Pissardi są świetne, mają piekny głęboki kolor liści , jak dla mnie ogólnie ładny pokrój ,
Posadzone u mnie w 2020 roku. Nie są zbyt wysoko szczepione ale mi to wystarczy.
Tulipany to z tych mieszanek❤️
No ja bym chyba wyrzuciła wszystko
A to sadzone na jesieni czy starsze ?
Tez mi się zdarzają
W tym roku testuje opcję sadzenia w donicach i wszystkie zdrowiutkie
w gruncie tylko jakieś niedobitki
Małżonek mi się za plecami kręci, zupełnie przypadkowo, bo wcale nie jest zainteresowany tym co oglądam , ale zawołał, że mam zapytać z czego te schodki i czym obrośnięte No to pytam
I melduję, że wykopałam kolejne czosnki, z bólem wielkim... Codziennie jedną kępkę może będę usuwać z łezką w oku???
Z 35 tulipanów posadzonych jako EE i kwitnących w pierwszym sezonie, w tym sezonie kilka okazało się prawdziwymi EE - konkretnie 9 sztuk. Prócz tego w tym sezonie zakwitło 8 oszukanych.
To dopiero wynik .
I porównanie EE vs oszukany:
Niedaleko rosną resztki moich pierwszych EE. Te wygląją zdrowo.
Trochę dłubałam w ziemi w zeszłym roku, cebule się chyba poprzemieszczały i to im wyraźnie posłużyło.
Z tulipanów White Liberstar nic nie będzie.
Wyglądały podejrzanie. Jakieś takie pofalowane liście.
Myślę, że to jakaś choroba. Nie wiem jak groźna dla innych tulipanów.
Wyrzucić wszystko razem z ziemią?
Dzisiejszy dzień był pod hasłem rycia i porządków, jutro planuję powtórkę o ile dam radę rano wstać
Mam nadzieję, że i u Was pogoda w końcu wiosenna
Tombakowa misa z zalepioną dziurką (docięta blaszka, ocynkowana, więc ocynk usunięty w celu skorodowania i zrównania koloru, od spodu silikon dekarski) trafiła na swoje miejsce - czy docelowe nie wiem Mam nadzieję, że jak hakone podrosną wieko od studni przestanie być widoczne
Martka powtarzam fotki bo mnie zainteresowały.
Widzę, że ten młynek wszystkie trawy rewelacyjnie mieli.
Mam rozdrabniacz do drewna i też rozdrabnia lydygi miskantow ale ten młynek to rewelacja.
Czy ty go kupowałas tutaj w Polsce czy go ktoś przywiózł z UK.