Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:04, 29 maj 2017

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Polinko napisałaś u mnie że berberysy są nosicielami rdzy.Jakie opryski należy wykonać aby się przed nią ustrzec?
Mam trzcinniki KF drugi rok i dopiero w tym roku ruszyły pięknie,są cały dzień na słońcu.Zachwyciłam się nimi na wątku "U Oci"

Sylwik, o opryski trzcinnika zapytaj Asi Navigatorki albo Gosi Malkul.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:03, 29 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
to moje ulubione

Moje też oprócz Evergolda...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:02, 29 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
zrobiłaś już coś a tych pali?

Pale spokojnie sobie lezakuja w garażu.przed właściwym działaniem najpierw musieliśmy się uporać z czymś takim...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:33, 29 maj 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Polinko, pokaż barbanty. Jak zniosły ekstremalne cięcie. Bardzo ciekawam

Toszka, nie robiłam jeszcze zdjęć Brabantów. Może jutro jeśli nie zapomnę ale nie obiecuję bo mam zapie....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:31, 29 maj 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Fajnie, że są fotki z drugiego ogrodu! Jak jeszcze tam tak wszystko będzie magicznie szybko rosło, to podejrzewam Cię o jakieś nieziemskie moce!

Ha, ha nieziemskie moce Kasiu!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:30, 29 maj 2017

Do góry
Ewik napisał(a)
Wow, jak zawsze trawy wymiatają. Moj KF przy hortensjach gdzie miał mokro w drugim sezonie był potworem

Ewik a czy twój KF był wyprostowany na tym mokrym podłożu??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:29, 29 maj 2017

Do góry
Natka, bluszcz fajny ale trzeba kontrolować. Ja już mojego ciacham sekatorem
Oleńko, bardzo się cieszę
Sebek, dzieki!
Aniu, u mnie cały ogród jedzie na pokrzywie
Ewka, nie mam pojęcia co do za odmiana. Pobrałam szczepki od bluszcza sadzonego jeszcze przez moją mamę prawie 30 lat temu.
Navi,, u mnie w drugim ogrodzie też nie chce rosnąc...i bądz tu mądry

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:58, 29 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Martuś jeśli klińca używa się do podjazdów to jest to Ten kamień został nam po utwardzeniu podjazdu i stwierdziłam, że nie będę kupować drobnego kamienia i takim sposobem znalazł się w warzywniku Tak jest cieńka warstwa wysypana bo dużo nam nie zostało. Wiem, że nie pomogłam

Pomogłaś jak baba babie
Będę pytać o coś, czego można też używać do utwardzania podjazdów

PS. Bluszcz wymiata!!!
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:04, 29 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Dziewczyny jak się umówicie to dajcie znać Aniu zabrałabyś berberyski

Zabiorę. Mogę podjechać w sobotę????
aga_pe napisał(a)

Poli, a dojechałabyś też do Pani Julii? Już się stęskniłam za naszymi kawkami

polinka napisał(a)

Aga, powiem szczerze, że nie mam po co ale może po P.Julii przyjechałybyście do mnie na S.?

aga_pe napisał(a)

O...bardzo chętnie...i po sąsiedzku na kawę

jestem za
Moja "przyziemna" :) pasja 11:39, 29 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć kochana Jak zdrówko?

Zdrówko dobrze, unieruchomienie z innego trochę powodu było, tzn nie z powodu choroby .
Na Łowieckiej 23:11, 28 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Moja LadyU też jakaś dziwna w tym roku. Szybko ruszyła a teraz jakby się zatrzymała i wydaje mi się, ze ona jednak na bardziej wilgotne miejsca.
U mnie rośnie na bardzo słonecznej rabacie i chyba ma tam za sucho. Wczoraj dostała konkretne dawki wody, dzisiaj deszcz trochę kropi, jutro pojadę sprawdzic czy dobre mam podejrzenia
A Ty Ilonko jakie masz spostrzeżenia o niej?

U mnie rośnie w miejscu gdzie mój eM przesadził z ilością zraszaczy i wody jej nie brakuje Właśnie mu mówiłam, że zastanawiam się czy nawet jednego nie usunąć. Na razie myślę, ze jej mizerny wzrost jest spowodowany tym, że sadzonki były malutkie i musiała się zaaklimatyzować. Zobaczymy jak będzie dalej. W ciągu ostatnich dwóch dni trochę podrosła, niedużo ale ważne że coś tam drgnęło.
Twoja ma sucho i słonecznie, moja mokro i troszeczkę cienia - to będziemy sprawdzać jakie ma rzeczywiste wymagania Bardzo mi na niej zależy więc chodzę wokół niej, dmucham i chucham żeby tylko rosła dobrze.

PS, I jak tam oględziny? Podrosła po tej dawce wody???
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:38, 27 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Dzisiaj troszkę drugiego ogrodu

Szałwia jeszcze dzień, dwa i będzie fioletowa.

to moje ulubione
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 08:33, 27 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Sylwik, berberysy mogą być nosicielami rdzy traw...Jeśli chcesz się od niej uchronić to trzeba pryskać chemią...

Dziękuję Polinko! na większości pinów w trawach jest berberys który ładnie się komponuje... ustawię doniczki na rabacie i zdecyduję czy nie powstaną zbyt duże dziury.Miedzian wystarczy czy trzeba czegoś mocniejszego używać?
Podmiejski ogródek 06:48, 27 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Asiu, nie wiem czy stosujesz naturalne preparaty ale mogę polecić na takie zabiedzone rośliny gnojówkę ze skrzypu. U mnie Brabanty, które przez 5 lat były bez jakiejkolwiek opieki (nie cięte, nie podlewane itd.) po konkretnym cięciu wczesnowiosennym i 3 krotnym oprysku skrzypem odżyły w oczach. To samo miałam z bukszpanami, które prawie już umierały.

Staram się, ale kiepsko mi idzie. Jednak dużo zachodu jest z tymi naturalnymi metodami
Skrzypu w mojej okolicy raczej nie widuję. Chyba żeby suszony kupić.
Na razie kupiłam suszoną pokrzywę, żeby ją dodawać do gnojówek. Tylko nie wiem, czy stosować ją jako dodatek do świeżej, czy robić z niej gnojówkę w lipcu, jak już świeżej nie będzie.
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 22:48, 26 maj 2017

Do góry
Sylwik, berberysy mogą być nosicielami rdzy traw...Jeśli chcesz się od niej uchronić to trzeba pryskać chemią...
Podmiejski ogródek 22:35, 26 maj 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Był już obsypany obornikiem i jeszcze siarczan potasu dostał na wiosnę i starterem też podlewałam

Dolistnie dostawał nawóz interwencyjny do rodków, przy okazji ratowania tego mojego nieszczęśnika. Rozumiem, że nie jest to rozwiązanie idealne, ale schowek ogrodniczy zaczyna mi już pękać w szwach od tych różnych preparatów chemicznych i naturalnych

Asiu, nie wiem czy stosujesz naturalne preparaty ale mogę polecić na takie zabiedzone rośliny gnojówkę ze skrzypu. U mnie Brabanty, które przez 5 lat były bez jakiejkolwiek opieki (nie cięte, nie podlewane itd.) po konkretnym cięciu wczesnowiosennym i 3 krotnym oprysku skrzypem odżyły w oczach. To samo miałam z bukszpanami, które prawie już umierały.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:12, 26 maj 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Zaglądam z pozdrowieniami.
widziałam fotki z drugiego ogrodu - wszystko piekne
Buziaki!

Cześć Małgoś Miło mi, że zaglądasz
W drugim ogrodzie potrzeba czasu aby wszystko się rozrosło ale już oczami wyobrażni widzę falujące trawy

Macham i życze udanego weekendu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:10, 26 maj 2017

Do góry
Moniq napisał(a)

Byłabym ci bardzo wdzięczna, bo nie wiem jak sie za to zabrać żeby miało ręce i nogi. Który gatunek bluszcza sie nadaje, coby zime przetrwał

Monik, dobrze że przypomniałaś. Przepraszam ale zapomniałam, że obiecałam
Już się poprawiam

Kwiecień 2015

Bluszcz jest posadzony za smaragdami przed białą budą psa.

Sadziłam tak na oko

Sierpień 2016

I maj 2017

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:03, 26 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wielkiego doświadczenia z trzcinnikami nie mam, ale trzy lata są u mnie bardzo dobrze rosną. Tylko, że ją nam Overdam, a Tobie chodzi chyba o KF?

Tak Mirelko, interesuje mnie KF.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:01, 26 maj 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
A mnie zaciekawiła Walerkowa mikstura wzmacniająca trawy przed zimą. Co zacz to jest? Bazuje na skrzypie?

Perfekcyjnie wypielony ten drugi ogród. Az miło popatrzeć.

Haniu, mikstura a raczej wywar pomaga się ukorzenić póżno sadzonym roślinom.
U mnie trawy były sadzone we wrześniu i było ryzyko nie ukorzenienia się roślin. Wywar bazuje na podagryczniku.

Dziękuję za docenienie mojej pracy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies