Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród pod lasem 17:57, 23 kwi 2018

Do góry
effka napisał(a)
Piękna magnolia, gratuluję okazu!

Ewa, dzięki! Lubię ją bardzo
Ogród pod lasem 17:57, 23 kwi 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
A no właśnie. Moja magnolia też słabo kwitnie a co roku nawozem podsypuję. Teraz już wiem czemu

No i widzisz co Toszka mówi, jednak g... rządzi;D
Do raju daleko - u Ewy 17:50, 23 kwi 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Przecudna ta magnolia
druga fotka-- Niejeden japoński ogród pozazdrościłby takiej kompozycji

Dziękuję
Na tej górce będziemy w tym roku robili porządek, bo roślinki, które do tej pory tu rosły już nie wyglądają dobrze. Marzą mi się azalie japońskie
Do raju daleko - u Ewy 17:48, 23 kwi 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
Ależ piękna ta magnolia
Hiacynty i róże też
Pozdrawiam Ewciu

Ta magnolia kwitnie co roku, nigdy nie przemarzła. Jest niezawodna
Dziś dobrze popadał deszcz i wszystko mam podlane
Pozdrawiam Aniu
Do raju daleko - u Ewy 17:45, 23 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękna ta magnolia leonard, ale czy mnie sie zdaje czy Twój M ją kształtuje na japońca?

Dobrze zauważyłaś Mąż ją wygina na japońca
Rododendronowy ogród II. 17:42, 23 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Krysiu Laura w tamtym roku najpierw zmarzła bo jak pewnie pamiętasz były mrozy a potem u mnie był grad i wszystkie liscie miała jak pokrojone nożem , bałam sie ze nie przeżyje ale przeżyła choc widac że odbiło się to na niej bo straciła przewodnik i w tym roku ma tylko trzy paki kwiatowe, jeden juz przekwitł , drugi sie jeszcze nie rozwinał i moge pokazac tylko trzeci który akurat kwitnie.W tamtym roku było 11 pąków ale kwiaty pomarzły.

piękna ta magnolia
Do raju daleko - u Ewy 17:39, 23 kwi 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Magnolia cudna, ja też się skusiłam i kupiłam Galaxy ze względu na jej kolumnowy pokrój, nie wiem czy kwiaty będą ładne.
hiacynty piękny kolorek mają

Wyszukałam w internecie Galaxy - wygląda na to, że piękne ma kwiaty Dużą masz?
Bardzo mi się podoba ten kolor hiacyntów, a jaki zapach się rozchodzi w ogrodzie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:47, 23 kwi 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)
I ja przychodzę z prośbą o poradę dotycząca umieszczenia kul bukszpanowych na rabacie. Sprawa jest dość pilna bo bukszpany kopane z gruntu, od ponad tygodnia czekają na wkopanie a ja nie bardzo umiem je rozmieścić. Kul jest 15 sztuk różnej wielkości.

Jak je rozrzucić na tej rabacie?

Cala rabata ma 8 metrów długości i 4 metry szerokości. Duże kolko to bukszpan, male to pieniek magnolii. 4 małe kwadraty to 1 metr. Zaokrąglona, przerywana linia to moja mysl aby rabatę zaokrąglić.

Aktualne zdjecie:

Tu z zeszłego roku

Za namową Toszki rabata jak i cały ogród mam być w tonacji żółto-białej z przewaga białego.

Pod sama magnolia maja być hortensje kwitnące na biało, przed nimi azalie białe. Reszta nasadzeń nie jest ustalona.

Pomóżcie kochani poustawiać mi te kulki bo jeszcze trochę i zamiast posadzić to będę musiała je wyrzucić

Asia, ja bym z bukszpanów zrobiła taką pierzynkę luźno porozrzucaną pod magnolią jeden mniejszy i większy (taka piana po latach) a hortensje i azalie dała w szeregach (jak ten żywopłocik) po drugiej stronie a 1 hortensję zostawiła tam, gdzie piana na stronie bukszpanów (tam gdzie te 2 teraz są).

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:55, 23 kwi 2018

Do góry
I ja przychodzę z prośbą o poradę dotycząca umieszczenia kul bukszpanowych na rabacie. Sprawa jest dość pilna bo bukszpany kopane z gruntu, od ponad tygodnia czekają na wkopanie a ja nie bardzo umiem je rozmieścić. Kul jest 15 sztuk różnej wielkości.

