Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 07:08, 09 lip 2014

Do góry
Gosiu na bylinówce będzie wszystko co mam bo wymieniam rośliny ,walczę ze sobą co zmienić a co przenieść .mam floksy krwawnik lilie i takie różne ;dPozdrawiam cieplutko
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:09, 09 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ja przez Ankę najpierw zachorowałam na krokusy, potem na floksy, jeżówki... Ciekawe co jeszcze dzieki Malej Mi posadzę

o nie ... nic z tego ... Madżenka doczytaj w "madżeniu" ... Ty już nie sadzisz ))))))))))))
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:59, 08 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Miałem tyle napisać.. długiego mądrego posta, ale jednak tylko się poskarże... Aniu to wszystko przez Ciebie!!

Stało się i zachorowałem na jeżówki... gdzie ja mam je niby sadzić... a jak cięzko było dzisiaj wybrać skromne dwie spośród kilkudziesięciu odmian... no jak żyć
Ile ja dzisiaj piękności widziałem... szukam miejsca, a na przyszłościowej bylinówce jeżówki będą miały honorowe miejsce

Ja przez Ankę najpierw zachorowałam na krokusy, potem na floksy, jeżówki... Ciekawe co jeszcze dzieki Malej Mi posadzę
To będzie zaczarowany ogród 19:28, 08 lip 2014

Do góry
Kochani, jestem załamana jeszcze trochę a z mojego ogrodu nic nie zostanie powodem są nornice. Sąsiad zaczą robić ogród i wszystkie nornice , chyba z całego osiedla schroniły się u mnie. Wcinają wszystko, pokotem kładą mi floksy, ostróżki już musiałam wyciąć. A najgorsze że wgryzają się chyba w róże, bo nagle zaczęły schnąć i gubić liście. Aż mi się płakać chce. Macie jakieś nowości na te gryzonie. Niestety trutką odpadają ze wzg na psiaki, już jednego reanimowałam bo się najadł. Teraz leję jekiś śmierdzący płyn w nory, ale oprócz tego że kosmiczne śmierdzi efektów nie widzę
Ogród prawie romantyczny 14:57, 08 lip 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

piękne jest to miejsce ile hortensji masz w tym szpalerku posadzonych ? ja trochę żałuję, że zamiast limek wsadziłamw mój półcienisty zakątek rh, ze względu na kwitnienie, hortkami cieszysz się dłużej i bardzo rozjaśniają rabatę

Dziękuję
Posadziłam 7 w szpalerze, Twoje rh śliczne, może zanim się rozrosną dosadź między nie np. naparstnice, trawy, floksy będzie kolorowo przez cały rok Ja tak zrobiłam u siebie
Siejsko czarodziejsko 08:03, 08 lip 2014

Do góry
Witaj Wiki pytałaś o fioletowe floksy wiem że miałam ale czy są to Ci odpowiem jak wszystkie zakwitną Wiem że mam białe różowe ciemnoróżowe niskie ale nie wiem czy nie wywaliłam fioletów bo robiłam z nimi porządek .Mogę Ci dac z każdego koloru jak przekwitna Pozdrawiam i cfnę się do pierwszej strony polatać u Ciebie jeśli pozwolisz
W ogródku Iwony 22:10, 06 lip 2014

Do góry
Floksy i inne byliny.

Moja "przyziemna" :) pasja 13:53, 06 lip 2014

Do góry
asica napisał(a)

Bardzo lubię łubiny , ale u mnie kwitły dużo wcześniej, koło maja chyba. Potem je ścinam i latem drugi raz kwitną, chociaż mniej obficie. Ale fajnie w tych trawach wyglądają. U mnie w rabacie z bylinami rosną. Między trawy posadziłam jeżówki i floksy, bo rabata trawiasta była zbyt zielona w zeszłym roku. Lada moment zakwitną.

Zobaczymy co z nich wyjdzie . Dopiero gdy kępy się rozrosną będzie jakiś efekt. Miały być same fioletowe, ale ten burgund (w rzeczywistości bardzo ciemny, a nie taki czerwony) mnie skusił. Jak nie w brzozach, to miejsce inne się dla nich znajdzie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:49, 05 lip 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Anek dzień bez upierdutania dniem straconym !!! ... i sie krzewuszce nie udało ... miała pecha ... za to ten ogród ma farta ... bo pańcia go wypieszczochała na medal ... Everest chyba strzeli focha jak się zorientuje

Everest sie ucieszy bo łatwiejsze przejście za choinki

A teraz po upeirdutaniu idę spać.. sporo dziś sie nakopałam.. ciągle cos jest do przekopania.. do ucięcia.... chcąc wypieszczochować ogród to trzeba by robić w nim 5 dni w tygodniu od rana do nocy.. nie ma takiej opcji.. muszę posadzić c omam w doniczkach... i to teraz priorytet..
Floksy sie załapały na foto.. i amen w bateryjce.. i amen ze mną.. poległam.. ide spać.
Liliowo i kolorowo:) 21:54, 05 lip 2014

Do góry
mira napisał(a)
Ten krwawnik ślicznie się komponuje z lilią, zresztą jak wszystko, nie widziałam powojnika Danuta i masz białego floksa u mnie akurat biały kiepsko rośnie ale chyba muszę zakupić lepszą sadzonkę bo uwielbiam floksy cudne są!

Tez bardzo lubie floksy, chociaz ten biały u mnie jest dorodny to tez słabo sie rozrasta. Floksy długo kwitna i pachną) A krwawniki coraz bardziej lubie Pozdrawiam:
Moja "przyziemna" :) pasja 21:21, 05 lip 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Bardzo lubię ich zapach.

Bardzo lubię łubiny , ale u mnie kwitły dużo wcześniej, koło maja chyba. Potem je ścinam i latem drugi raz kwitną, chociaż mniej obficie. Ale fajnie w tych trawach wyglądają. U mnie w rabacie z bylinami rosną. Między trawy posadziłam jeżówki i floksy, bo rabata trawiasta była zbyt zielona w zeszłym roku. Lada moment zakwitną.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:45, 04 lip 2014

Do góry
Evchen napisał(a)
Anulka, do CIebie zagalądam jak do ogrodniczego - zawsze zobaczę coś, co mnie zachwyci i powiększa listę chciejstw

Jaka lista?? .. u Ciebie tylko białe I oczom nie wierzę...zguba sie znalazła.. abo to ja sie zgubiłam.... i fotki z białym nie mam dla Ciebie.. poszukam coś w starociach co nei pokazywałam..
Nie mam... gdzieś miałam białe floksy.. zwykłe i pełne.. ale sie zgubiły

Mam tojeść purpurową.. jeszcze nie znalazłam dla niej towarzystw. póki się nie rozrośnie... za rok myślę, że wypełni całą przestrzeń
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:15, 04 lip 2014

Do góry
Już tak Ci floksy szaleją??? W niedzielę, ja wyjeżdżaliśmy, tylko biały nieśmiało zaczynał u mnie...reszta w lesie jeszcze była
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 09:51, 04 lip 2014

Do góry
Miałam nareszcie wolne popołudnie wczoraj i zabrałam się za porządkowanie wrzosowiska:
- plewienie,
- wykopanie floksów z wrzosowiska,
- dosadzenie wrzosów i dosypanie kory i szyszek (przywiozłam z lasu 2 wielkie reklamówki) to zrobię już dziś po południu.

w ubiegłym roku posadziłam floksy jako niewielkie krzewinki a teraz rozrosły się bardzo mocno - tak, że aż zaczęły zachodzić na wrzosy i wrzośce

floksy gotowe do posadzenia z przodu działki

wrzosowisko już bez floksów czeka na nowe wrzosy
Mój wymarzony ogród 09:02, 04 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
sadziłam do donic surfinie z lawendą, jakimiś liśćmi i trawkami a i floksy. Szałwię i floksy po sezonie przesadzę do gruntu

Wczoraj byłam u znajomej zamówić sobie sadzonki bylinbo ona ma dużo różnych w swoim ogrodzie

surfinie i lawenda w jednej donicy, hmmm???
Mój wymarzony ogród 09:01, 04 lip 2014

Do góry
sadziłam do donic surfinie z lawendą, jakimiś liśćmi i trawkami a i floksy. Szałwię i floksy po sezonie przesadzę do gruntu

Wczoraj byłam u znajomej zamówić sobie sadzonki bylinbo ona ma dużo różnych w swoim ogrodzie
Ogród z łezką 21:22, 03 lip 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Kasiu to szykuje się intensywna praca w weekend .Floksy sadziłam dziś a patyczki w sobotę będę mogą poczekać musze sobie podłoże przygotować i eM mi szklarenkę robi pofocę i pokażę.

Damy radę, Mirusia
To na zdjęcia czekam
Ogród z łezką 21:05, 03 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jutro późno bardzo jedziemy, nic nie zrobię, ale w sobotę zaplanowane mamy cięcie tujek, hakuro, buksików i innych trzmielinowych łepków. Dzieci przyjadą, będą płachty trzymać, może się tak bardzo nie naśmieci.
A na mnie ciągle wytrwale czeka rabata pod sąsiadową siatką...niedługo zielsko tam wszystko zarośnie
Kasiu to szykuje się intensywna praca w weekend .Floksy sadziłam dziś a patyczki w sobotę będę mogą poczekać musze sobie podłoże przygotować i eM mi szklarenkę robi pofocę i pokażę.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:28, 03 lip 2014

Do góry
Floksy ,zaczynają.

i motylki zaczynają.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:53, 02 lip 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Aniu ja też jeszcze walczę, ale chyba na dziś tez już koniec... jak jutro znów będzie wiać i padać to ponadganiam jeszcze

U nas pada.. to nadrabiam.. u siebie

Jedni śinają pędy kwatowe... a inni nie.. ja do tych drugich należę ..

Jedni lubią czarne kwiaty, drudzy nie..... też do tych drugich należę..

Ale różwiaste floksy lubię... chociaż inni może nie ..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies