Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Olili 20:42, 14 paź 2015

Śliczne widoczki

Dziękuję za info sprawie trawnika..przekażę M i niech robi jak uważa
Agania 08:51, 15 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)
Wyjrzalam za okno.... i sie pytam po co??????
Pora wyciagac narty.... a w ogrodzie znow drzewa połamie.. liscie oblepione sniegiem...
I jak mam życzyc miłego tygodnia?

Ten poniedziałek został już wspomnieniem, gdzie słonko ja się pytam, dobrze, że mamy deszcz zamiast
śniegu

Minka muminka zadowolona i szczęśliwa, że z babcią trawki sadziła
Borbetka 08:55, 15 paź 2015

Aniu, pomarańczowe margaretki są śliczne. Bardzo lubię ten kolor, szczególnie z granatem lub popielem. Dzięki za wpis o mszycy.
popcorn 08:57, 15 paź 2015

Oczar nie powinien kwitnąć w końcówce zimy?? może zimy wcale nie będzie?

buziaki, Aniu!
polinka 09:18, 15 paź 2015

Cześć Czekam razem z Tobą na cieplejsze dni!
Milka 14:58, 15 paź 2015

Muminki sliczne, pomagierów masz Aniu
Margarete 15:40, 15 paź 2015

anka_ napisał(a)

Aniu zmartwię cię ale na to żaden oprysk nie działa, a przynajmniej u nas przez 20 lat żaden temu świństwu nie dał rady. Jak dla mnie jedyna metoda i to jak najszybciej wykopać to cholerstwo dopóki niewiele miejsca zajmuje i dokładnie wybrać każdy korzonek z ziemi.

Nie straszcie bo ja też od wiosny wywalam topinambur, i z marnym skutkiem bo odrasta...na poczatku moich rabat słuzył mi jako przesłona przez całe lato od strony sasiadów ( zywopłot jeszcze mam za niski) a teraz go usuwam powoli ale wciąz jest...
Margarete 16:01, 15 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)

Chyba projektant o wspinaniu pojęcia nie ma

Obeszłam ogród... szybko obeszłam.. bo zimno.. i ogród na razie wygląda smętnie... tylko robota z każdego kąta krzyczy "weź i coś z tym zrób"..ale do soboty opcji czasowych nie ma..

Opad śniegu przyspieszył koniec niektórych roślin i mam miejsce pod nasadzenia cebulowe.. nie ma tego złego...

Kwiaty w mojej barbuli niestety zimno załatwiło.. ale liście jeszcze się trzymają

O znajoma barbula... moja tez tak wygląda po "ataku"zimy, ale róze dały rade, otrząsneły sie ze śniegu i nadal u mnie kwitną
Widziałam muminkowe foty, wspólne prace domowe i ogrodowe...i ten buziak
Ja mam swoje wnuki daleko od siebie i widze je raz, góra 2 razy w miesiącu i to na krótko...cierpie z tego powodu, choć nadrabiamy skype'm i telefonem ale to nie to samo....
Czy duży Muminek juz troche gada, czy opowiada ci świat po swojemu ? Moja wnusia namietnie gada, przekręcając słowa, myląc pojecia i to jest cudne...
ewsyg 09:28, 16 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)
I wylatują 4 metrowe badyle... nawet jak będę zmuszona użyć randapu.. bo po dobroci to one nie chcą się wynieść z mego ogrodu.. TOPINAMBUR. Co mnie licho podkusiło sadzić.. zdrowe to ma być.. ale w smaku ohydne. Zagłuszyło mi tuje i wyległo się na ponad połowie warzywnika.. masakra.. a były wrzucone do ziemi 4 bulwki.. wykopane wiosną.. a mam tego znów od groma..

Górują nad całym ogrodem... chyba tylko klony mam wyższe w ogrodzie .. oczywiście tylko kilka sterczy jako tako do góry, bo reszta po prostu leży w ogrodzie. NIe mam jak nawet przekopać warzywnika..

A u mnie jest tego pełno na piaskowni, samo wyrosło i co roku tego więcej. Nawet nie wiedziałam, że to jadalne. Tam jest dużo nornic. Skoro to ma bulwy i one są zdrowym pożywieniem to teraz wiem dlaczego mam tyle nornic- zdrowo się odżywiają.
Pozdrawiam, u nas dzisiaj słoneczko
hanka_andrus 10:36, 16 paź 2015

A u mnie mżawka.
Żeby po mżawce nie rosła trawka
trzeba ją kosić.
A mnie kosiarka zrobiła focha,
poszło łożysko,
Jak ja to kocham!
Trzeba do speca szybko ją wlec.
Ciekawe ile ":kosztuje" spec?

Pozdrawiam