Wianek z limek okazał się bardzo kruchy. Spryskałam go dzisiaj lakierem . Mam ochotę jeszcze potraktować go złotem . Tak jak odnowiłam wianek z mchu ze Świąt Bożego Narodzenia . Tak mi się podobał, że żal mi było się z nim rozstać. Spray nadał mu drugie życie. Na moich musztardowych drzwiach wygląda tak.
a hortensja schnie po lakierze na drzewie … na drzwiach może się kruszyć , musi wisieć w "spokojnym " miejscu. Limka jest bardzo plastyczna podczas przypinania .Kwiat dziele na mniejsze "różyczki" i przykładam do podkładu.
Przepraszam za brak fotek, postaram się jutro. Czasu dzisiaj zabrakło .
Narysuj plan z góry nanieś odległości ile od domu do rabaty, od brzegu rabaty do magnolii itd. Sama rabata ile ma?
Co do traw zależy na jakiej wysokości chcesz formować koronę magnolii wyższe zrobiłyby tło zasłoniły okna, zależy jaki chcesz tam uzyskać efekt i ile jest miejsca? Średniej wysokości np. Carex buchananii Red rooster
Basiu, jeśli w tym roku rozczarowała Cię dichondra, nie rezygnuj, może w przyszłym Cię nie zawiedzie. Zauważyłam, że jednak lepiej rośnie w cieniu, lub półcieniu, ze stale wilgotnym podłożem. Ja korzystam ze skrzynek z podwójnym dnem. Zobacz jak w tym roku urosła w takich warunkach, nie mniej niż 1,5 metra. Ona też dziwnie rośnie, nie tylko do słońca, bo od strony okna jest "upchana" druga jej część.
Dzięki za spostrzegawczość.. nie zauważyłam podobieństwa A tu jak w mordkę.. młody naśladuje Babcie Zdjęcie zapisuje do tych najbardziej sentymentalnych