Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

amelia_b 07:52, 23 paź 2015

iwka napisał(a)
stwierdzam, ze nie mam co focić, ciągle to samo miałam iść z ogrodem dalej ale nie wyszło, więc będę Was nudzić tym samym

ale ci ogród usechł ślicznie jest "miałam iść z ogrodem dalej, ale nie wyszło"- ty zrzędo jedna, cofnij się do początku sezonu i zastanów co zrobiłaś?
Iwcia 08:53, 23 paź 2015

No fajniutko. Mnie tam możesz zanudzac takimi fotkami. Jak zobaczyłam to ujęcie z gałązką w kropelkach to zaczęłam się zastanawiać co to za nasyp wzdłuż płotu hehe.
Kawa 08:58, 23 paź 2015

hej hej
ale cudnie u Ciebie nawet teraz ice dance cudna mam nadizeję że moja na przyszły rok się ruszy chcociaż nie narzekam nie jest zła

hortki ślicznie wyszły reszta też
mirkaka 09:28, 23 paź 2015

A moja Ice Dance jakaś zbyt zielona, białe paseczki prawie niewidoczne
iwka 09:35, 23 paź 2015

Dominika ice dance szybko rośnie i łatwo się rozmnaża, ona ma bardzo dużo przyrostów, ja zaczęłam od trzech sadzonek

Marta pęknę ze śmiechu, Francja elegancja jedyne co mogę powiedzieć to to ,że w porównaniu do tego co było jest jak dla mnie bardziej przejrzysto i tak jakoś czyściej, ale nasadzenia to ja dopiero próbuję robić, cięgle błądzę

Sylwia początki wątku to horror, nawet tam nie zaglądaj
lubię proste linie, chociaż kilka lat temu miałam wszystko na okrągło, pod wpływem forum zakochałam się w prostocie ale wahania mam cały czas, bo u mnie nie nie bardzo to pasuje, na działce mam stare bydynki jeszcze, studnia na środku, no ale uparłam się i co zrobisz?

Ola sama się dziwię, że to wszystko tak porosło, przecież ja to w maju sadziłam, tylko nieliczne rośliny jak ten iglak np zostały po starych nasadzeniach Chyba pierwszy raz doceniłam przygotowanie gleby, napracowałam się przy tym jak cholera, ale warto było
Ekran będzie z cisa, rośliny już zamówione, tylko na odbiór czekają i przyjadą do mnie ok. 5 listopada boję się czy mróz nie ściśnie ale zaklinam pogodę

Ania na boczku leżałam chwilkę, ale Amelka się śmiała, że obżarłam się sernika i mnie wzdęło, więc znowu się rozwaliłam na plecy

Juzia no mówiłam o zmianie linii, bo oczywiście u Ciebie się tak najarałam na nie nic nie powiedziane, że jeszcze na starość nie będę przerabiać

Kasiu ja mam właśnie problem z dalszą perespektywą coś zawsze wlezie w kadr, za dużo jeszcze mam bałaganu wokół
Miejsca na rabaty to mam jeszcze bardzo dużo, ale w dalszej części ogrodu, tutaj już nie bardzo

Amelka ja wiem że dużo zrobiłam ale miałam jeszcze więcej w planach i się nie udało, w końcu za kilka miesięcy wiosna to zacznę i może chociaż część zrobię muszę tą stodołę w końcu rozebrać, bo stoi landara na środku i wszystko blokuje
Ogród uschnięty, fakt i brakuje w nim przebarwiających się drzew, niestety drugi mróz wszystko powalił, zresztą ja prawie wcale jeszcze nie mam drzew

Iwciu ta gałazka to łysy grujecznik już, czekałam na jego przebarwienie się i zapach i nie doczekałam się słońce popaliło mu liście i cały czas wyglądał brzydko, przyszedł mróz, liście opadły i stoi taki łysy

Kamila dzięki, ID ruszy zobaczysz, ja wsadzałam takie małe sadzonki przy tej donicy z bonsajem właśnie i zobacz jak ruszyły, fakt że nowych odrostów nie widzę jeszcze ale one tam posadzone są w grubej warstwie kamyków i może trochę ciężej mają się przebić. Za jakiś czas pewnie będę mysiała je stamtąd przenieść bo raczej tam nie bedą pasować jak się rozrosną, ale na razie niech siedzą

Mirka ode mnie masz ją, bo już nie pamiętam komu wysyłałam, jak moja to na pewni ID, może coś jej nie odpowiada stanowisko, te moje wielkie rosną bardziej w półcieniu, a młode na słońcu i faktycznie na słońcu są bardziej jasne ale paseczki chyba mają, zresztą nie przyglądałam sie tak bardzo
Kawa 10:10, 23 paź 2015

ale się rozpisałaś
lindsay80 10:14, 23 paź 2015

iwka napisał(a)

Iwciu ta gałazka to łysy grujecznik już, czekałam na jego przebarwienie się i zapach i nie doczekałam się słońce popaliło mu liście i cały czas wyglądał brzydko, przyszedł mróz, liście opadły i stoi taki łysy

u mnie było dokładnie tak samo - późnym latem brzydki bo przypalony, a potem szybko te listki poopadały - nie nacieszyłam się nim w tym sezonie wcale, może w następnym nadrobi.
Olili 12:20, 23 paź 2015

Wiesz co.........????????
Aż się zalogowałam,żeby napisać ,ze Ty to jesteś pierdoła. Przez większość czasu (napisanych postów) to Ty tylko marudzisz.....a tymczasem stworzyłaś piękny ogród!!

Zdjęcia z dalszej perspektywy wskazane. Wiem,ze wszystko włazi w kadr..no ale to przecież etap projektowania ogrodu i chyba normalne...
Aczkolwiek doszłam do wniosku,że takie zdjęcia na O. robię chyba tylko ja z tym całym bałaganem dookoła z daleka,by było widać gdzie co jest...ale pomaga mi to w tworzeniu i myślę też ,ze jeśli ktoś ma mi doradzić to mu łatwiej wtedy..Żałuję,że inni takich zdjęć nie robią bo łatwiej wtedy ogarnać całość i się coś od kogoś nauczyć .
iwka 12:32, 23 paź 2015

Kawa stron naklepałam jak głupia przez te pisanie, jak coś potrzebuję znaleźć to szukam i szukam i wraz nie znajdę będę pisać w skrócie

Edytko ja chyba zdecyduję się jednak na przesadzenie swojego grujecznika, kupiłam go bo się trafił, nie miałam planu na niego, posadziłam w wolną dziurę i zastanawiam się cały czas nad nim. Rośnie na środku i chyba tu nie pasuje, teraz mały ale za kilka lat?

paula23 12:35, 23 paź 2015

Olili napisał(a)
Wiesz co.........????????
Aż się zalogowałam,żeby napisać ,ze Ty to jesteś pierdoła. Przez większość czasu (napisanych postów) to Ty tylko marudzisz.....a tymczasem stworzyłaś piękny ogród!!

Zdjęcia z dalszej perspektywy wskazane. Wiem,ze wszystko włazi w kadr..no ale to przecież etap projektowania ogrodu i chyba normalne...
Aczkolwiek doszłam do wniosku,że takie zdjęcia na O. robię chyba tylko ja z tym całym bałaganem dookoła z daleka,by było widać gdzie co jest...ale pomaga mi to w tworzeniu i myślę też ,ze jeśli ktoś ma mi doradzić to mu łatwiej wtedy..Żałuję,że inni takich zdjęć nie robią bo łatwiej wtedy ogarnać całość i się coś od kogoś nauczyć .

Popieram w 100000%