Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 20:57, 09 paź 2015

I wylatują 4 metrowe badyle... nawet jak będę zmuszona użyć randapu.. bo po dobroci to one nie chcą się wynieść z mego ogrodu.. TOPINAMBUR. Co mnie licho podkusiło sadzić.. zdrowe to ma być.. ale w smaku ohydne. Zagłuszyło mi tuje i wyległo się na ponad połowie warzywnika.. masakra.. a były wrzucone do ziemi 4 bulwki.. wykopane wiosną.. a mam tego znów od groma..

Górują nad całym ogrodem... chyba tylko klony mam wyższe w ogrodzie .. oczywiście tylko kilka sterczy jako tako do góry, bo reszta po prostu leży w ogrodzie. NIe mam jak nawet przekopać warzywnika..

anka_ 21:23, 09 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)
I wylatują 4 metrowe badyle... nawet jak będę zmuszona użyć randapu.. bo po dobroci to one nie chcą się wynieść z mego ogrodu.. TOPINAMBUR.

Aniu zmartwię cię ale na to żaden oprysk nie działa, a przynajmniej u nas przez 20 lat żaden temu świństwu nie dał rady. Jak dla mnie jedyna metoda i to jak najszybciej wykopać to cholerstwo dopóki niewiele miejsca zajmuje i dokładnie wybrać każdy korzonek z ziemi.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasya 21:36, 09 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)
I wylatują 4 metrowe badyle... nawet jak będę zmuszona użyć randapu.. bo po dobroci to one nie chcą się wynieść z mego ogrodu.. TOPINAMBUR. Co mnie licho podkusiło sadzić.. zdrowe to ma być.. ale w smaku ohydne. Zagłuszyło mi tuje i wyległo się na ponad połowie warzywnika.. masakra.. a były wrzucone do ziemi 4 bulwki.. wykopane wiosną.. a mam tego znów od groma..

Górują nad całym ogrodem... chyba tylko klony mam wyższe w ogrodzie .. oczywiście tylko kilka sterczy jako tako do góry, bo reszta po prostu leży w ogrodzie. NIe mam jak nawet przekopać warzywnika..

oj tak, to jest masakra

ja glupia pielegnowalam na rabatce 2 takie, a bo kwitlo dlugo i tak slonecznie..eMowi sie podobalo
a jak wyrwalam to sie okazalo ze z 1 rosliny powstalo kilkadziesiat !! bulw
wywalilam sporo ale na wione i tak rosly
musialam kazdą roslinke wyrywac recznie
oj ciezko sie pozbyc ale trzeba poki male bo przyrastaja w postepie geometrycznym
Agania 21:54, 09 paź 2015

Dzięki za przestrogę, no i żeby mnie nic nie podkusiło do jego posadzenia w ogrodzie
ren133 22:23, 09 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)

Te które zasychają ładnie, mają sztywne główki i łodygi zostawiam, w pozostałych wycinam całe łodygi, bo straszą wyglądem.

Tu o tym pisałam.. ależ nacofałam.. te strony same lecą jak szalone .

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5421-ogrod-malej-mi-sezon-2015?page=604&quoted_post_id=1886321

Poczytalam o jeżówkach ... prawdę mówi Iwonka ... dużo ciekawych informacji można znaleźć w Twoim wątku
Mala_Mi 23:19, 09 paź 2015

Dobranoc zaglądającym.... fotek ogrodowych nie mam..bo dziś Jesień w Dolinie Muminków.. w domku..
Ale akcja placki ziemniaczane zaliczona Palce mamy wszystkie

an_tre 23:32, 09 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)

A to nowe cudaki za jałowca.. nazwa znów wyleciała z głowy.. zimozielone , na wrzosowisko.. sprawdzimy jak sobie poradzą..

jakie ślicznotki tez jestem ciekawa czy nie wymarzną
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
sylwia_slomc... 23:32, 09 paź 2015

Jestem u ciebie na str 122 - książki powinnaś pisać bo czyta mi się tak dobrze jak nie przymierzając Chmielewską.

Babcia niezła wnusia uczy gotować bo sama nie lubi, to jak wnuczek przyjedzie babuni placuszków nasmaży, że paluszki lizać, narobiłaś mi smaka, zostały jakieś resztki?
A prawda jest taka, że w dzisiejszych czasach chłopak powinien umieć gotować i nie tylko, bo dziewczyny teraz niestety niechętne tym dziedzinom życia
Ja moich też w te klocki szkolę
an_tre 23:33, 09 paź 2015

Plackowanie urocze buziaczki i miłej nocki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 00:08, 10 paź 2015

Załapałam się choć na jednego placuszka? Miłego odpoczynku.