Jak je rozrzucić na tej rabacie?

Cala rabata ma 8 metrów długości i 4 metry szerokości. Duże kolko to bukszpan, male to pieniek magnolii. 4 małe kwadraty to 1 metr. Zaokrąglona, przerywana linia to moja mysl aby rabatę zaokrąglić.

Aktualne zdjecie:

Tu z zeszłego roku

Za namową Toszki rabata jak i cały ogród mam być w tonacji żółto-białej z przewaga białego.

Pod sama magnolia maja być hortensje kwitnące na biało, przed nimi azalie białe. Reszta nasadzeń nie jest ustalona.

Pomóżcie kochani poustawiać mi te kulki bo jeszcze trochę i zamiast posadzić to będę musiała je wyrzucić

Ogród pod lasem 14:58, 23 kwi 2018

Do góry
Moja magnolia tez nie nawożona i co roku obsypana kwieciem.

Cześć Iza
Hirutkowy raj:)) 14:56, 23 kwi 2018

Do góry
O matko...jak pięknie masz! I to Alexandrina??? To cudo od Bogdzi? Przepiękna magnolia.
I ile tulipanów? Pięknie!!!
Ogród Mirelli 14:31, 23 kwi 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)

Przyszłam Twoją kolorową wiosne popodziwiać

Magnolia cudna!
Ogród z łezką II 13:48, 23 kwi 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Do tej pory najbardziej podobała mi się żółta magnolia. Ale maleństwo białe jest równie piękne

Tyle prac masz zrobionych, to blisko do leżenia. A rękę trzeba odciążyć

Melduję że wszystkie trawy dały oznaki życia.

ŻÓłta też pachnąca i największa Chociaż już jej dwie gałęzie uciachałam, na hortki się za bardzo pcha.

Lubię magnolie, może te ciemne trochę mniej

Za tydzień na tydzień do prac polowych jedziemy, ale pomocnicy będą. To cycka raz dwa zrobimy.

Super
Ogród Nety- moje marzenie 13:23, 23 kwi 2018

Do góry
Nett napisał(a)
A tu nasz najnowszy nabytek- magnolia Genie- jeszcze malutka, ale ładnie rozkrzewiona była.

Czy magnolia Genie nie powinna byc bordowa?

https://allegro.pl/listing?string=Magnolia%20%22%20Genie%20%22&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-wp-hou-1-3-0328

Ogród Nety- moje marzenie 12:41, 23 kwi 2018

Do góry
A tu nasz najnowszy nabytek- magnolia Genie- jeszcze malutka, ale ładnie rozkrzewiona była.

Ogród pod lasem 11:45, 23 kwi 2018

Do góry
Piękna magnolia, gratuluję okazu!
Ogród pod lasem 11:32, 23 kwi 2018

Do góry
A no właśnie. Moja magnolia też słabo kwitnie a co roku nawozem podsypuję. Teraz już wiem czemu
Ogród Małej Mi 2017 09:15, 23 kwi 2018

Do góry
Aniu ile kolorów u Ciebie
Moja magnolia w końcu w tym roku ładnie zakwitła. Też się cieszę, że nie dała się mrozom. Śliczny masz ten ogród
Pozdrawiam.
Ogród pod lasem 08:46, 23 kwi 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
No śliczna ta magnolia. Żółte kwiaty są nie wciąż rzadkie na ogrodowisku.

No właśnie nie wiem dlaczego. Tyle jest odcieni, ja bardzo lubię. Pilgrim z szałwią wygląda obłędnie!
Ogród pod lasem 08:44, 23 kwi 2018

Do góry
Zana napisał(a)
No nareszcie jakieś foty u Ciebie. Magnolia cud miód urody, to ta Elizabeth?. Ja nie wiem jak ty jesteś w stanie tyle zrobić w jeden dzień. Ja wczoraj przesadziłam dwie hortensje i dwie śliwy dziecięce i padałam.
A i nowy dół mam, ale nie moimi łapkami zrobiony.

Tak, to Elizabeth Jakoś zapał na razie mam, ale powiem Ci, że palce mnie bolą i kręgosłup, więc takie tempo to nie jest nic dobrego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies