Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gunnera - parzeplin 21:39, 10 paź 2015

Do góry
Ja na razie liście gromadzę, u nas przymrozku, który by gunnerce krzywdę zrobił nie było, liści ma masę to przed pierwszym przymrozkiem osłonią, to jak je zetnie też ją nimi okrywam, a dopiero potem martwię się o stelaż, ale mam nadzieję, że jeszcze zimy nie będzie i zdążę ze wszystkim na czas

Na fotce nie widać jak jest duża bo odległości u mnie przekłamują, ale w realu jest niewiele niższa od stołu w tle , a na szerokość jest chyba tych samych rozmiarów
Moja codzienność - ogród Oli 21:35, 10 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
liści nie ma g.... widać
ale jest na swoim miejscu, dostał tulipany do towarzystwa i grafitowy żwirek, który pewnie dopiero za rok będzie grafitowy...

Wpadam i widzę, że tych fotek jeszcze nie mam zapinowanych Zaraz nadrobię zaległości
Buk i bez liści jest piękny, teraz widać rysunek delikatnych gałązek.
Ale trawy, ech... To jest to!!!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:22, 10 paź 2015

Do góry
Aniu, Grzyby były i marynowane, i robiłam w solance, żeby zimą na patelnię można było, i parę zamroziłam. Ale zamrażarka mała, to ile można do szuflady włożyć?

Moja pigwa jeszcze wisi. Trochę przyniosłam do chaty, ale czekam na transport i pomoc w zerwaniu. No i winogrona jeszcze na krzaku. Niektóre już chyba nie dojrzeją. Późna wiosna była- kwitły bardzo późno. W tygodniu ostatnie owocobranie. U mnie jeszcze przymrozku nie było, ale dzisiaj w nocy i jutro już ma być na minusie. Może mnie ominie? Chciałabym.

a czasem nie na temat ... 21:21, 10 paź 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
a tu mój wytęskoniony, mój wymarzony lalalala nie ma go w planie ale ponieważ jestem TAKA SZALONA I NIEPRZYWIDYWALNA teatralnym gestem rzuciłam na ladę 8 zł i zabrałam TO

No gwiazda...masz ty gest
W cieniu - zacieniona 21:20, 10 paź 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)

Bogusiu dziękuję za miłe słowa
mam pytanko czy ta stipa ma szansę przezimować?
U mnie nie przezimowała.Czytałam,że ładniejszy pokrój mają jednoroczne.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:18, 10 paź 2015

Do góry
Bobo kupiony w zeszłym roku i Ilex z ubiegłego tygodnia

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:18, 10 paź 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Przyszlam na spacerek zdjeciowy Jakie Ty masz dorodne te owoce i grzyby Bardzo fajny pokaz.
Coz to za pieknosc na zdjeciu?
W cieniu - zacieniona 21:17, 10 paź 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu wszystkie fotki obejrzalam trawki już powiązalaś? u mnie dzisiaj w nocy kolejne -5 st. walczę z jabłkami, gruszami i pigwą buziolki
Aniu,już nie często będę na Z.,zdecydowałam się zrobić to wcześniej.U nas tez przymrozki uszkodziły rośliny...a było tak pięknie.

Fotka Caroliny z poniedziałku.
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:15, 10 paź 2015

Do góry
może to komuś poprawi spaprany humor

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:15, 10 paź 2015

Do góry
I jeszcze jesienne róże
A shropshire Lad i Heritage

Młodziutki Leonardo i Angela - wyjątkowo ciemno zakwitła ostatnimi kwiatami

Ogrodowe przygody 21:11, 10 paź 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Z przyjemnością oglądam zdjęcia róż
Co jedna to piękniejsza
Widać, że Ty je też lubisz i tak pięknie je pokazujesz
Bardzo dużo jeszcze u Ciebie ich kwitnie

Byłaś w Kostrzynie?

jeszcze troszkę ich mam
do Kostrzyna jedynie zadzwoniłam i Pan powiedział, że już kopią może podjedziesz ze mną w środę? Większość róż mam od niego

Mój zielony świat 21:11, 10 paź 2015

Do góry
Kasiu, dziękuję, miło Cię widzieć
Z pluskwicy będziesz zadowolona, ładne bordowe liście przez cały sezon, cudny zapach podczas kwitnienia. Korzystniej prezentuje się w grupie. Nie zapomnij tylko o jej sporych zapotrzebowaniach na wodę, bo łatwo ją przesuszyć. U mnie rośnie na stanowisku półcienistym i ma się dobrze.

Miro, dzięki za wieści o Goethe. Pozdrawiam

Aniu, przychodzi taki czas, kiedy trzeba się skonfrontować z błędami. Inny powód, to selekcja wymuszona z jednej strony ograniczoną przestrzenią, a z drugiej potrzebą sadzenia nowych roślin. Opór współdecydenta jest mi doskonale znany, negocjacje trwały od lat
Teraz wyleciały tuje przy ogrodzeniu. Były za duże, wchodziły na linię energetyczna i zaczęły uszkadzać asfalt na ulicy. Po otrzymaniu zgody na wycinkę poszły pod piłę. Sadzę na ich miejsce kompaktowe, kolumnowe odmiany.

Aniu Monte, dziękuję Litlle Bunny rośnie u mnie drugi sezon. Kupiłam dorodne sadzonki w Bylinowym Raju. Uroczy maluszek.
Dierama podoba mi się szalenie. Właśnie ze względu na cechy, które wymieniłaś: delikatność, zwiewność. Jest bardzo urokliwa, ten przewieszający się pokrój, ruch który ze sobą wnosi I mnóstwo innych zachwycających detali.
Dostałam sadzonki niewielkie i dosyć sfatygowane. Nie wiem, czy coś z nich będzie

Może zamiast kombinować, jak koń pod górkę, powinnam skupić się na uprawie rodzimych roślin. Ot, choćby takich swojskich buraków. Buraków liściowych.

Przemku, miło mi Dziękuję za dobre wieści o Rozanne, uspokoiłeś mnie. Jestem bardzo zadowolona z tej odmiany, jak dla mnie bodziszek numer jeden w wielu kategoriach (kolor, wielkość kwiatu, pokrój i przede wszystkim długość kwitnienia). Pozdrawiam

Jazzy, dziękuję za ujawnienie i docenienie Odmachuję

Aganiu, wnikliwie wyłapałaś szczegóły Tak, świecznica to pijaczka.
Lubię mieć nowe miejsce w ogrodzie i wyobrażać sobie różne możliwości jego zagospodarowania. Dla tej przyjemności odroczyłam czas nasadzeń na przyszły sezon.

Dla Ciebie - winnik zmienny Elegans, zwany koralikowym pnączem. Kolejna mało znana roślina, a szkoda, bo piękna i bezproblemowa.

Pozdrawiam i posyłam uśmiechy

A propos zakola jesiennego, mam z nim nie lada problem. Wysiał mi się na nim czosnek Hair. Setki zielonych niteczek! Wyplewić tego nie można, bo cebulki urywają się i zostają w glebie.
To pozostałość po dawnej rabacie. Rosła tam kępa Hair, którą usunęłam. Nie pomyślałam o nasionach, ziemie rozgrabilam po całości i teraz mam! I tak to jest, kiedy nowe buduje się na starym, przeszłość niespodziewanie wyrasta spod ziemi.

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:10, 10 paź 2015

Do góry
Trawy czarują

I co to ja kupiłam w Wojsławicach rok temu... ????
Black Beauty???

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:08, 10 paź 2015

Do góry
Tusiala napisał(a)
Kwitnący tulipanowiec wieczorową porą

Poleciałam jeszcze wstecz do tulipanowca przepięknie kwitł może w końcu doczekam mojego
Moja codzienność - ogród Oli 21:07, 10 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Olka...ogród wymuskany masz na maksa...i jest ok. Ale ta część z oczkiem i altaną to dla mnie mistrzostwo. To mi się NAJ widzi.
Już jak skonczona altana dojdzie to ja nie wiem...na zawal chyba zejdę.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:06, 10 paź 2015

Do góry
U mnie prawdziwa pustynia Nie padało porządnie od sierpnia Dwa razy przelotnie pokropiło więc wszystko ledwo dycha... Ponoć od wtorku... ale nie zapeszam... DESZCZ ogromnie potrzebny!!! Ślijcie go do mnie.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:06, 10 paź 2015

Do góry

Tyle słońca w całym mieście Ale dziś mimo słoneczka, zimny wiatr. Zdjęcia natomiast pełne ciepłych kolorów

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:06, 10 paź 2015

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:06, 10 paź 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Piękny widok, u nas grzybów niet
Aniu wpadłam się przywitać, ostatnio tylko z doskoku bywam na forum, zaglądam do Ciebie, ale chyba nie zostawiałam wpisów.
Kolorowo w Twoim ogrodzie i jeszcze tyle kwiatów
Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko 2 noc mam -5 st. kwiaty róż prawie opadły sa jeszcze paczki może przetrzymają te mrozy pozdrawiam serdecznie

walcze z owocami cały weekend
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies