Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

April podbija las... 07:57, 19 kwi 2023

Do góry
A teraz trochę innych, na poprawę mojego wizerunku

Świdośliwa

Grujecznik

Kota, która ciągle unika aparatu
April podbija las... 07:42, 19 kwi 2023

Do góry
Magarku, bo zdjęcia w telefonie, strach publikować

No ale specjalnie żeby Ci humor poprawić mój bajzel w trakcie pracy

Nawet zbulwersowany kot woli pilnować z daleka
Kłopoty - problemy z trawnikiem 07:22, 19 kwi 2023

Do góry
WItam. Pomocy co to moze byc?

Trzmielina - Euonymus 06:32, 19 kwi 2023

Do góry
Witam wszystkich cieplutko Właśnie się zarejestrowałem „ czyli świeżak „
Mam pytanie odnośnie trzmieliny na pniu , chciałbym posadzić wzdłuż ogrodzenia jak na zdjęciach szpaler trzmielin , i teraz czy taki kawałek nie będzie za wąski ? Czy jest to dobry pomysł ?
Długość 25 metrów szerokość 40-50 cm
No i ewentualnie co na dół dać ? Jeśli będzie też kora czy włóknina nie przeszkadza trzmielinie gdzieś czytałem taki wątek stąd pytanie

Pozdrawiam wszystkich gorąco
Małymi krokami-Ogród Wioli 23:33, 18 kwi 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Pikowane w Wielką Sobotę pomidorki koktajlowe ładnie rosną
Dobrze , że z tarasu jeszcze nie korzystam ,bo drzwi mam zastawione

Moje pomidorki podobne wielkością właśnie. A łodyżki mają jeszcze chudziutkie. Może i dobrze, bo szklarnia nie jest gotowa.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:27, 18 kwi 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Te kolorowe krzewy wyglądają jak przypięta do sukienki elegancka broszka...
W ogrodzie teraz da się spacerować bez końca, bo w każdym jego zakątku znaleźć można same kolorowe cudowności. Fajnie się to ogląda, ale tego ogromu [rac nie zazdroszczę...a do tego remont...Tytani pracy...chylę czoło Sylwuś!!!
Dębowe zakątki 22:55, 18 kwi 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Piękne portrety kwiecia.

Dziękuję .Kwitnień przybywa to będzie i portretów kwiatowych będzie więcej
Jakaś roślinka mi rośnie.
Dostałam ją w ubiegłym roku od siostry ...ale nie pamiętam co to takiego ??
Może ktoś rozpozna co to takiego ??

Dębowe zakątki 22:44, 18 kwi 2023

Do góry
April napisał(a)
Aniu, to co kwitnie, bardzo cieszy. Piękne masz hiacynty, jak zwykle
Martwi taki mokry sezon u ciebie a znów ja wyglądam deszczu z radością. I dla mnie ten rok jest znośny, nie jest bardzo sucho. Jak to różnie się układa.
Pytałam u siebie o hortensję dębolistną od ciebie. Czy ona już powinna pokazywać oznaki życia czy jeszcze śpi? bo się trochę martwię. Twoja już ruszyła? Pokaż fotki jak będziesz miała czas.

Tak Jolu wszystkie kwitnienia wiosenne cieszą. Wszystkie rozwijające się listki na drzewach czy krzewach też cieszą.
Tylko warzywnik tonący w wodzie już nie cieszy. W innym miejscach na trawie też większe mokre place mokre. Ale tam mnie nie martwi. Martwi mnie warzywnik i tunel wodzie i część na rabacie kwiatowej.
Ale człowiek na razie nic nie zwojuje z naturą. Taki w tym roku tutaj mam mokry rok.
Coś trzeba będzie pomyśleć z tym terenem. Ale do tej pory nie było takiego roku.
M9ja dębolistna zaczyna już ruszać. Jeszcze nie wygląda to może bardzo widocznie z daleka ale coś już widać.
Sa ma zobacz na zdjęciu.
Twoja jest młoda. Powinna już ruszać pomału. Przyjrzyj się na wierzchołku czy coś już rusza ??
Moja rośnie na słonecznym miejscu . Może twoja potrzebuje więcej czasu i słońca.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 22:44, 18 kwi 2023

Do góry

Co to za jeden?

Mam taki pękaty i pełny czerwony z zaplątanej cebuli. I on sie mnoży. Z jednego w drugim sezonie sa już 3.
Ogród z koniczynką 22:39, 18 kwi 2023

Do góry
Rumianka napisał(a)
Tej żółtej roślinki nie znam, strasznie ekspansywna...walczę z nią chociaż jest ładna...
size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/242/2421210/original.jpg[/img]

To ziarnopłon. Nie warto walczyć bo ładny, a szybko po kwitnieniu zamiera i znikaJa specjalnie do ogrodu przyniosłam Zobacz u Alicji jak ładnie zakomponowany pod drzewem
Ogrodowe wariacje 22:36, 18 kwi 2023

Do góry
Marta miejmy nadzieję, że do lata się wyrobimy Dla mnie ukojeniem będą róże
Wzdłuż sciany będzie długa rabata z hortensjami annabelle i hakone. Szerokość 1.70m
Ona jest bardzo długa i przy schodku pewnie niewidocznym na zdjęciu będzie ścianka z laurowiśni. Stanie też taka szafka ogrodowa na wąż, konewkę, itp. muszę mieć wszystko pochowane bo mnie to denerwuje Laurowiśnia będzie powtórzona pomiędzy tarasem z kostki, a częścią z paleniskiem.
Dziś umówiłam się z panami brukarzami najpóźniej na połowę czerwca, jeśli im się uda to może będą wcześniej. Zawsze byli słowni.

Edit, Tutaj widać plany nasadzeń:

Hortensjowo 22:12, 18 kwi 2023

Do góry

Jeszcze tak

Będzie zmiana na innego carexa
Hortensjowo 22:11, 18 kwi 2023

Do góry
Nawet pyłek z Montany jest wart uwagi

Nadmiar siewek

Ten trzcinnik Overdam pięknie przezimował i się rozrasta a zaraz obok inny egzemplarz padł, ciekawe co mu było

Ogród Muszelki 22:10, 18 kwi 2023

Do góry
Proszę bardzo

Hortensjowo 22:09, 18 kwi 2023

Do góry

Hortensjowo 22:08, 18 kwi 2023

Do góry
Trochę wiosny

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 21:58, 18 kwi 2023

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Exotic Emperor z biedry. Coś niskie takie takie mają być?

Rzeczywiście dziwnie niskie. Zastanawiają mnie też szerokie i pofalowane liście...
Ogród Basi i Romka 21:55, 18 kwi 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)

I mój niewielki grujecznik bardzo mi się podoba i ładnie urósł od zeszłego roku startuje jako jeden z pierwszych

Basiu, piękne kolorki, hiacynt i barwinek, też bardzo lubię.
Śliczny kolor mają te młodziutkie listeczki grujecznika, podoba mi się.
Sałatka pokrzywowa 21:35, 18 kwi 2023

Do góry
April napisał(a)

Fajny pomysł Piękne są.

Zdjęcia poglądowe siewek mi się przydadzą Muszę pilnować żeleźniaka, chciałabym żeby się wysiał na rabacie, bo nie zdążyłam zebrać nasion

Pomysł fajny, bardzo popularny w internetach. Ja już w łikend źle się czułam i widzę, że nieostre te moje ostatnie zdjęcia. Tu mam chyba trochę lepsze ujęcie

Z żeleźniakiem to u mnie fajna historia - ktoś tu na forum mnie zapytał, czy się sieją. Nie zauważyłam siewek, ale sprawdziłam, że produkują nasiona, więc je zebrałam. Przemroziłam trochę na balkonie - i teraz wzeszły
Tak samo były potraktowane lnica i werbena. Głowaczek to niestety niewypał, trzeci raz z nim próbuję i nic.
Pachnący różami, malowany bylinami 21:28, 18 kwi 2023

Do góry
Powiększa się doniczkowo

Już nawet w nich coś widać.

W donicy róża Alba Meidiland

Jakie to wszystko jeszcze malutkie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies