Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 23:23, 09 paź 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Uff, trochę nadrobiłam
Myślałam, zeby tylko pismo obrazkowe przyswoić, ale tekst mnie jak zwykle wciągnął
Widzę, ze ta brzydsza odsłona jesieni i do Ciebie zawitała. U mnie również przymrozki lekkie spustoszenie poczyniły. No i ta kawka pita w domu...

Zdrówka życzę, oby operacja się udała i obyś szybciutko do formy wróciła
Pozdrawiam cieplutko...

Beatko, ta kawka w domu powoduje , ze przez okno częściej patrzę i mam ciągoty do ciągłego mycia okien
Wolałam pracę w ogrodzie
Dzięki za życzenia zdrówka. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze. Musi być
To dla ciebie jeszcze pismo obrazkowe
Limelight są w zaciszu i mróz ich tak nie sięgnął Ale wczoraj musiałam je mocno podlać.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:19, 09 paź 2015

Do góry
Dobranoc zaglądającym.... fotek ogrodowych nie mam..bo dziś Jesień w Dolinie Muminków.. w domku..
Ale akcja placki ziemniaczane zaliczona Palce mamy wszystkie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:18, 09 paź 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
piękne zdjęcia, pięknego ogrodu i pięknych roślinek
Dziękuję Kasiu, ale urosłam może w przyszłym roku znajdziesz czas i mnie odwiedzisz, bo w tym sezonie jesteś okropnie zarobiona

pozdrawiam
Typografia ogrodu 23:17, 09 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
dla ren 133 dorosły tulipanowiec fastigiata

Matkooo ... kiedy mój taki będzie?
Śliczny egzemplarz
Czy on ma spore przyrosty?

PS Dziękuję
Ogródek Iwony 23:14, 09 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Nadrobiłam ...ale łatwo nie było ... i tak jak myślałam nie próżnowałaś ... podziwiam Cię za niesłabnący zapał, pomysłowość i konsekwencję ... Miałam podobną sytuację z przesadzaniem bukszpanów jak Ty ... ponieważ bardzo rozrósł się ich system korzeniowy, posadziłam je rzadziej i w ten sposób zyskałam buksiki na obwódkę bukszpanową pod grabaŻyczę powodzenia z cebulkami ... i cieplejszych dni

Reniu, w którymś momencie bukszpanom trzeba dać spokój, niech się ładnie zrastają. Niestety w środku robią się łyse. Tam, gdzie nie dochodzi słoneczko, ale i tak w całości ładny żywopłocik tworzą. Ja się cieszę, ze z własnej produkcji troszkę udało się zaoszczędzić. Wiosną muszę dokupić trochę na następne obwódki
Te posadzone tej wiosny ładnie się przyjęły, choć były malutkie. Raz je przycięłam

A tu widać mój kilkunastoletni. Z takich malutkich sadzonek był prowadzony
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:13, 09 paź 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, patrzę na Twój Eukomis i widzę, że on zielone liście ma bardzo jeszcze. I kwitnie! Mój przekwitł i powinnam go już wykopać, bo przymrozki spore idą. A w ogóle to może się wymienimy bulwami? Ja mam fioletowy.

Że róże i hortensje jeszcze kwitną, to się nie dziwię, ale mieczyki? Malwy? Ślaz? Pięknie!
Basiu chyba już po festiwalu idzie mrozek, to zważy liście
doskonały pomysł, chętnie się wymienię

fotka robiona 4 października
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:10, 09 paź 2015

Do góry

i kawałek nowej

mój przechowalnik, który się w rabatę zmienił

i

derenie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:08, 09 paź 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Cieszę się,ze cleome zakwitła...widocznie jej dogodziłaś.Widoki znad Wisły przepiękne,ciekawa wycieczka. Ogród w koloru różu ...zachwyca.

Starałam się, trzeba dbać o dary serca

te też od ciebie

Ogródek Iwony 23:06, 09 paź 2015

Do góry
Irenko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Nie wiem,co powiedzieć
Irgę dla ciebie wstawiam Mam ją na pniu szczepioną, w tym roku ma sporo korali

Wiosną kilka gałązek ukorzeniłam po jej cięciu i nawet zakwitły
Tylko jeszcze nie wymyśliłam, gdzie je posadzić

Beatko, na wiosnę chyba już będziesz mogła popracować
To sobie odreagujesz A teraz odpoczywaj. Nie wiem, kiedy oczekujesz rozwiązania? Pewnie niedługo? Pozdrawiam

Agatko
, ja z tym trawniczkiem muszę bardzo ostrożnie, bo za chwilkę będzie to ogród bez trawniczka. Chociaż pasy zielone musze zostawić. Wszędzie skala micro u mnie .
Rozbujać się nie można dobrze. Choć przy suszy ma to swoje plusy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:06, 09 paź 2015

Do góry
Dziękuję Danusiu,że się odezwałaśPoprzesadzam roślinki tak jak narysowałaś tylko-czy te fioletowe kule to lawenda? a reszta tych kulek to co mogłoby być?
I najważniejsze to tam gdzie jest podwójna trzmielina kule na rysunku są pod schodami,no a tam wiadomo sucho i mało słońca
żwirek biały ,bo został z tynkowania domu ale mam jeszcze inny to coś wymodzę
Dodam jeszcze zdjęcie po drugiej stronie schodów,a tam następny zawijasale zawsze przecież mogę zrobić na prosto
Zerknij Danusiu jeśli możesz
Krytykę przyjmę na klate

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:03, 09 paź 2015

Do góry
Na środku na dole zdjęcia dwa patyki osłaniają przed zdeptaniem moje świerki srebrne ha ha

starsza bylinówka w barwach jesieni

Ogródek Iwony 22:57, 09 paź 2015

Do góry
abiko napisał(a)

Prostowanie cudne jak to zmienia ogródek prawda? A co będzie między drzewem a lawendą, będzie?

Agnieszko, przy drzewie rośnie bodziszek. Posadzony kilka lat temu, nawet wyrywany, wykopywany ciągle odrasta
Dałam mu więc spokój i niech sobie tam rośnie. Rosną tam jeszcze sasanki. Wiosną są pierwszą zapowiedzią odchodzącej zimy. Mam fioletowe kwiatki. I je bardzo lubię. Za drzewem jest jeszcze przymiotno.

W kwietniu kwitły tak:
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:56, 09 paź 2015

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:51, 09 paź 2015

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:50, 09 paź 2015

Do góry
Pokażę Wam jak mi się rozrosła rozplenica Moundry. Kupiłam 1 szt na wiosnę , podzieliłam ją na 2 rośliny i jak posadziłam to troche zmarniała ale już później ładnie rosła. A wczoraj wyglądała tak
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:41, 09 paź 2015

Do góry
Jeszcze wczoraj zebrałam taki bukiecik i muszę go przerobić tzn. pokroić i zamrozić.
Sprzeczność w ogrodzie 22:40, 09 paź 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Witaj przyszłam z rewizytą, przejrzałam cały wątek. Przeczytałam większość wpisów, trudno mi sobie wyobrazić dwie ogrodniczki w jednym ogrodzie, ale myślę, że sztukę kompromisów musiałyście z T wypracować. Trzeba uszanować upodobania T bo to Ona zakładała ten ogródek i na pewno wkładała w to wiele serca, nie można pozbawiać jej uczestnictwa w dbaniu o ogród.
Wiem, że chcesz wprowadzać zmiany, bo ogród w takiej formie jest bardzo pracochłonny i na pewno Ci się to uda.
Taras macie piękny, a widok z niego zachęca do wypoczynku
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:38, 09 paź 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies