalej
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:31, 06 paź 2015

Do góry
Roszponka napisał(a)

Gosiu piękną masztą ognistą rabatkę. Jutro pooglądam więcej, dzisiaj idę już spać

Cieszę się, że Ci się podoba

Wczoraj ognista dostała w plecki sadzonki grabu. 15 metrów żywopłotu mniej do zasadzenia Średni syn musiał przy mnie w ogrodzie odrabaić zadania, bo inaczej to ja nic w tygodniu nie byłabym w stanie pchnąć roboty ogrodowej, a tej mam jeszcze całą masę.

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:28, 06 paź 2015

Do góry
Grahamki na deser. Miłego dnia!

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:27, 06 paź 2015

Do góry

dzięki za wsparcie, Dziewczyny. Naprawdę.

Z weselszych nowin... zapłocie zaczyna się zielenić

Gorczyca czasem wygląda tak, ale w większości pola jest łyso - słaba ziemia:

Ogrodzenie:

Borówki

Szmaragdowy Zakątek 10:14, 06 paź 2015

Do góry
Kilka ilustracji ze „szmaragdowego”…
nadal kwitnie zawciąg

a to, posadzony wiosną miskant ZEBRINUS, chyba mu u mnie dobrze, bo właśnie zakwitł (dwa malutkie kwiatostany…ale to zawsze coś…)

ślicznie też zarumieniły się CHAMPIONY

Wczoraj łaziłam po krzakach, żeby cyknąć parę nie pokazywanych nigdy ujęć…

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:11, 06 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Marta, nie wiem czy to Ty czy ktoś inny, ale pamiętam jakąś inspirację navy ze złotem - coś pięknego! Z innym kolorem złote dodatki mogłyby wyglądać kiczowato, ale ten granat nadaje wnętrzu wyszukanej elegancji - no mniam!

Ja teraz spróbuję poskakać po wątkach, choć powieki już mi lekko spadają Jednak ciągle licze na Twój wielki powrót na forum, na razie tylko kibicuję byś rozwiała chmury nad Tobą wiszące

Na forum na pewno znajdę więcej czasu, kiedy uporam się z kilkoma ważnymi sprawami.

Co do wnętrz:
Wiesz, że ja klasyczna jestem
Do połączenia navy&gold wzdycham zawsze. To sztandarowy zestaw, który od lat nie wychodzi z mody.

Pędraki w trawie 09:55, 06 paź 2015

Do góry
Mazan przeczytałam cały wątek i dalej nic nie wiem ;( mówisz że to leń? moje robale nie wyglądają tak jak u Katriny- nie mają takiej "dupki" jak miałabym osuszyć trawnik? musiałabym go zakładać na nowo? Myślałam o nicieniach ale już chyba za późno w tym roku?
A czy ten ostatni to chrząszcz?

Poza tym... mam coś takiego w trawniku- takie muszki, miniaturki- 1mm-2mm max. Jak się idzie to one skaczą jak koniki polne- w wątku kłopoty z trawnikiem mir_bks (str 120) pisał o podobnym problemie ale nie znalazłam tam odpowiedzi... może nie potrafię szukać...
być może ma to związek z tymi larwami?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:54, 06 paź 2015

Do góry
Chciałbym dokonać jakiegoś ożywienia tuż przed domem. Myślałem o kulach formowanych z cyprysów lub tui (w odcieniu żółtym), a także o kulach bukszpanowych pomiędzy. Całość podsypać grysikiem granitowym.

Wydaje mi się, że czegoś tu brakuje. Zastanawiam się też, czy takie zestawienie będzie dobrze wyglądało ze względu na spad terenu biegnący od prawej do lewej.
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:44, 06 paź 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Czas na fotki

Ale uczta dla duszy Pięknie wszystko wygląda
Z czym masz połączoną ta róże?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:44, 06 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
I rozchodnik dla Edytki

A jak ładnie kolor rozchodnika pasuje do " szczotki" rozplenicowej
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 09:42, 06 paź 2015

Do góry
Najlepszego Olu!
Ogród na glinie 09:37, 06 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
wczoraj działałam przy floksach

tyle zdjęć że zapomniałam o co miałam pytać
co to to żółte na zdjęciu po lewej stronie? trzmielina?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:34, 06 paź 2015

Do góry
I jeszcze parę fotek dla lepszego rozeznania...

I moja prawa ręka

Jeżówka - Echinacea 09:32, 06 paź 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies