Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymienię woreczek lawendowy na suszoną lawendę. 13:19, 24 wrz 2015

Do góry
Witajcie

Miałam masę swojej lawendy, ale nadmiar wyrzuciłam na kompost, bo nie spodziewałam się, że najdzie mnie ochota na szycie woreczków lawendowych. Chętnie zamienię się ładnym woreczkiem lawendowym (tak mi się przynajmniej zdaje że ładny) na susz lawendowy. Nie muszą to być obrane kwiatostany i same kwiatuszki, sama to sobie oczyszczę.

Przykładowe woreczki - pierwsze moje sztuki. Mam jeszcze inne modele. Potrzebuję je wypełnić.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 13:17, 24 wrz 2015

Do góry
Dzisiaj znowu mamy piękny dzień.

Posadziłam kupionego świerka przy drewutni, pod klonem.
A pod nim tulipany, narcyze, szafirki i czosnki.

Kurcze trochę tego kupiłam i muszę rozłożyć w czasie cebulaki.

Zdjęcia z dzisiaj

Moja ulubiona kulkowa

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 13:09, 24 wrz 2015

Do góry
AGDULA napisał(a)

Ja widziałam wczoraj na 11-listopada wyprzedaż 50% ceny iglaków a trawy były chyba 80%.

Byłam wczoraj

Zobaczcie co kupiłam
Świerczek już posadzony, ale zastanawiam się nad Zebrinusem.On duży urośnie??

Małymi kroczkami do celu... 13:06, 24 wrz 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Nie ja już jestem nakręcona na Pęchcin mają tyle odmian hortensji że nigdzie tyle nie widziałam w dodatku chcę kupić trochę większe rośliny. Ja już mam i tak 33 hortensje w ogordzie także w przyszłym roku posadzę gdzieś około 10/15 krzaczków także nie opłaca mi się przez allegro kupować.
Chociaż może strong annabel bym kupiła bo jej nigdzie nie widziałam w rozsądnej cenie, nie wiesz czy mają?
Pokaże ci jakie kupiłam piękne sadzonki w Pęchcinie hortensje magical moonlight pierwsza za 30 zł druga za 60 zł

Piekne i faktycznie duże sadzonki, na allegro są duuuuzo mniejsze, więc pewnie zadowolona nie będziesz.
Ogród Mirelli 13:05, 24 wrz 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Hej Mirella Siedzę u Ciebie od wczoraj i czytam i podziwiam Świetne masz rabaty, bardzo przemyślane i te linie proste
Powiedz czy Twoje krawężniki mają 6cm grubości?
Pozdrawiam i idę czytać dalej

Witaj - fajnie, że mnie odwiedzasz Tak krawężniki mają 6 cm grubości

Nie wszędzie krawężniki są równe z trawnikiem, i kosiarka nie zawsze skosi trawę, ale radzę sobie kancikiem i docinam nożycami. Nie nawoziliśmy ziemi, bo wówczas na to nie było pieniędzy, tylko równaliśmy.

To jest moja największa rabata - takie były jej początki

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:57, 24 wrz 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, wpadłam na chwileczkę i powaliła mnie ilość brzoskwiń. Oj, już czuje smak przetworów, fakt przejeść tego nie sposób. Ja w tym roku odkryłam piękno ostróżek. Było u mnie kilka siewek, wykopałam, posadziłam i mnie oczarowały na tyle skutecznie, że dokupiłam nowe. Dużo masz kwitnących roślin, tak jak lubię. Pozdrawiam Aniu

teraz zabieram się do zrobienia soku jabłkowo brzoskwiniowego
owoce umyte i do dzieła
edit.

zawiesiło mi się wgrywanie fotek, soczek już się robi
Ogród wyrozumiały 12:52, 24 wrz 2015

Do góry
Już...

Chciałabym żwirkiem otoczyć tylko te 4 brzozy a tę piątą co jest tak dalej od nich już nie ,bo tam by berberysy przeszkadzały .......

Wyglada jak by były 3 brzozy ale są 4 jedna się nieco chowa za koleżanka swoją
Małymi kroczkami do celu... 12:49, 24 wrz 2015

Do góry
Jestem wszystko wyzalatwiane, kupiłam 2 derenie i do tego dokupilam sobie jeszcze miskanta variegatusa mam pytanie mogę go od razu podzielić? Czy teraz nie jest odpowiednia pora?

Ranczo Edy 12:47, 24 wrz 2015

Do góry
A to dla zaostrzenia apetytu róże dziś

Blue girl

Evelyne Dhelieth trudna nazwa...

"W kolorze blue" 12:39, 24 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Też jestem pod wrażeniem o ile ten bluszcz przyrósł...
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 12:01, 24 wrz 2015

Do góry
I Świerk znalazł swoje miejsce
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:57, 24 wrz 2015

Do góry
ivo napisał(a)
Jeśli znajdziesz chwilkę to cyknij fotkę tego miejsca gdzie rosną Morning light i chyba rozchodniki - no właśnie co tam w ogóle rośnie? Wygląda to cudnie. Lubię takie różowości.

Nie ma sprawy ... ale chyba dopiero w piątek dam radę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:55, 24 wrz 2015

Do góry
admete napisał(a)

Pochwały są mocno uzasadnione
Może być Pani z siebie dumna!!!! za ogrom pracy no i efekt który chyba wynagradza trud

te zdjęcia są tego dowodem

Faktycznie jak patrzę na to porównanie to bez dwóch zdań zmiana jest ogromna ... na plus ... no no ... a ja ciągle jeszcze coś bym zmieniła ... ale ja tak mam albo mi pasuje i już nic bym nie zmieniała ... albo męczy mnie i próbuję co tu poprawić żeby mi grało
Dzięki

PS. Ale mi wczoraj dałaś kopa ... zrobiłam przemeblowanie na rabacie, o której debatujemy i jeszcze rewolucję we wgłębniku Zaskoczyłam samą siebie
MeGarden 11:54, 24 wrz 2015

Do góry
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 11:49, 24 wrz 2015

Do góry
Moje Zebrinusy wzdłuż ogrodzenia
Ktoś pytał o nie...

Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:40, 24 wrz 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Takie okazy przyjechały od Kasi

Halinko dorodne bukszpany i trawka fajna. Gorąco pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:33, 24 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Dzisiaj zrobilam reorganizację rabaty szałwiowej i tej obok jałowcowej
Wygląda to teraz tak

Poszerzyłam rabatę i przesadziłam cześciowo szałwię i AM (czarne doniczki to brakujące szałwie) ... wszystko po to żeby zrobić z tyłu mniejsce na drugie piętro. Myślałam o posadzeniu cisowego żywopłociku ... a z tyłu za aurea nana, tymi mniejszymi planuję jakąś wyższą trawę ...
Tam, gdzie przed begoniami jest puste miejsce będzie posadzony tulipanowiec kolumnowy a śliwa zmieni miejscówkę ...
Co o tym wszystkim myślicie?

Renia, wiesz, że ja specjalistką nie jestem, ale jak pytasz, to osobiście zrezygnowałabym z begonii i przeciągneła te rozchodniki z trawami do samej tui.
Wysunięty do przodu tulipanowiec zamiast śliwy jak najbardziej i pomysł na ciemnozielony ekranik z cisa za szałwią i trawkami też mi się podoba. On zaczynałby się od tego łuku i dochodził do tui tak?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies