Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowe Rabaty Martek 16:56, 15 paź 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miłej niedzieli Marteczko.

Takie same Haneczko miałam.Dziękuję i ściskam najmocniej jak potrafię tak by nie udusić ))
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:54, 15 paź 2015

Do góry
moj piec

uwielbiam w zimowe wieczory przysiasc na laweczce

a tu mje koty przylapane na lenistwie. Pan pracuje a koty leniuchuja
Sprzeczność w ogrodzie 16:54, 15 paź 2015

Do góry
Na górze są hosty zanim je wsadziłam do gruntu, w kwietniu , a te poniżej już z sierpnia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:50, 15 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

a w sumie nic nuda
no prawie bym rzekła...

skusiłam się na starość na mały drobiazg

U jestem pełen uznania. Też sobie kiedyś machnę jakiś pozdro
Sprzeczność w ogrodzie 16:50, 15 paź 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

O Jana, to jest też dowód, że jesteś kłamczuszek "Nie mam ręki do wysiewów..." dobre...
I hosty wysiewałaś? Z własnych nasion czy kupowałaś? A tyle razy nasiona host mnie kusiły... Jak Ci rosną? Wysiewałaś różne odmiany?
a uwierzysz, że to mój pierwszy raz? Nie licząc ostróżek, dyń, które nigdy mi nie wzeszły i malw (te akurat z powodzeniem)..... tak zaszalałam na wiosnę , nie wszystko mi urosło, ponieważ się dopiero uczę wysiewania z nasionek to np. Nie wiedziałam, że muszę roślinki potem przepikować i zasiałam do pojemników za dużo, co widać na załączonych zdjęciach. Z nasion w tym roku wysiałam m.in. floksy, tytoń, kosmos siarkowy, szarłat, dynię i coś tam jeszcze. Hosty urosły mi z kłączy , które były w ogrodniczym. Kupiłam ich z 10 jeszcze w marcu, ponieważ były w woreczkach a ja bałam się, że nie wyrosną to wsadziłam je wtedy do doniczki i podlewałam. Jeszcze w domu rosły jak oszalałe, mam kilka odmian min. Niebieską, kupiłam też białą ale ją podarowałam. Warto kupić, polecam. Na zdjęciach z sierpnia są hosty z tych kłączy, nie ma co przepłacać
Tu ma być ogród :) 16:40, 15 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

A co do variegatusów to też myślę nad nimi na przyszły rok

Jak zobaczyłam u Kosolki fotkę zawilców i Variegatusów to stwierdziłam, że to połączenie bardziej mi się podoba od zestawienia zawilce + ML jakie mam u siebie - wiosną będę zmieniać.

A w ogóle to w Variegatusach zakochałam się jak je zobaczyłam na żywo w ogrodzie Joli - jakoś wcześniej nie specjalnie zwracałam na nie uwagę.

Skąpana w słońcu 16:40, 15 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczne różyczki

Dziękuję w imieniu różyczek

I kultowa róża tak bardzo tutaj zachwalana

Chippendale piękność zmieniająca kolor płatków w trakcie przekwitania. Zawiązuje dużo kwiatów, ładnie rozbudowany, masywny krzak

Rosła zdrowo, nie chorowała
W Kruklandii 16:37, 15 paź 2015

Do góry

W Kruklandii 16:33, 15 paź 2015

Do góry

W Kruklandii 16:25, 15 paź 2015

Do góry
Byłam wcześniej na spacerze...musiałam odopocząć od młodej

Skąpana w słońcu 16:22, 15 paź 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ewo, po liliowcach i jeżówkach róże to kolejna Twoja miłość.
Piękne i ciekawe masz te róże.

Tak to wyszło troszkę przez przypadek. Urządzam tak rabaty, żeby cały czas coś kwitło bo rośliny kwitnące to moja miłość. Po cebulowych zakwitają kosaćce, piwonie a po nich róże. Gdybym ich nie miała zagościłaby pustka w oczekiwaniu na jeżówki i liliowce. Maja też swoje 5 minut późnym latem i na początku jesieni.

[b]Róża Samaritan ,to istny kameleon. Kupowałam ją wiosna jako roślinę kwitnącą i wtedy kolor jej kwiatów był delikatny, brzoskwiniowo-różowy. Taką ja lubię najbardziej

Latem przybiera mocne kolory, które mnie się mniej podobają.

Troszkę dziwny pokrój ma krzak tej róży, ma bryłę prostopadłościanu dziwnie to wygląda. Poza tym zdrowa i pełna wigoru
Ja i mój ogródek, a może ogród 16:17, 15 paź 2015

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:15, 15 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

a w sumie nic nuda
no prawie bym rzekła...

a juz chciałam krzyczeć, że nie pokazałaś mi. Ładny bardzo, mały i subtelny,tylko ...bolesny.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:05, 15 paź 2015

Do góry
Gratki zostawiam na 600 stronę Wątek idzie jak burza

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:01, 15 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Chyba projektant o wspinaniu pojęcia nie ma

Obeszłam ogród... szybko obeszłam.. bo zimno.. i ogród na razie wygląda smętnie... tylko robota z każdego kąta krzyczy "weź i coś z tym zrób"..ale do soboty opcji czasowych nie ma..

Opad śniegu przyspieszył koniec niektórych roślin i mam miejsce pod nasadzenia cebulowe.. nie ma tego złego...

Kwiaty w mojej barbuli niestety zimno załatwiło.. ale liście jeszcze się trzymają

O znajoma barbula... moja tez tak wygląda po "ataku"zimy, ale róze dały rade, otrząsneły sie ze śniegu i nadal u mnie kwitną
Widziałam muminkowe foty, wspólne prace domowe i ogrodowe...i ten buziak
Ja mam swoje wnuki daleko od siebie i widze je raz, góra 2 razy w miesiącu i to na krótko...cierpie z tego powodu, choć nadrabiamy skype'm i telefonem ale to nie to samo....
Czy duży Muminek juz troche gada, czy opowiada ci świat po swojemu ? Moja wnusia namietnie gada, przekręcając słowa, myląc pojecia i to jest cudne...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:57, 15 paź 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
co tam kokoszka??

a w sumie nic nuda
no prawie bym rzekła...

Sprzeczność w ogrodzie 15:49, 15 paź 2015

Do góry
Jana napisał(a)

o jakie piękne miejsca i grzyby jednak są
Tu ma być ogród :) 15:40, 15 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
O właśnie mogłabyś wrzucić zdjęcie
Zobaczyłabym przy okazji Twoją Edenkę ... bo zastanawiam się nad nią

Proszę bardzo.
Takie są teraz krzaczki:

A tu ostatni już chyba kwiat.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:37, 15 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)
I co śnieg spłynął z deszczem
U mnie z astrów i traw to już też wspomnienie zostało, catalpę już eM podwiązał, a do Horstmena, to musimy liny kupić, jest cześciowo złamany spróbujemy w sobotę mu pomóc.

Piękna ta hosta, ma takie błyszczące liście i jeszcze tyle zieleni

Masz już dużo drzewek i jakie kolorowe, wychodzę z petycją może dasz opisy pod drzewkami, bo nie wszystkie da się rozpoznać
Pozdrawiam

Fotki z przed śnieżycy, a opisy dodam ok
Skąpana w słońcu 15:37, 15 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Zapachy u ciebie...aż ślinka leci
Masz fascynujące te róże, a Pashmina boska, jeszcze malutka, a ma tyle kwiatów, a w jakim towarzystwie rośnie?

to bardzo fotogeniczna róża...a ja na dodatek kocham wszystkie róże w kolorze różowym
Pozdrawiam Ewa

Faktycznie miała sporo kwiecia

Rośnie w otoczeniu przeważającej bieli, białe liatry, rozchodnik, ślazówka, przetacznik, jeżówki i liliowce ( te w odcieni delikatnej żółci) Liliowce kiedyś zmienię, ale teraz nie mam odpowiednich. Tutaj bym widziała liliowce białe z lekkim różem.

Ona jest pomiędzy ślazówka, liliowcem i rozchodnikiem, taka malutka, że jej nie widać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies